Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

subic 

všechny recenze uživatele

New Yorkem brzy ráno za svítání se začne rozléhat řev šesti, osmi a dvanáctiválců. Nevím, jestli by to bylo možné i dnes, ale třeba se někdy dočkáme remaku. Jinak je to docela zábavná podívaná i dnes. Unikátní ve vidět vedle sebe černevé Ferrari Daytona, původní Schelby Cobra, staré porsche 911 a třeba Mercedes Benz 300 SL cabrio 70% ()

fridge 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Tajného závodu (Cannonball Run) je tohle film o autech. Příjemná komediální linka je tu spíše jako doplněk k osmiválcovým motorům. Kromě toho Raul Julia i Michael Sarrazin jsou ti praví závodníci, kteří zvládnou víno, ženy, zpěv a vítězství, to vše ve velkém stylu. Kromě nezaměnitelné atmosféry sedmdesátých let bych vyzdvihl i soundtrack, který, ač postrádá větších jmen, je bezvadný. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Panečku, to je tedy sestava! Dva kolíci ve světlém Ferrari, dvě blonďaté kočky v tmavém Porchi, rozpustilý Talián v červeném kabrioletu, černobílá dvojice v policejním autě, dva postarší pánové v Mercedesu, motorkář a ještě několik dobrodruhů. Ti všichni se vydávají na dlouhý tajný závod bez pravidel a omezení rychlosti. Před lety opravdu bomba a i dnes zábavná podívaná. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A ještě jedna závodní komedie. Na rozdíl od Cannonbalu je to opravdu komedie bez nějakých brutálních scén či úmrtí, ale taky čehokoliv navíc. Chyběli tu kromě Sarrazina, Buseyho a Julii nějací charismatičtější či známější herci. Jinak pár relativně vtipných charakterů (Ital nebo motorkář vedou), občas nějaký kaskadérský kousek (většinou opět motorkář) a jeden umanutej a na konci otrávenej policajt, který se je snaží dostat (a dočká se dílčího vítězství). Mě tyhle závodní filmy moc neberou, takže koukat na to šlo, ale nic strhujícího to nebylo, průměr na 3*. ()

Jenda.SG-1 

všechny recenze uživatele

Film jsem ohodnotil hodně vysoko, protože jde jednak o původní film, ne o remake, dále ač není přecpán vtípky, pobaví a zaznívají v něm občas i zajímavá moudra. Jak už název napovídá, celý film se v podstatě točí kolem ilegálního závodu napříč Amerikou, kterému se poldové snaží všemožně zabránit a jehož účastníci dělají vše pro to, aby svůj plán realizovali a policisty přelstili... Člověk bez řidičáku, či člověk nemající v lásce jízdu ve vyšších rychlostech tedy film asi moc neocení, ale pravidelný divák motoristických pořadů, hráč série NFS, či člověk kterého baví řídit auto, toho film určitě pobaví... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • O přejezd USA z New Yorku do Los Angeles v rekordním čase se dodnes pokouší několik řidičů ročně. K roku 2020 nejrychlejší přejezd zaznamenal ve stejném roce Fred Ashmore ve vypůjčeném voze Ford Mustang GT s přídavnými nádržemi. Čas 25 hodin a 55 minut je první oficiální záznam pod 26 hodin a byl proveden v době pandemie coronaviru v USA. (Jiri_Jaros)
  • Vo filme boli použité autá Ford Shelby Cobra 427 (1966), Ferrari Daytona (1974), Porsche 911 Targa (1974), Dodge Polara 440 (1971) a 1/2 Chevrolet Camaro Z28 (1970). (tarponko)
  • Český plakát k filmu nakreslil v roce 1980 Miloslav Disman. (Jiri_Jaros)

Reklama

Reklama