Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (94)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kombinácia gore hororu s komediálnymi prvkami a detského dobrodružstva. Bohužiaľ mi tieto dva prístupy spolu príliš neladili a keď sa striedali scény prístupu a so scénami prístupu b, tak som mal občas dojem, že sa pozerám na dva rozdielne filmy. Keď si to tak vezmm, tak postava 11-ročného chlapca a jeho sestry je pre samotný príbeh úplne zbytočná. Výsledkom je potom aj slabé finále, kde sa rodinka s vlkodlakom stretáva, scéna na moste a následná naháňačka s autom je o niečo vydarenejšia. Hherecky tu jednoznačne dominuje Gary Busey a film poteší aj fanúšikov Lost, pretože ako šerif tu vystupuje Terry O´Quinn. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ať se na to koukám jakkoliv, přijde mi to na hraně mezi vlkodlačím hororem a dobrodružným filmem pro děti. A nezviklal mě ani fakt, že film disponuje celkem solidní atmosférou, maskami či dostatkem krve. Ti dětští hrdinové zde měli natolik výrazný prostor, že jsem se na to musel dívat s lehkým úsměvem, což umocňoval i Gary Busey v nezvykle kladné roli. Přesto převládají spíše pozitivní dojmy. 60% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

V poklidném městečku Tarker´s Mills začne řádit krvelačná šelma. Jeho obyvatelé začínají doslova ztrácet hlavu, jelikož oběti jsou rozcupovány na kusy. Při útoku na postiženého mladíka Martyho však bestie přijde o oko. Chlapec zjistí, že jde o vlkodlaka, a svěří se svému strýčkovi. Jejich plán je jasný: zastavit vraždící monstrum. Stačí jen nalézt osobu, která bude mít pásku přes oko... Stříbrná kulka je díky hlavnímu hrdinovi spíše dětským hororem, ale mordy jsou přesto řádně krvavé, masky povedené a slušná je i atmosféra městečka uprostřed hlubokých lesů. Zajímavostí může být i účast Gary Buseyho v netypicky kladné a sympatické roli Martyho strýčka... Chybí mi tyhle werewolf-horory s poctivou maskérskou prací. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Žeby osemdesiatková hororová klasika? Neviem. Doteraz som o tomto filme nepočul. Behom sledovania som si uvedomil, že horory o vlkodlakoch ma nikdy nebrali a považujem ich za najslabšie v tomto žánri. Tento film ma strašne pomalé tempo. Tak dlho sa buduje atmosféra až je to nuda. Scény zabíjania sú krátke a bez napätia. Gore minimum s príliš svetlou malinovkovou krvou. Po trikovej stránke to už tiež neohúri, aj keď sledovať premenu človeka na vlkodlaka bez CGI má stále niečo do seba. To že ústrednú príšeru porazí malý chlapec na vozíku dokazuje jak bola úbohá. Hororová stránka filmu proste nefunguje. Zaujal ma len pekný vzťah medzi súrodencami (sympaťák Haim a roztomilá budúca Anna zo Zeleného domu) a zaujímavá dramatická línia s otcom alkoholikom (Busey), ktorý sa postupne dáva dokopy. Ako celok to je ale slabý film, ktorý právom zapadol. 4/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Škoda, že tu nemám magneťák. Počul by si, ako to znie.“ Spoilery. Vzniklo to na námet Kingovej novely, ktorá prvý raz v češtine šokujúco vyšla až koncom roka 2023 (!). Film sa mi páčil viac, hoc  nerozumiem, prečo sa z novelového strýka Ala stal vo filme strýko Red a hoc mi vo všeobecnosti nevonia kombinácia rodinného dobrodružstva s krvavými pasážami, ale tak zas v osemdesiatkach to bola vcelku bežná vec. Potešia kvalitné masky, nezameniteľná atmosféra 80. rokov a dobrí herci (Gary Busey v nečakane kladnej úlohe strýka). Ďalším príjemným osviežením boli originálne drobnosti, ktoré dodali vlkolačiemu klišé nový rozmer (vlkolakom je kňaz, nemení sa len počas splnu, je agresívny aj v ľudskej podobe, vraždí baseballovou palicou). Čakal som béčko ako SLEEPWALKERS, ale bol to skôr solídny priemer CINTORÍNU ZVIERATIEK a CUJA. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (6)

  • Marthy (Corey Hainz) a Brady (Joe Wright) ve 27. minutě ve větru pouštějí draky. Jejich okolí a stromy kolem nich však naznačují, že je bezvětří. (Terva)
  • Rozpočet filmu byl 7 mil. dolarů, tržby v USA 5,4 mil. a 13 mil. v zahraničí. (mahler)

Reklama

Reklama