Reklama

Reklama

Vraždy v Midsomeru

(seriál)
  • Velká Británie Midsomer Murders (více)
TV spot
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (1997–2023), 217 h (Minutáž: 88–120 min)

Předloha:

Caroline Graham (kniha)

Hrají:

John Nettles, Jason Hughes, Daniel Casey, Jane Wymark, Rowena Cooper, Phyllida Law, Nick Moran, Emily Mortimer, Laura Howard, Julian Glover, Trudie Styler (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(24) / Epizody(140)

Šéfinspektor Barnaby a seržant Nelson vyšetřují smrt ženy, která byla zavražděna během dobročinné akce ve venkovském kostele. Nebyla to ledajaká akce, ale kouzelnická show iluzionisty Gedeona Latimera. A oběť, bytná Hannah Altman, mu během jeho představení asistovala. Byla Hannah tím pravým terčem, nebo si vrah vybral iluzionistu a jen mu to nevyšlo? Indicií k plánované vraždě kouzelníka by mohly být výhrůžné dopisy, které dostával a které ho vinily ze satanismu. Nehlasitějším kritikem, byl vikář Andrew Maplin. Motiv by se zdál jednoduchý, kdyby nebyl vikář nalezen mrtvý na kamenném pohanském oltáři. Navíc se ukáže se, že jeho manželka Lorna Soane je potomek satanistů z 18. století. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (349)

lekr 

všechny recenze uživatele

Normální a celkem ( hlavně díky britské produkci ) kvalitní kriminálka. Náměty i pojetí některých epizod jsou celkem originální ( hlavně ty způsoby vražd ) a k tomu příjemná mystery atmosféra. V zásadě se ale nejedná o nic jiného než o starou známou "kecací metodu". Stane se vražda a detektivové furt choděj, kecaj s lidma po vesnici až najdou pachatele...a akce nulová ale opravdu nulová!! Kratší stopáž ( aspoň o 30 minut ) by seriálu rozhodně prospěla!!! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Kdesi v Anglii leží vesnička zvaná Midsomer, má asi tak 10 bambiliónů obyvatel, z toho polovina různorodě zaklepe papučkama a druhá polovina jsou pachatelé těchto brutálních mordů... Uhlazeně venkovská atmosféra, děj jednotlivých epizod se soustředí na zápletku, nikoliv na akci či kapání luminolu na podezřele zarudlé skvrny (jak je zvykem v amerických kriminálkách), vzhledově tuctoví vyšetřovatelé využívají svůj břitký intelekt převážně k dialogům se svědky či viníky. Zkrátka detektivka ze staré školy, nečekejte zběsilé automobilové honičky, ba ani zdlouhavé pidlovoké přestřelky se nekonají. Seriál má jednu podstatnou chybu - při délce 100 minut (prokládané milovanými reklamními bloky) a asi tak tisícovce dílů jde o zábavu pro znuzené důchodce, ostatnímu obyvatelstvu by sledování zabíralo příliš drahocenného času. Což je také důvod, proč "Vraždy v Midsomeru" znám jedině z návštěv u prarodičů, sama tuto podívanou nevyhledávám. Nevadí, neláká, imho průměr. 51% ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

několik měsíců jsem se vždy těšila každou sobotu a neděli na své oblíbence ale už mi připadá že i herci jsou z toho seriálu unaveni."Starý" Barnaby měl svoje kouzlo,"mladý" Barnaby to má trochu těžší jsa nucen řešit svoji těhotnou partnerku a tvrdohlavého Sykese, ale jinak u mě dobrý -....../// zatím poslední série = za mě :seriál ztratil takovou tu anglickou patinu.Věřím že je to tím,že zkrátka "starý" Barnaby byl jiný ,noblesní, stará škola a víc se asi věnuje divadlu tam se víc klade důraz na pohyb výraz.ten je u mě vždy směrem od herců , důležitý. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám jak jsem Vraždy v Midsomeru sledoval večer na Primě a štvali mě dlouhé reklamy, protože jsem chtěl už sakra vědět kdo je vrah. Ne že bych se nudil, bylo to napínavé. Sem tam hodně zajímavé vraždy, někdy pro mě nesmysluplné. Ty zajímavé ale dost překrývají nesmysluplné a dokázali mě na rok sledování v televizi zabavit. Jen škoda změň podřízených Barnabyho, nejradši jsem měl Troye, škoda že nezůstal až do konce. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, kriminální seriály na nás útočí ze všech stran, ale Vraždy v Midsomeru patří jednoznačně k těm nejlepším. Tento seriál má uchvátnou znělku, sympaťáka Johna Nettlese, suchý britský humor a spoustu mrtvých (člověk může sázet na počet mrtvol v 1 díle, může si být jistý, že jich bude hodně :-) ). Vždycky jsem si říkal, že Midsomer se musí táhnout asi přes celou Anglii, nebo zde mají obrovskou porodnost (ale to, že tolik lidí žije a umírá na jednom místě, působí opravdu komicky ;-) ). Co se týče parťáku Johna Nettlese, nejvíc mi sedl Gavin Troy, naopak mě dost štval ten buran Dan Scott. Společně s nejmenovaným belgickým detektivem jsou pro mě Vraždy v Midsomeru asi nejlepší britský krimi seriál (a možná vůbec nejlepší, protože Poirota mám radši ve filmu). ()

Galerie (2 049)

Zajímavosti (30)

  • George Baker v epizodě Dům v lese hraje identická dvojčata. Ve scéně, kdy se zlé dvojče pokusí zabít svého bratra, je použita rozdělená obrazovka. (vanadium)
  • V čase dokončení třinácté série si zahrálo ve vedlejších rolích již 900 herců a bylo použito téměř 21 000 komparzistů. (vanadium)
  • Soundtrack seriálu je význačný použitím zvláštního elektronického hudebního nástroje zvaného theremin. Na theremin je zahrána například ústřední melodie hlavní znělky seriálu a nástroj je zodpovědný za ony podivně strašidelné zvukové efekty a melodie v mnoha dalších skladbách Vražd v Midsomeru. (vanadium)

Reklama

Reklama