Reklama

Reklama

Muž proti muži

  • Itálie Da uomo a uomo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malý chlapec se stane svědkem vyvraždění své rodiny čtyřmi bandity. O patnáct let později se vydává vrahy najít a uskutečnit pečlivě připravovanou pomstu. Záhy se setkává s tajemným Ryanem, který má se stejnými bandity nevyřízené účty. Cesty dvou mstitelů se neustále kříží a navzájem si dokážou pomoci i z velmi prekérních situací. Kým ale Ryan doopravdy je? V době, kdy Sergio Leone slavil úspěchy se svou „dolarovou trilogií“, vznikl v režii Giulia Petroniho western, který z Leoneho čerpá a zároveň mu vzdává hold. Nechybí ikona žánru – Lee Van Cleef, dlouhé záběry, zpocené tváře, bravurně inscenované přestřelky ani Morriconeho hudba (hlavní motiv recykloval Quentin Tarantino ve filmu Kill Bill). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Pro me osobne neznamy John Law vyrazi na cestu za pomstou, sekunduje mu Lee Van Cleef z doby sve nejvetsi slavy. Spagetacky western, ktery na rozdil od typicke italske tvorby nepusobi tak ... prehnane (?). Nejvyznamnejsi sceny filmu dokresluje paradni hudba Ennia Morriconeho a je jen skoda, ze tenhle film vicemene zapadnul v historii diky uspesnejsim westernum s Eastwoodem, ktere v tehle dobe prave vrcholily. Za me osobne asi jen jedna poznamka - zaverecna prestrelka nepusobila prilis uveritelne, bandite jsou vsude a maji je obkliceny a kdyz jim do baraku hodily molotovovy, tak protagoniste vyskoci oknem a sem tam potkaji nejakyho banditu ztracenyho v bouri.. jako by vic jak polovina banditu najednou uplne zmizela. A taky RIP vesnicani... Prijemnych 65% ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Po Leoneho filmech hrál Lee Van Cleef vlastně až na pár výjimek jenom v béčkových westernech, které těžily především jenom z jeho popularity. Tenhle film patří k těm výjimkám. Propracovaný scénář, ačkoli trochu připomíná Pro pár dolarů navíc, skvělá Morriconeho hudba, dřív jsem ten kytarovej soundtrack moc nemusel, dneska je to jeden z mejch nejoblíbenějších od něj, právě proto, že je netradiční, Van Cleef podává skvělý výkon, Law taky jde a ve vedlejších rolích samý herci známí z jinejch špaget. Akorát mi přijde, že pár scén je trochu ustřihlejch. V českém znění (dabing TV Prima) namluvil Leeho Alois Švehlík, který se mi ze všech Leeho dabérů líbil asi nejvíce, bohužel ho mluvil snad jenom tady. Více ZDE. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Katastrofální dabing, ve kterém se herci s výjimkou Aloise Švehlíka a Karla Heřmánka snad ani nesnaží podávat nějaké výkony, naprostá většina zvuků zaniká, Morriconeho hudba zrovna tak a vypjaté scény, jako je ta úvodní, se mění v ubohou frašku vzbuzující maximálně posměch. Tak v takovém podání nám Česká televize nabídla tenhle spaghetti western, který bude v původním znění dost pravděpodobně lepší. Ačkoliv nemám stahování filmů příliš v lásce, takováhle odfláklá práce mě k tomu prostě donutí. Třikrát fuj. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o pomstě čerpající námět a téma z Leoneho vynikajících snímků a třeba i z klasických Sedmi statečných (bránění pevnosti Mexičany). I zde jsme svědky vyvraždění jedné rodiny, kde tragédii přihlíží malý chlapec, podobně jako Charles Bronson, když mu zabíjeli bratra. Je tu tajemná osoba v postavě Ryana (vtipný Lee Van Cleef, který tu má své opodstatnění) a především opět vynikající hudba od velikána Morriconeho. Kvalitní a napínavý western s pravou westernovou atmosférou, kde je nespočet přestřelek, vynalézavých a zajímavých situací, které se ale někomu na druhou stranu mohou zdát trochu nedotažené. Ano, některé souboje bych přece jen dotáhl o něco dál, zde se přikláním k názoru Roba Roye, který píše, že jsou odfláklé. No, někteří ti parchanti by zasloužili určitě o dost krutější a vynalézavější smrt, než jen prosté a sprosté zastřelení na dálku! Ale to je věc názoru, asi si to tak režisér přál. Jinak jde samozřejmě stále o jeden z těch nejzdařilejších spaghetty westernů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Prvú polovicu som si hundral popod nos, že v hlavnej úlohe mal byť Terence Hill, že tie detaily očí sú až príliš okatým okukávaním od Leoneho a že to je proste iba ďalšia tuctová revenge story s drsnými ksichtmi. Čo čert nechcel, ono sa to nakoniec rozbehlo tým správnym smerom, prišli aj nejaké tie zvraty a príbeh sa stal relatívne pestrým. K slovu sa dostal aj čierny suchý humor. Dostal som, čo som chcel, takže podľa toho aj budem hodnotiť a nebudem strieľať filmu zbabelo guľku do chrbta. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama