Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dům se láme na kousky. Bučící kráva se ve víru zvedá do vzduchu. Traktory padají jako déšť. Těžký benzínový tanker se stává letadlovou bombou. Rozsáhlá ničivá přírodní síla devastuje vše a blíží se rychlostí 300 mil za hodinu. Tornádo udeřilo. Začíná vířící dobrodružství plné vzrušujícího napětí a skvělých speciálních efektů s Helen Huntovou a Billem Paxtonem v roli vědců stíhaných nejničivější silou přírody. Tito lovci bouří doufají, že pomocí elektronických senzorů získají dost informací na vytvořené lepšího varovného systému. Aby to dokázali, musí vražednému tornádu vstoupit do cesty. Honička začíná. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (337)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Výborný katastrofický film s Helen Hunt tak ji neznáme. S Billem Paxtonem se dobře doplňují. Vizuální efekty jsou opravdu na vysoké úrovni a ničivá tornáda, která pohlcují vše možné vypadají jako ve skutečnosti. Takových to "uvěřitelných" katastrofických není moc - Twister mezi ně však určitě patří. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Twister není vůbec špatný katastrofický film, chvílema jsem byl napjatý, což je dobře. Samozřejmě to není film bez chybiček či nesrovnalostí. Například je divný to, že kombajn se snadno vznese a hlavní hrdinové dokážou stále stát na nohou, nebo že zrovna spadnou tři traktory na silnici, po které jedou a ještě navíc se na silnici zastaví i dům. Docela velká náhoda. :-) (27.7.13 cz/tv) ()

Reklama

dom156 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem nečekal, že to nikdy řeknu, ale je zde zbytečně moc akčních záběrů. Snad krom pár minut je vždy alespoň bouřka či se žene tornádo a té akce již na mě bylo moc. Také přehršel postav ( i když bez významných) působil zmatečně a nekomfortně, jelikož jsem půlku z nich ani nevěděl, jak se jejich postava jmenuje a přitom vždy pár dialogů měli. Klasický pohromový průměrný film. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čože? modré hodnotenie? Pre vrchol De Bontovej tvorby? Odviazal sa tu ešte viac ako pri Speede, priniesol krásne vizuálne efekty a tým vznikla klasika 90tych rokov. Dokonca to myslím produkoval Spielberg. Bohužial podobne ako pri Speed vznikla dvojka, ktorá potenciálnu sériu zabila. Znovu podarená dvojka ústredých hrdinov, podobne ako Bullock s Reevesom si sadli aj Hunt s Paxtonom. Teším sa na ďalšiu reprízu. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich obľúbených filmov o ničivých schopnostiach našej prírody. Twister je zábavný dobrodružný snímok plný tornád, sympatických postáv a perfektných akčných scén. Jan de Bont sa od tej doby ako režisér brodí v sračkách, ale týmto si zarobil na čestné miesto v popcornovej sieni slávy. Inak Mark Mancina zložil k filmu hudbu, ktorá mu vdýchla život a vybrúsila ho ako diamant. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (50)

  • Původní podtitulek filmu mělo být „It sucks“, ale producenti jej nakonec změnili, protože by tato fráze nahazovala na smeč kritikům. (kriplozoik)
  • Pôvodný koncept a príbeh, ktorý bol posunutý scenáristovi, aby z neho spísal scenár, mal 10 strán. (Real Tom Hardy)
  • Michael Crichton dostal na napísanie scenáru 2,5 milióna amerických dolárov, čo bolo v tom čase najviac, čo kedy scenárista dostal zaplatené. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama