Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl neskutečnej nářez. Neni to ani tak dějem, protože ten je povětšinou stejný jako filmy s podobným zaměřením, jako spíš tim co tady předvádí Sean Penn. On je tady prostě jednoznačně nejlepší, příběh je tady jen něco druhořadýho a jen se čeká až Penn vlítne na scénu a svým vyhuleným hlasem řekne nějakou hlášku. kdykoliv se objeví, tak na sebe strhne pozornost a v tu chvíly neexistuje nic jiného než on a jelikož je to celkem často a to i když jeho postava neni úplně ta nejhlavnější, tak prostě nemůžu dát nic jiného než 5*, skvěle jsem se bavil. A abych nezapoměl, příběh taky neni špatnej a ještě můžete vidět nahou Jennifer Jason Leigh, tak hurá do toho ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Opojena geniálním Snídaňovým klubem jsem byla zvědava, zdali Zlaté časy na Ridgemontu budou laděny v podobném stylu. Nebyly, ale rozhodně šlo o příjemnou podívanou, které však chyběl nějaký zásadní příběh a příliš překypoval jednoduchými "teen" klišé a prvky typu "kdo, co, koho a jak." Film je zpracován jakoby flákačským stylem, v němž se nic podstatného neděje, není tu zápletka či nijak extra zajímavé charaktery. Až na Seana Penna s vyhuleným hlasem Michala Suchánka:) Jeho postava zde stejně k mému zklamání nedostala příliš mnoho prostoru. Na to, jak byla zajímavá, jí mohlo být věnováno mnohem více místa. Jennifer Jason Leigh zde vypadá jako růžolící nevinnost sama a taky se pěkně odhalila:) Potěšil osobitý Vincent Schiavelli v malé roli laskavého učitele. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Ve srovnání se současnými teenagerskými komediemi určitě nalezne pozorný divák v tomto filmu více odhalených dívčich ňader než je zvykem ukazovat nyní. Mně osobně se ovšem víc než Jennifer Jason Leigh líbil Sean Penn v roli třídního zhulence. Přestože jsem věděla, že ve filmu hraje Nicolas Cage (ještě pod příjmením Coppola), jeho rolička byla zřejmě natolik štěkózní, že jsem ji nezaznamenala. A podruhé na to kvůli tomu asi koukat nebudu, i když jinak jsem se bavila celkem dobře. Škoda, že jsem film neviděla v době jeho vzniku, asi bych ty problémy mladistvých prožívala víc. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Heckerlingovej film sa dá v prvom pláne sledovať ako retro jízda s neodolateľným tempom a vizuliatou. Stráca sa však aktuálnosť snímky, ktorá napriek svojmu zasadeniu do 80. rokov nestarne. Svet sa síce zmenil, ale jeho princípy nie. A na väčšinu zmine je Fast Times ľahko adaptovateľný. Áno, sociológia stredných škôl z amerických coming of age filmov z tohoto obdobia je stále výsostne aktuálna. K aktuálnosti postáv sa u Heckerling pridáva šikovnosť epizpdického scenára, ktoré konštrukcia, postavená na krátkych gagoch akoby očakávala éru sociálnych sietí a krátkych formátov, do ktorých útržkovitosti sa fragmentárnosti presne sedí. __ Vo filme sa navyše prejavuje schopnosť Hekerlingovej a Crowa úresiahnuť odľahčenú komediálnu rovinu a dotýkať sa závažných tém. Ukážkou je línia nechceného tehotenstva, ktorú dokážu autori presvedčivo vykresliť v citlivých skratkách a dodávajú jej dôraz najmä na pokdlade predlošlých lážo plážo momentov. ___ Aj po takmer 40 rokoch je to život na strednej, čo dôverne poznáme z prvej ruky. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pradědeček mezi "teen movies". Dnešní filmy s touto tématikou jsou však mnohem více (a přes míru) vulgární, zato kozy v nich neuvidíte. Film je krátký a nenudí ani chviličku. Prostě super zábava. Nezestárnul, přestože dnešní svět je trochu jinde. Jo a Cage jsem si teda nevšimnul. Snad jen to jméno v titulcích Nicolas Coppola mě praštilo do očí :-) Jinak Sean Penn je teda zatraceně cool, stejně jako poprsí Jennifer Jason Leigh. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Sean Penn často improvizoval, když nebyl v záběru a rozptyloval tak Ray Walstona, který hrál pana Handa a ostatní mladé kolegy. (Kulmon)
  • O roli Jeffa se ucházel Eric Stolz. (Kulmon)
  • V jedné scéně má Brad tričko Bruce Springsteena. Jeho sestra Pamela Springsteen si ve filmu zahrála. (Kulmon)

Reklama

Reklama