Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

liuk 

všechny recenze uživatele

Tak k z téhle neskutečné slátaniny jsem si utvořil napojení na Schulhoffovy socialistické komedie. Na ty se sice v dnešní době tak nějak (ne)dá koukat, ale kdybych je viděl až teď poprvé, tak je hodím do koše jakbysmet. A s Ridgemontovskou střední to bude pro zámořské diváky asi stejné, kdy si rádi zavzpomínají na Reaganovskou dobu. Jinak si nedokážu představit, jak někdo může mít rád film s tak příšernými herci. Nejsem na herectví nějak vysazen, v podstatě sežeru všechno s tím, že takhle by někdo reagoval mohl, ale tady je to fakt extrém. Je i klidné možné, že scénář Camerona Crowea není nijak hrozný, jenže komedie je žánr, který potřebuje herecké vypichování vtipných situacích ze všech nejvíc. Fakt nevím, co je lepší: jestli neskutečné přehrávání jak často vídáme nebo zcela nezáživné čtení vět ze stromu naproti. Vždyť ty některé rozhovory jsou jak z minutového rozhovoru před akcí v pornu. Občas tedy nejsou jen jak, ale v podstatě by klidně v pornu mohly být, kdyby se trochu sjelo s úhlem kamery. A nakonec jsem si ještě všiml, že i když takovýto děj by se mohl odehrát během ubohého týdne, tak je jen tak mimochodem roztažený na celý rok! Crowe musel tehdy hodně hulit. Fakt zlaté Beverly Hills proti téhle matlanině. Ještě že Penn je fakt perfektní, hlavně když si člověk asociouje s jeho dnešními vážnými rolemi, soundtrack je taky celkem povedený a Brian Becker, hrající balícího guru a zpívající refrény hitovek od Cheap Trick, taky ujde. Ale jinak fakt hnus, aspoň kdyby ve stále se opakující písničce neustále neopakovalo "lalala, all-American boy". Jestli si někdo dělá srandu z BH rozhovorem Stevea a Brandona o rozvázané tkaničce, tak tady by musel vyletět z kůže. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučká komedie, která plave ve vodách průměru, ale vejš jí vytahuje skvělej věčně zhulenej Sean Penn. Dobře jsem se bavil, a původně jsem chtěl dát i 4****, jenže mám dojem, že na tenhle film si hned tak nevzpomenu a fakt nevim, jestli ho budu chtít vidět někdy znovu. To si radši dám pošahanou Pomstu šprtů.) Scénář spíše průměrnej, stejně jako režie i herecké výkony, s výjimkou již zmíněného Penna a Judge Reinholda. Nicka Cage jsem si všimnul, aspoň teda myslim, ale objeví se tam tak na 5 vteřin součtem.) ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Další neodolatelný náčrtek osmdesátkové středoškolské mládeže, který sice nejde tak do hloubky jako třeba Snídaňový klub, ale na pozitivismu a zábavě mu to ani krapet neubírá. V centru osudů několika hlavních postav a jejich kamarádů tentokráte stojí převážně sex a film se překvapivě nebojí i odvážnějších nahotinek, ale nikdy to nepůsobí samoúčelně, Crowe a Heckerling naopak vtipně vyzdvihují přirozené a pochopitelné pohnutky nadržené a nesvázané mládeže (a uprostřed ční nonstop zhulený a dobře naladěný Sean Penn ve své nejzábavnější roli). Rychle sestříhaný úvod skvěle vhodí diváka do prostředí a plně dostává anglickému názvu filmu, zbytek je dramaturgicky rozmělněný a filmařsky lehce rutinní, avšak permanentně zábavný útržek že života puberťáků v době, kterou by chtěl prožít každý.___ A u sporáku ve fastfoodu se na chvíli mihne i Nicolas Cage, v titulcích ještě jako Coppola. :) ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Spicoli v podání Seana Penna a jeho profesor amerických dějin Hand byli pro mě tím nejlepším v americké teenagerské komedii. Jedná se o předchůdce dalších desítek komedií, které později vznikly na podobné téma, takže určitě film nadčasový. Je tu i víc toho sexu než-li v pozdějších komediích a vtipné to je určitě také. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Tenhle film je v podstatě nástup všech filmů ať už komedií, nebo dramat tohohle žánru. Jenom díky punku, a filmům jako je tenhle (K tomu samozřejmě tvorba Johna Hughese) a celkové změně toho jak se nahlíželo na teenagery, jsme teď tam kde jsme. Všechny ty klasiky jako Snídaňový klub atd. dopomohly tomu aby vzniklo třeba American Pie. A musíte se na to dívat těmahle očima, protože potom je to naprostá revoluce. Krom toho fakt miluju osmdesátky v tom jak jsou oproti dnešní době nekompromisní v tom jak se třeba nebojí ukázat nahotu atd. Dneska už takový film prostě nemůže vzniknout. Já nevím jak ostatní, ale já se teda bavil dost a byl to pro mě dost kulturní zážitek. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • V jedné scéně má Brad tričko Bruce Springsteena. Jeho sestra Pamela Springsteen si ve filmu zahrála. (Kulmon)
  • Nicolas Cage byl původně zvažován pro roli Brada Hamiltona, ale na castingu příliš neoslnil. (Kulmon)
  • O roli Jeffa se ucházel Eric Stolz. (Kulmon)

Reklama

Reklama