Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Na Zemi se objevil virus, který vyhladil všechny lidi starší 13 let. Během této události se objeví rasa upírů, kteří zbytek lidí zotročí. Hyakuya Yuuichirou žije s dalšími dětmi v sirotčinci, kde jsou vychováváni jako krmivo pro upíry. Jednoho dne se rozhodnou utéct, ale plán je odhalen všichni kromě Haykuyi jsou zabiti. Venku je zachráněn lidským odbojem a Hyakuya přísahá, že zabije všechny upíry. (Harroc)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (16)

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Owari no Seraph má veľa plusov a bohužiaľ aj mínusov. Plusom je určite kvalita animácie a hudobne ma toto anime tiež potešilo. Prvé diely fakt potešia je tam výborne vytvorený nový svet s novými úžasnými postavami, ktoré zažívajú určité traumy a musia sa všetkému čo sa deje postaviť. Čiže veľkým plusom je vytvorenie nového sveta, kde je čo objavovať a charaktery na začiatku sú svieže pripravené byť zaujímavé, ale bohužiaľ postupom času charaktery a hlavný hrdinovia, alebo všetky postavy trocha blednú a postavy už nie sú také "super a cool" ako boli na začiatku a to je veľká škoda. Začiatok anime je naozaj dobrý a postupne to trocha upadá, ale nie je to až také hrozné, aby som sa veľmi sťažoval. Mínus je samozrejme neschopnosť nastoliť atmosféru zo začiatku, do ďalších dielov a spadnutie do klasického trošku nudnejšieho sypania minút počas sledovania tohto anime. Anime je teda trocha slabším nadpriemernom v svojej konkurencii. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

"Misery, misery, misery, that's what you have chosen". Jako kdyby mi po shlédnutí rezonovala v hlavě tato památná slovíčka Zeleného goblina ve Spidermanovi. Je to výrazně slabší Attack on Titan se všemi negativy, který AoT měl: Hrdina uřvaný, pomstychtivý. Kámoš ubrečený a rádoby chytřejší. Lidé mají své utlačovatele. Jenže tady nic nepasuje, máloco dává smysl (Co z toho vše mají démoni? Chování Miky a jeho akceptace? Wtf virus?) a prázdnotu najdeme na každém kroku. Když už se tlachá, tak o úplných blbostech;, když už se řeže, tak bitky stojí za prd; když se má něco dít, tak se nic nestane. Nejhorší na tom je, že tahle celá šablonovitost už se objevila v x seriálech a nenajdeme zde vůbec žádnou inovaci! Takže čau, nazdar, už stačilo. Rozumná animace to nezachrání. Slabý 2*. ()

Reklama

Starletka 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem takové o dost slabší Shingeki no Kyojin v roztomilejší animaci, akorát místo obrů jsou upíři, démoni a jiná havěť. I hlavní hrdina je prakticky Eren - věčně naštvaný a toužící po pomstě za smrt své rodiny. A nenávidím ho úplně stejně, dokonce možná i víc. Ale ani ostatní postavy nejsou zrovna dvakrát valné, pokud vám teda nestačí pouhý jeden charakterový rys na osobu, nebo především u slečen radši rovnou žádný, jen hlavně ať jsou co nejroztomilejší. A vůbec, co se designu postav týče, pro příběh i atmosféru by rozhodně bylo daleko lepší kdyby byly trochu realističtější a propracovanější, ale když dneska musí být všechno moe, nedá se nic dělat. Děj po první epizodě vypadal nadějně, ale potom jde naráz všechno do kopru a kromě emocionálních výlevů hlavního hrdiny se neděje naprosto nic. Ve výsledku opravdu pochválit můžu leda tak docela pěkný opening a super ending. Pro mě jasný drop po 5. epizodě a slabých 4,5/10 ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Takové o dost slabší Shingeki no Kyojin..." Tak pokud zvolíme zrovna toto srovnání - no jak v čem. Určitě to nemá tak silnou a emotivní hudební stránku a možná to celkově nemá takový náboj, ale zdejší postavy jsou podle mě mnohem snesitelnější. Zkrátka SnK je parádní na poli akce, no a tohle je pro mě spíš nadprůměrné akční drama s trochou hororových prvků. Co se mi u OnS obzvlášť líbí je zdejší prostředí, upíři co si chovají lidi jako ovce a lidé, kteří přestože byli zdecimováni si vštěpili jasný cíl, spojit se třeba s démony i ďáblem aby nepřítele porazili, no a když tohle nevyjde, pořád je tu plán B - přemnožit se a znovu získat početní výhodu o kterou díky smrtící epidemii přišli... A všude kolem trosky a rozvaliny měst, kde se vede válka, takhle nějak si představuji post-apokalyptickou budoucnost, která slibuje spoustu konfrontace... Co se postav týká asi nejvíc mě baví ústřední dvojice Yuichiro a Shinoa. Yuichiro má správné odhodlání, ale se svými citovými výlevy to nijak nepřehání a Shinoa je naprosto úžasně sarkastická... Také jsem byl hodně zvědavý na druhého chlapce, co se jmenuje Mikaela (rodiče asi chtěli holčičku...) a SPOILER jaká bude jeho role, když "změnil tým". KONEC SPOILERU No a musím zmínit i Krul, protože tahle lolitka má neskutečnou jiskru a i když jsem z ní v této sezóně moc neviděl, tak už teď si říkám, že bych se od ní klidně nechal pokousat... Zkrátka očekávání byla z mé strany opravdu velká a výsledek je podle mého chvalitebný, ale na tu poslední pátou * se to ani po posledním dílu nedostalo. Možná mohli být ti upíři mnohem děsivější, atmosféra tíživější, animace méně roztomilá a víc temná, nebo kdyby třeba jen těm pořádkovým silám dali nějaké lepší uniformy... Zkrátka něco tomu pořád chybělo a i když jsem i zde dokázal najít momenty u kterých mé srdce lehce zaplesalo (třeba když se objevil "seraph") na zadek mě to neusadilo a takový ten pocit, jakože sleduji něco opravdu úžasného (který jsem měl třeba právě u SnK, i když tam mě zase neskutečně štvaly hlavní postavy...) se nedostavil. Takže jenom 8/10, ale druhou sérii co se bude vysílat na podzim si ujít nenechám. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavně eklektická postapo-military-fantasy upířina, která neuvěřitelným způsobem mixuje všemožné motivy, které tvůrcům připadaly cool. Tedy meče a bílé rytířské pláště (na straně upírů), dokonale padnoucí vojenské uniformy (na straně lidí), kouzelné démonické zbraně, moderní vojenskou techniku, lolitky v minisukních, podivná monstra v sutinách měst, nechutně dekadentní šlechtu, fanatickou klanovou vojenskou elitu a v neposlední řadě elitní bojovou jednotku složenou z teenagerů, odhodlaných vyhrát válku proti upírům a přitom zachránit kdekoho na potkání. V první polovině se tahle partička dává dohromady a podstupuje zkoušky, v druhé poněkud chaoticky bloudí troskami města a sem tam absolvuje nějaký ten souboj. Hlavní hrdina je pochopitelně obdařený děsivým traumatem a z něj plynoucí umanutostí, daří se mu ale působit docela sympaticky. K tomu máme ještě atraktivní dějovou linku s přítelem z dětství, kterého pokládal za mrtvého a kvůli kterému musí ve finále čelit docela hororově pojaté krizi loajality. Pro všechny příznivce ujetého military fetišismu skoro povinnost, pro ostatní jen na vlastní nebezpečí. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Postavy upířích šlechticů nesou svá příjmení podle skutečných lidí, o kterých se později tradovalo, že propadli vampyrismu či čarodějnictví jako Vlad III. Tepes, Elisabeth Bathory nebo Aleister Crowley. (Hlavonozec)

Reklama

Reklama