Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Peter Loew pracuje jako literární agent na Manhattanu, jeho život rázem změní osudové setkání s tajemnou ženou - upírkou. Po milostné noci, kterou s ní strávil ve svém pokoji, se dokáže soustředit na stále méně věcí. Jako tyranizující šéf pronásleduje splněním pracovního úkolu svoji sekretářku Alvu, postupně ztrácí kontakt s realitou a proměňuje se v jinou bytost... Režisér R. Bierman hororový příběh namíchal z prvků thrilleru, zvláštní černé nadsázky a humoru, do něhož přidává okamžiky halucinací a spalující milostné vášně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Na tento film se musíte dívat jako na excentrickou komedii a hlavně jej nebrat za hororové psycho, protože jedině tak si jej dokážete alespoň částečně užít a některé scény si doslova vychutnat. Cage je tu šílený, jeho kreace á la Nosferatu je geniální (stejně jako scéna koupě umělých upířích zubů - "Nemáte tu něco levnějšího"), ale zoufale antisexy ženské hrdinky (Jennifer Beals má v tomto jasný primát) a nenápaditá režie táhnou film zbytečně dolů. Na druhou stranu, třeba hudební doprovod mi připomněl nejlepší věci od Herrmanna a znovu musím zmínit Nica, jehož až groteskní výkon si vaši pozornost jasně zaslouží (opravdu toho švába sežral?). 60% ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

Čože akože :D .....Nikolas si to dobre dával, lebo tento film mi spôsobil naozaj silnú škálu pocitov. Od úprimný smiech až po smútok, ľútosť, hanbu, zhrozenie. Veľmi ťažko tento film opisovať. Najlepšie sadnúť a pustiť si, užiť tú jazdu one man show. Mám zmiešané pocity, ale páčilo sa mi to. Určite jeden z filmov o ktorých by som sa rada porozprávala a vyzdvihujem Cagea, ozaj sa upustil z klietky :D ()

Reklama

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Pokud máte pocit, že je váš šéf ten největší debil na světě, zkuste vzít v úvahu, že se z něj možná právě stává upír a to není žádná prdel. Zahrnuje to například spánek pod převrácenou pohovkou nebo pojídání holubů, švábů či polštářů. Tenhle film se asi nepodobá ničemu, co jsem dosud viděl. Tak trochu jsem čekal nějakou sračku, ale ono je to solidně natočené se slušnou hudbou a dobrými hereckými výkony. Teda až na ten Cageův, ten dobrý není, je spíš nepopsatelný. Z nějakého důvodu mi to fakt sedlo a totálně jsem to žral. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak o tomhle filmu jsem neměl ani šajnu. Na doporučení oblíbence JASON_X jsem se do toho pustil a na jednu stranu tak trochu chápu to hodnocení tady a některý negativní komentáře. On je to opravdu celkem těžko zkousnutelnej úlet, ale já se pobavil znamenitě a ani mi tentokrát nevadil Cage a jeho zuřivý přehrávání, protože ona jeho postava a role, tak nějak celkově do absurdity tohohle filmu perfektně zapadne.75% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - ....a já se snažil zahnat toho netopýra..... Nehrát tam Nicolas Cage, možná bych o tento snímek ani nezavadil. Je však velmi zajímavé sledovat přeměnu člověka ve zvíře, která je tady celkem slušně zachycena. Škoda, že hudební doprovod nepodporuje děj na plátně, naopak jej celkem slušně kazí. Všechnu tu zkaženost, kazí kamerové záběry na stresující betonové město bez zeleně. Lepší by byl nějaký ten starý hrádek, plný upírů. Jednoduchost děje motajícího se kolem jakýchsi ztracených starých smluv tomu také moc nedodalo. Na svou dobu je to však velmi průměrný a hororový snímek. CITÁT - Řekl jsem toho snad dost......... Erotická scéna okolo 30 minuty je na dnešní dobu spíš směšná, ale ve své době určitě vykonala své. Změna hlavního hrdiny je povedená a stupňující se, což má za následek celkem povedenou dramatizaci. CITÁT - Výborně!! Abecedu zvládáte skvěle........ Scéna ze švábem je hnusná a zvedl se mi žaludek. Nemám nic proti proteinům, ale takhle se mi v puse hýbat nemusejí. Jak jsem řekl, povedený průměr a možná trochu víc. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Při natáčení snědl Nicolas Cage 3x po sobě živého švába. (DoMoS)
  • Slavné meme „You Don't Say?“ vzniklo na podkladě scény právě z tohoto filmu. Konkrétně z té, v níž Peter Loew (Nicolas Cage) vede dialog s Alvou Restrepo (Maria Conchita Alonso) ve své kanceláři. (P. J. D.)
  • Peter Loew (Nicolas Cage) sleduje v televize film Upír Nosferatu (1922). (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama