Reklama

Reklama

Kdo přežije - Série 42

(série)
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2022

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor)

Recenze (12)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu, jak se Probst dostal z druhé paralelní řady s tolika přepálenými zvraty se ctí. Teda chápu - opět se podařilo najít dost zajímavé lidi, kterým se daří žít svůj příběh všem nesmyslům navzdory. Castingové oddělení rozhodně jede naplno a já jsem plný nové energie na další řady. Takže asi ok. 7/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

první řada Survivoru, která mě regulérně nas*ala. Já chápu, že celá tahle soutěž je i sociální experiment, do kterého se promítají okolnosti z reálného světa a zkušenosti soutěžících, ale pro mě byl vždycky Survivor o tom, že nakonec vyhraje ten nejlepší bez ohledu na to pohlaví, orientaci nebo rasu. Chápal sem když se v rámci jedné sezony řešilo metoo, vzhledem k tomu že chování jednoho ze soutěžících nebylo ok. Ve chvíli kdy ale jedna z účastnic vytáhne v rámci vlastní záchrany rasovou kartu a vlastně ze všech svých spoluhráčů udělá rasisty a ti jí to nakonec včetně Probsta odsouhlasí, to už bylo moc.Pak se sice všechno vrátí do starých dobrých kolejí "podrazů" ,kutí piklů a soutěží ale opravdu bych se v rámci Survivora nechtěl dočkat doby kdy se někdo bude bát někoho vyhodit aby pak následně nebyl označen za rasistu atd... ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V předchozí sérii jsem tvrdil, že casting je jediná věc, co tu show drží nad vodou. Tak tady to platí ještě dvakrát víc. Asi top 5 casting vůbec. Po téhle řadě je ta předchozí úplně zbytečná. Úžasní lidé, z nichž se pravděpodobně většina jednou vrátí, neskončí li sama show dřív. Jinak je to formálně stejná řada jako předchozí, ale nebýt pár drobností, tak by to vlastně byla v podstatě pětihvězdičková série. Každý díl byl zajímavý. Ok, jeden byl hodně nepříjemný, ale to už nemá cenu rozmazávat. Místní rasisticko/homofobní úderka to udělala za mě. Naprosto skvělá finální kmenovka, která by i mě samotného přesvědčila změnit hlas. Vyvstává ale čím dál víc zásadní strukturální problém celé hry ve chvíli, kdy se počet lidí ztenčí do pěti až šesti kusů. Samotná podstata hry v podstatě určuje, že další vývoj je z části o 100% náhodě, z části o tlačence produkce a zčásti o eliminaci jakýchkoliv lidí, co mají nějaké resumé. Výsledkem je prakticky vždycky neuspokojivý vývoj ve finální části hry a smíření se s vítězem, který je většinou akceptovatelný, ale málokdy skutečně "nejlepší". ()

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Originál je jenom jeden a všechny turecko-české paskvily se můžou jít klouzat. Už to dávno není ten Survivor, který měl znělku, aukce, návštěvy z rodiny a soutěže postavené na překonání sebe sama, ale díky znovu perfektnímu castingu nabízí další skvělou partu lidí, kteří musí projít nejzajímavějším sociálním experimentem, který kdy byl v TV k vidění. Záplava imunit, výhod, hlasů navíc a nelogických twistů bohužel nedává šanci vyhrát skutečně nejlepšímu hráči, protože faktor náhody je zase extrémní, ale k moderní verzi už to zkrátka patří. Pro některé diváky však bude stále těžší ustát otravné řešení otázek pohlaví, rasy, víry a sexuální orientace. Jedna epizoda už byla hodně za hranou a složení finálové trojice (černoška, gay a důchodce) je až komické, ale kvóty jsou zkrátka tak přísné, že za chvíli budou hetero běloši v menšině. Favorit: nikdo, Oblíbenci: Drea, Lindsay, Mike, Omar, Jonathan ()

WolfIssen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoiler: Obrovskou, ale ne jedinou vadou na kráse této série, je účast otravných přiteplených mužských děvek, především Haie a Romea - odpornost... Nejlepší hráči: Jonathan, Lindsay, Mike. Asi nejtrapnější scéna, moment, nebo chcete-li srdceryvný výstup v celém Survivoru od r. 2000, byla kmenová rada po vyloučení černošky Channtelle a černocha Rocksroye (kteří se jako první a druhý dostali do poroty) a následné patetické, sentimentální a rasistické žvásty Maryanne a Drei na této radě, ty kecy byly opravdu ubohé... I ten dobrák Probst civěl, co to melou :-) ()

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jedenáctou sérii odehrávající se na Fidži a desátou v řadě. (Zix.)
  • Série se natáčela doslova pár dní po 41. sérii, soutěžící tedy nevěděli nic (ani od produkce) o spoustě novinek a novém formátu, který se nazývá „nová éra“. (Zix.)

Reklama

Reklama