Reklama

Reklama

Kdo přežije - Ostrov vykoupení

(série)
  • USA Redemption Island
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2011

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Rob Mariano, Russell Hantz, Andrea Boehlke

Obsahy(1)

Tvrdá hra o přežití, kde každý doslova bojuje o místo v kmeni. Kdo se nepřizpůsobí, kdo nevyhraje imunitu, ten bude vyloučen.
Hráči poté co je kmen vyloučí nejsou vyřazeni ze hry, nýbrž putují na Ostrov vyhnanství, kde budou mít šanci se v určitý čas a po vyhrání soubojů s ostatními vyřazenými do hry opět vrátit. 
Soutěžící se musí vypořádat nejenom s tvrdými podmínkami na ostrově, ale i s nedostatkem vody a jídla. 39 dní, osmnáct soutěžících a pouze jeden se stane posledním přeživším, který vyhraje jeden milion dolarů.
Poznejte krásy tohoto prostředí: Karibského moře, Tichého oceánu a nakonec Jížní Ameriky. Toto všechno vám přináší dvacátá řada Survivor. (reich)

(více)

Recenze (100)

Darth_AK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY (SAMOZŘEJMĚ) Jak si Boston Rob s velkou slávou pro milion došel aneb totální kontrola hry. Ostrov vykoupení přivedl zpátky dva hráče, Russell Hantz netěžící z výhody back-to-back sezón se rychle pakoval domů, Boston Rob hru kompletně ovládl a do finále si dovedl nejvíc prázdnou hráčku za dlouhou dobu a speciálního agenta Phillipa "trotla" Sheparda. Poměrně předvídatelný (a mně bohužel předem známý) výsledek je hlavně od sloučení velmi náročné sledovat, jelikož se jedná asi o nejvíc tovární kdo přežije. Rob sehrál jednu z nejlepší her co se kontroly týče, jeho zpovědnice hru aspoň trochu oživovaly, jinak to měl na starosti jen Philip se svými slipy a agentskými kecy. Zapatera vejde do historie jako jeden z nejméně zapamatováníhodných kmenů v historii soutěže. Čekal jsem dominanci, nečekal jsem až takovou nudu. TOP OKAMŽIK SÉRIE: Phillip Shepard je nazván idiotem a dokáže to přetavit v rasový problém. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní série. Ostrov vykoupení je velmi zajímavá věc, protože týmové souboje o odměnu mnohdy nemají takový náboj a vesměs sloužily k využití slabších členů a tudíž přípravu silnější sestavy na boj o imunitu. A od této série tu jsou vesměs 2 souboje jeden o přežití (= každý maká na sto procent) a další o imunitu. Tudíž novinku hodnotím velmi kladně možná bych ji okořenil častějším návrat z ostrova ono celkem 2 návraty kdy oba až po sloučení to je až málo. A rádoby souboj Rob vs. |Russel? Kdo by chtěl v týmu Russela? Není to týmový hráč, v táboře nepomůže a dělá spory tudíž nebyla zlá volba jít po něm, ALE to jak byl vyřazen z kmene byl hnus a v té chvíli jsem mu hodně fandil, aby se z toho vymotal. A komu jsmm přál? Těžko soudit asi Andree, ale u té mi vadilo jak mluví a myslí prostě taková nanynka, ale v táboře maká ve výzvách umí... Postupně jsem začal fandit Robovi a Grantovi. S vítězem/vítězkou jsem s ohledem zpět spokojen, ale je fakt, že to nakonec měla/měl až moc snadné bez jediného klacku pod nohama. Suma sumárum dávám 4z5 hlavně za samotný ostrov vykoupení. ()

Reklama

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K téhle serii asi nespoileroidně nelze nic moc napsat, krom obligátního že se tu vyskytla jedna z nejlepších herních strategií vůbec, takže dále následují SPOILERy. Tahle řada vzešla částečně z nápadu udělat duel mezi Russell Hantzem a Robertem Marianem. Což v hlavě producentů určitě znělo výborně, ovšem tvůrci si možná trochu neuvědomili, o jak moc rozdílné "charaktery" se jedná. Zatímco mít Roba v týmu je jednoznačně plus co se soutěží a práce v táboře týče, Russell je přeci jen automaticky nepřítel No. 1. Takže zatímco Russell měl hned hlavu na špalku pomalu jen co vystoupil z vrtulníku (pravda se dorazil opakováním stejné herní strategie), Robertův tým hrál tak trochu kdo mu proleze ř*tí co nejdál. Přesto i tak nelze neupřít Marianovi, že zahrál excelentní a takřka bezchybnou hru, která oproti první all-stars sérii i náležitě bavila ("Dej mi imunitu a nevyřadím tě", zahazování papírků s imunitami,...) a zcela oprávněně si došel pro vítězství. A co se týče novinky této řady - Redemption Islandu, považuji za jeden z nejhorších nápadů vůbec. Podle mě tím samotná TC trochu ztratila na zajímavosti a snad jediná opravdu dobrá věc byla, že vyřazený dostal prostor se ještě trochu rozvykládat. Nejoblíbenjší hráči: Robert, Stephanie V. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje Spoilery-TV/// Soutěžící 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Prostředí 8/10/// PLUS: nápad na Russell vs, Rob, sympatická Andrea, dostatečně dobře hrající Boston Rob MÍNUS: vůbec se mi nelíbil nápad na ostrov Vykoupení, zbytečně moc měnil pravidla hry a hodně zasahoval do dění, které tak nebylo úplně přirozené, Russell je pořád rozporuplná osobnost, fanoušci budou zklamáni že dlouho nevydržel, protože hlavní tahák, tedy souboj s Robem mohl být nadále zajímavý, odpůrci si vychutnají jeho pád, chudák Matt, 2x ho zradili stejní lidé a v jistém momentu stačilo aby ho na svoji stranu přitáhl druhý kmen, ten to neudělal a tak se odporoučel ze hry, přitom by to bylo 6 na 5, takže mohlo být vše jinak, Phillip mě děsně otravoval, přesto nebo právě proto chápu proč si ho tam Rob nechával./// Shrnutí: Jednak jsem čekal od této série víc, ale taky jsem si myslel že všude propíraný zásah a zasahování Jeffa Probsta do pravidel hry nebude tak markantní a viditelné. Bohužel musím souhlasit s odpůrci a konstatovat, že to mojí oblíbenou sérii spíš pohřbívá. Mno uvidíme co bude dál./// Celkem 67%/// ()

Attta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série je absolutně výjmčná strategickou hrou Roba, která byla zatím jedna z nejlepších a nejpreciznějších! Začátek série jsem neskutečně bavil a byl skvěle vyvážený a byl hlavně pestrý. Redemtion island je si myslím zajimavou novinkou, ale přesto si myslím že mám blíže k starému konceptu této hry. Soutěže vynikající, avšak jsem postrádal soutěže v moři (alespoň jenou mohli dát nějakou s loděma). Docela mi chyběly odměny typu spaní na luxusní jachtě a podobně. Jediné faktory, které tuto sérii dělají tak úspěšnou jsou Rob, Russell, Philip a Jeff Probst, který zvládl tuto sérii perfetně i přes mnoho neshod mezi soutěžícími. Série je skvělá, ale jednoznačně musím říct, že pokud by tam nebylo takové obsazení (rob, phil, russell) jaké bylo a skvělý začátek tak se série propadně hodně nízko a nikdo by si ani nevzpoměl, která pak to sezóna to byla. Konec rozhodně nebyl tak napínavý jako začátek a tak za tohle ubírám hvězdu a ještě za to, že jsem z toho neměl ten typicky survivorský pocit jako u těch prvních řad. PS: Pro ty co čtou tento komentář. Nehleďte na to že jsem ubral jednu hvězdu a určitě tuto sérii zkoukněte, je to jedna z nejlegendárnějších sérií survivora. Všechna čest mistrovi Bostonskému Robovi! ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • V této řadě bylo poprvé zavedeno pravidlo, že ten, kdo z vlastní vůle opustí soutěž bez nutnosti vyvolané zdravotními potížemi, nemusí skončit v porotě. Byla to reakce na předchozí řadu Kdo přežije: Nikaragua (od r. 2010), kdy si diváci stěžovaly na účast hráček NaOnka Mixon, Kelly Shinn v porotě poté, co hru vzdaly. (BLANIK.)
  • V této sérii hráli 2 bývalí hráči NFL – v kmeni Ometepe Grant Mattos a v kmeni Zapatera Steve Wright. (Zix.)
  • Rob Mariano vytvořil nový rekord v počtu dní ve hře. Za svoje 4 účasti v soutěži hrál celkem 117 dní. Později ho překonal Ozzy Lusth se 128 dny. (Stanley619)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno