Reklama

Reklama

Kdo přežije - Ostrov vykoupení

(série)
  • USA Redemption Island
Dobrodružný / Reality-TV / Soutěžní
USA, 2011

Účinkují:

Jeff Probst (moderátor), Rob Mariano, Russell Hantz, Andrea Boehlke

Obsahy(1)

Tvrdá hra o přežití, kde každý doslova bojuje o místo v kmeni. Kdo se nepřizpůsobí, kdo nevyhraje imunitu, ten bude vyloučen.
Hráči poté co je kmen vyloučí nejsou vyřazeni ze hry, nýbrž putují na Ostrov vyhnanství, kde budou mít šanci se v určitý čas a po vyhrání soubojů s ostatními vyřazenými do hry opět vrátit. 
Soutěžící se musí vypořádat nejenom s tvrdými podmínkami na ostrově, ale i s nedostatkem vody a jídla. 39 dní, osmnáct soutěžících a pouze jeden se stane posledním přeživším, který vyhraje jeden milion dolarů.
Poznejte krásy tohoto prostředí: Karibského moře, Tichého oceánu a nakonec Jížní Ameriky. Toto všechno vám přináší dvacátá řada Survivor. (reich)

(více)

Recenze (100)

KajusaK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ostrov vykoupení byl vymyšlen celkem přijatelně, až na jednu drobnost a to, že ti co tam byli neměli vůbec žádné povinnosti jen jednou za 3dny splnili soutěž, zatímco ostatní v táboře pracovali a soutěžili každý den..Ani tahle drobnost ovšem nemění můj pohled na celý ostrov vykoupení, a fandila jsem Mattovi, který měl podle mě vyhrát alespon toho nejoblíbenějšího hráče...Veeelká škoda..Rob je sice dobrý stratég, ale jeho chování začíná hraničit s některými mezemi..Zezačátku byl super, asi první 4 díly, ovšem potom zvrat a od sloučení katasrofa..Jeho intriky byly až příliš hloupé..Matta se bál A proto ho vyrazil, kdyby byli spolu nakonci kdo by asi vyhrál že :)) ..Ovšem největším hrdinou byl Filip :D)) který mě bavil v každém díle, on a jeho růžové slipy byly opravdu unikát :D) takový blázen tam už pěkně dlouho nebyl :D) best Filipe.. ()

Hashirama 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Modelový příklad uměle vykonstruované série pod taktovkou Jeffa Probsta, vymyslitele takových nápadů jako Redemption Island, zavedených čistě pro udržení sledovanosti v přijatelných mezích, přestože ta nemá co dělat s nedostatkem nápadů, nýbrž s tím, že diváci chtějí dobré hráče, kterým mohou fandit, a ne pana Tau, který záhadně objevuje imunity všude, kam šlápne, ani legendárního šestatřicetinásobného laureáta na vítězství Boston Roba. Robovo vítězství bylo neočekávané jako východ Slunce a všechno ostatní by se dalo nazvat pouze nechtěným komparzem a o to je horší, že si soutěžící mysleli, že mohou vyhrát...Jó, to platilo kdysi, teď musíte absolvovat přinejmenším dvě série předem, aby se Jeff ujistil, že jste na vítězství dost dobrý/á a jste to právě Vy, kdo přitahuje diváky k obrazovkám. Pakliže Vám přijde tato metoda trnitá, musíte preventivně počkat pár let, než se produkce...co to plácám, Jeff...než se Jeffátor rozhodne náhodně vygenerovat sérii bez navrátilců. Co bych měl o této sezóně psát? Není dobrá, jedinými soutěžícími jsou Russell a Rob, a ani jeden z nich neumí hrát. Přesto je od Gabonu tato série přinejmenším průměrným standardem, přestože by mezi staršími neobstála absolutně v ničem. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery. Z objektivního hlediska to není nejlepší série ani zdaleka. Minimum výrazných hráčů, málo inteligence, absence většího napětí a zbytečný pokus o oživení hry v podobě Redemption Islandu. Jenže návrat Boston Roba a Russella by byl dostatečným kořením pro sebetragičtější sérii. Po Heroes vs Villains jsem měl na Russella docela pifku, protože z toho udělal Samou 2 a vyřadil Roba, takže jsem byl rád, že mu bylo konečně naznačeno, že tímto stylem prostě nevyhraje nikdo a pakoval se brzo ze hry. Pokud se u nějaké série dá spekulovat o zásazích produkce a směrovaní hry k požadovanému cíli, tak je to bezesporu Redemption Island. Přišlo mi, že Ometepe bylo poskládané Robovi přímo na míru. Kdyby byl v Zapatera, tak možná nevydrží o mnoho déle než Russell. Oba však losovali, takže musím věřit, že Rob měl štěstí, i když to složení (silák, exot a bárbíny) bije stále do očí a nedivil bych se, kdyby šla produkce štěstíčku trošku naproti. Všechny tyto spekulace mi ale stejně nezkazili velkolepou jízdu Boston Roba za vysněným titulem Sole Survivor. Všechno do sebe zapadlo, všechny ovládal, makal v soutěžích i v táboře a charisma z něho sálalo na sto honů. To, jak k němu všichni vzhlíželi, bylo neskutečně působivé. Definitivně je mým největším oblíbencem. Bavil mě i special agent a další platonickou láskou ze Survivora se stala Natalie. Favorit: Boston Rob, Oblíbenci: Natalie, Grant, Phillip, Sarita, Stephanie ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oblíbenci: Ralph. Vítězství: Nepřeji. Historie se opakuje - noví soutěžící se opět nechávají naivně vyřazovat dvojicí "hvězd", Russell opět zastrašuje svou oblíbenou větou "Buďto jsi se mnou, nebo proti mně," symboly se opět nacházejí i bez nápověd atd., atd. Možná je to mnou, ale posledních 6 řad (včetně této) na mě působilo průměrně a nic na tom nezměnila ani novinka v podobě Ostrova vykoupení - ať se na to dívám, jak chci, pořád je to jen zajímavě vypadající blbůstka, která nemá na průběh soutěže de facto žádný vliv.;-) ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K téhle serii asi nespoileroidně nelze nic moc napsat, krom obligátního že se tu vyskytla jedna z nejlepších herních strategií vůbec, takže dále následují SPOILERy. Tahle řada vzešla částečně z nápadu udělat duel mezi Russell Hantzem a Robertem Marianem. Což v hlavě producentů určitě znělo výborně, ovšem tvůrci si možná trochu neuvědomili, o jak moc rozdílné "charaktery" se jedná. Zatímco mít Roba v týmu je jednoznačně plus co se soutěží a práce v táboře týče, Russell je přeci jen automaticky nepřítel No. 1. Takže zatímco Russell měl hned hlavu na špalku pomalu jen co vystoupil z vrtulníku (pravda se dorazil opakováním stejné herní strategie), Robertův tým hrál tak trochu kdo mu proleze ř*tí co nejdál. Přesto i tak nelze neupřít Marianovi, že zahrál excelentní a takřka bezchybnou hru, která oproti první all-stars sérii i náležitě bavila ("Dej mi imunitu a nevyřadím tě", zahazování papírků s imunitami,...) a zcela oprávněně si došel pro vítězství. A co se týče novinky této řady - Redemption Islandu, považuji za jeden z nejhorších nápadů vůbec. Podle mě tím samotná TC trochu ztratila na zajímavosti a snad jediná opravdu dobrá věc byla, že vyřazený dostal prostor se ještě trochu rozvykládat. Nejoblíbenjší hráči: Robert, Stephanie V. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Původně místo Roba Mariana měl nastoupit Richard Hatch, vítěz první řady Kdo přežije: Borneo, ale nakonec bylo jeho vízum zamítnuto. (MGMCZ)
  • Rob Mariano vytvořil nový rekord v počtu dní ve hře. Za svoje 4 účasti v soutěži hrál celkem 117 dní. Později ho překonal Ozzy Lusth se 128 dny. (Stanley619)
  • V této sérii hráli 2 bývalí hráči NFL – v kmeni Ometepe Grant Mattos a v kmeni Zapatera Steve Wright. (Zix.)

Reklama

Reklama