Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

Deschain 

všechny recenze uživatele

No zo začiatku ma to teda veľmi nebavilo ale niekde v polovici prvej série sa to zlomilo, humor ma začal brať a odkazy a paródie boli naozaj vtipné. Druhá séria sa mi páčila o dosť viac, záver spravili naozaj pekne. Naj momenty - Buffy, Matrix, Robot Fight Club, Doctor Who Police Box, Tyresove tance na čokoľvek, Marshin tank .. Obľúbená postava: Brian, neskôr Daisy a Tim a v závere už úplne všetci. Obľúbené časti: Chaos, Epiphanies, Back, Mettle, Leaves... ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Pokud překousnete pomalejší rozjezd a o něco delší seznámení s charaktery, tak dostanete skvělý seriál, který si jede svým pozvolným tempem, nesnaží se o vtip v každém druhém slově, vyhýbá se typickým romantickýmn klišé, které v hodně místech už byly na hraně, ale nikdy se nepřehouply tak, aby poškodily výborné vztahy mezi jednotlivými postavami. Odkazů na filmy je tu mnoho, pro mě osobně je nejlepší parodie na Přelet, ale věřím že každý si zde najde svoji. Jedinou chybou seriálu je to, že má pouhých 14 dílů, já osoně bych bral dílů klidně dvakrát nebo třikrát tolik... ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Těžké zklamání. Britcomy mám rád (skvadra Červený trpaslík, IT Crowd a Black Books zůstává nepřekonaná), zamiloval jsem si i Soumrak mrtvých a Jednotku příliš rychlého nasazení. Kevina Smithe zbožňuji. Přesto mi tenhle seriál (viděl jsem šest dílů první řady, dál už jsem to sledovat nedokázal) nedokázal přinést nic kromě občasného pousmání. A to je na komediální seriál hodně málo. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál musíte buď milovat a nebo nesnášet. Já sám ani nevim, jak na tom jsem, páč dvě série je zoufale málo. Je to taková směsice Přátel a Big Bang Theory v britskym podání. Suchej humor, jedinenčný herci, parodie na desítky filmů a seriálů se Smithovskym nádechem. Snad za pár suchejch momentů, asi i neporozumění všem narážkám a za imrvére pitvořící se Jessicu Hynes je to za 80%. Kdoví, třeba si ty dvě sérky někdy pustim znova a budu hodnotit jinak. Mimochodem-Shazam je slovo! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První série 5/5: I navzdory "slabším" prvním dvěma epizodám nejlepší britcom devadesátých let. Kde jinde uvidíte s kadencí dávky z kalašnikova v rámci několika vteřin fungující odkaz na Evil Dead následovaný Coppolovým Rozhovorem či parafrázi bernardýnského Beethovena mixnutého s Teď se nedívej? A to přitom vůbec nejde o ty odkazy. Ty jsou taková třešínka navíc, nic víc. Partička kolem Pegga s Wrightem si vybudovala vlastní osobitý styl humoru. Vtipného humoru. Zatraceně hodně vtipného. Druhá série 3/5: Jenže to vše platí jen o "spontálně hravé" první sérii. Druhá působí příliš vykalkulovaně a roztříštěně. I ty odkazy jsou najednou nějaké prvoplánové. Není tu jedna linie, ale každá z postav má svojí zcela nezávislou na ostatních. Začne to fungovat až v úplně poslední části. A to je pozdě. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Timova (Simon Pegg) první věta v druhé řadě seriálu (v epizodě "Back") zní: "Co si pamatuji, tak jsem chtěl být odjakživa kreslíř". Jde o odkaz na film Mafiáni (1990), kde první věta Henryho Hilla (Ray Liotta) zní: "Co si pamatuji, tak jsem chtěl být odjakživa gangster." (Alfréda)
  • Sedmý díl první sezóny měl původně začínat rozhovorem Tima s fiktivní postavou – Larou Croft z počítačové hry Tomb Raider, ale štáb nedostal povolení k použití této postavy. Laru proto nahradila agenta Dana Scully ze seriálu Akta X (1993) a producenti dokonce uvažovali, že by si ji zahrála Gillian Anderson. Nakonec ji zaskočila místní herečka, ale scéna se do seriálu nedostala. (HellFire)

Reklama

Reklama