Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

H34D 

všechny recenze uživatele

Wau, v prvé řadě originální a doslova šílené dílo. V jádru se jedná o klasický sitcom, kde jde dějová linie stranou (díly na sebe navazují velice volně), resp. slouží výhradně situačním vtipům. Už samotný humor je dost ujetý - absurdní, vyhrocené, či "nesmyslné" situace, popř. scénky záměrně zasazené do špatného kontextu apod. + punc originality dokreslují hutné odkazy na známé filmy... Bohužel jakkoliv atraktivně to zní, nemohu o Spaced říct, že je geniální a dokonce ani, že je jako komedie výborný. Rozjezd je vlažnější, občas to mírně zaskřípe a celkově dobré nápady v celkovém ztvárnění, atmosféře a postavách nejsou zcela vyváženy adekvátní měrou humoru. 7/10 ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

Spaced je geniálny. Niektorí tu píšu, že tento seriál diváka nechytí hneď, až časom, u mňa to ale neplatilo, ja som mu prepadol okamžite po prvej epizóde. Seriál ma nesmierne bavil, už si ani nepamätám, kedy som mal výbuchy smiechu tak silné ako pri sledovaní práve tohto seriálu a aj postavy som si časom zamiloval všetky (Jessica Hynes ma spočiatku trochu štvala). Nakoniec už len dodám, že popkultúrnymi odkazmi a paródiami sa to v Spaced len tak hemží a práve tie boli príčinami tých najväčším výbuchov smiechu. Ak máte základné filmové (a prípadne komiksové) znalosti, Spaced vás bude baviť ako nič iné. ()

Reklama

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

První série hodně pomalá, první dva – tři díly měli i v krátké stopáži (27minut) dost slabých míst s neslaným a nemastným humorem…Postavy jsou zajímavé a docela mě oslovily, stejně jako hodně filmových narážek, hraní PS2 (Resident Evil, Tomb Raider), první problém byla „spolubydlící“ která mi moc nesedla a docela mi vadí do teďka, zato soused Brian (Mark Heap) a pronajímatelka Marsha (Julia Deakin) jsou zajímaví a baví mě ;-) Nejvíc na kvalitě seriálu přidává samozřejmě Tim Bisley (Simon Pegg) a jeho „kolega“ Mike Watt (Nick Frost), kdo nemá zkušenosti a příliš ho nebere „anglický/britský humor bude mít podle mého mínění se seriálem velké problémy i já jsem zatím ve stavu doplňování znalostí – Spaced mě i přes pomalý start docela zaujal a v nejbližší době shlédnu druhou sérii – zatím 7/10* 2.série: Druhá série už hned od prvních dílu mnohem nabitější a lepší, daleko více se projevil Brian ;-) Sousedka přestala vadit, naopak často pronášela přímo perly, stejně jako zbytek osazenstva. Best „featuringy“ má s přehledem nebo vlastně na stejno taneční vyjetý cyklista a šéf komiksového studia ;-) Zvedám na 8/10* dobré zakončení…. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Můj názor: 2. série mnohem lepší než ta 1. a jsem rád, že jsem tomuhle seriálu dal ještě šanci. Průměrné hodnocení: 1. série: 3.2/5; 2. série: 4.3/5. || Nejoblíbenější epizody: s02e04, 05 a 07. Po shlédnutí všech epizod bych si přál další - škoda, že jich je jen 14. Tenhle britcom není geniální jako jiné sit(brit)comy, není plný geniálních hlášek a nesnaží se vycucnout vtip z každé situace, ale na druhou řadu se mi příjemně dívalo, postavy se tak nějak "usadily" a já si je oblíbil a bavil se u každé epizody. Bohužel podle spousty komentů zde na csfd zjišťuji, že mnoho lidí tenhle seriál vzdalo hned po pár epizodách či 1. řadě. Jejich minus. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Priklonil by som sa k vzdialenejšiemu prirovnaniu s kultovými 'Friends', avšak s ich bizarnejším, bláznivejším a halucinogénnejším variantom. V malom trojpodlažnom baráku sú spolu nepochopitľným putom spojené tri byty, ktoré sú plné totálne odlišných postáv s okrajovými charaktermi ľudskej spoločnosti. Takto vzniká plno zmutovaných hlášok plných energie, scény plné originality, ktoré si však nie vždy nájdu cestu ku každému divákovi. Štrnásť dielov je tak akurát na to, aby seriál ostal na veľmi dobre pozerateľnej úrovni. 80%. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Timovo (Simon Pegg) příjmení je poctou komiksovému kreslíři Simonu Bisleymu. (Alfréda)
  • Sedmý díl první sezóny měl původně začínat rozhovorem Tima s fiktivní postavou – Larou Croft z počítačové hry Tomb Raider, ale štáb nedostal povolení k použití této postavy. Laru proto nahradila agenta Dana Scully ze seriálu Akta X (1993) a producenti dokonce uvažovali, že by si ji zahrála Gillian Anderson. Nakonec ji zaskočila místní herečka, ale scéna se do seriálu nedostala. (HellFire)

Reklama

Reklama