Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Veliká škoda, že v době, kdy píši tento komenrář, má britcom Spaced pouhých 12 hodnoceních včetně toho mého, ale snad se to po Soumraku mrtvých, který u nás vyšel na DVD, a Hot Fuzz, který právě vstupuje do našich kin, brzy změní. Spaced se dočkal dvou sezón, každá o sedmi dílech, a dalo by se říct, že se jedná o "studii vztahu", přeplněnou narážkami na popkulturu od komiksů po filmy k videohrám. Už zde Edgar Wright, režisér a scénárista některých dílů, a Simon Pegg, scénárista a představitel hlavní role (netypicky jako blondýn, nikoliv zrzek), dokazovali, že mají přesně nastudovaný styl parodovaných objektů, dokáží postavu a její charakter vystihnout na velice krátké ploše a napsat neuvěřitelně zábavné hlášky, jež mají nárok zkultovnět. Rozjed je sice slabší, ale pak to stojí za to - a nemusí vám být ani kolem třicítky, protože díky rychlému střihu a ideálně zvolené hudbě seriál uhání neustále kupředu, přestože se v ném nic zásadního neděje. ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Pokud překousnete pomalejší rozjezd a o něco delší seznámení s charaktery, tak dostanete skvělý seriál, který si jede svým pozvolným tempem, nesnaží se o vtip v každém druhém slově, vyhýbá se typickým romantickýmn klišé, které v hodně místech už byly na hraně, ale nikdy se nepřehouply tak, aby poškodily výborné vztahy mezi jednotlivými postavami. Odkazů na filmy je tu mnoho, pro mě osobně je nejlepší parodie na Přelet, ale věřím že každý si zde najde svoji. Jedinou chybou seriálu je to, že má pouhých 14 dílů, já osoně bych bral dílů klidně dvakrát nebo třikrát tolik... ()

Reklama

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Takto si každý z nás představuje svůj vlastní vysněný seriál/film. Spousta popkulturních odkazů, citování Matrixe, Star Wars i Pulp Fiction na každém kroku (a to jsem jistě většinu ostatních nepostřehl) a postavy se kterými se jakoby znáte celý život z hospody. Edgar Wrigh dokázal tady již před svými celovečerními filmy, že je ten úplně největší filmový fanoušek na britských ostrovech. PS: A kdo by nechtěl za BFF Mika a za paní domu Marshu, ať zvedne ruku... Vidím - nikdo se nehlásí... 75 % [Druhé zhlédnutí] Musím bohužel uznat, že první sezóna je výrazně slabší než kulervoucí druhá. 70 % ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Mám bohužel stejný pocit jako Fingon - na seriál jsem se natěšil, zejména kvůli duu Pegg & Frost, ale pak jsem byl bohužel lehce zklamán. Některé epizodky potěšily, jiné prošuměly a jen málo která vyvolala opravdu salvu smíchu (napadá mě Daisy v nové práci á la Přelet nad kukaččím hnízdem). Obecně tyhle parodické narážky, zjevně pramenící z velké lásky k předlohám, patří ve Spaced k těm nejlepším. ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Nenechal jsem se odradit prvními dvěma díly a vytrval jsem až do konce první série. Teď verdikt. První věc, která mě příjemně překvapila, byla absence toho otravného smíchu, který mě strašně sral v Black Books, IT Crowd a nespočtu dalších britský a amerických sitcomů. Tím se Spaced posunul do "Scrubsovské" kategorie a rozhodně to neni na škodu, vždyť Scrubs je jeden z nejlepších seriálů, jaký kdy vznikl. Spaced je sice o třídu níž, ale právě v tomhle seriálu se poprvé sešli Nick Frost, Simon Pegg, Edgar Wright a méně známá spoluautorka scénáře a představitelka hlavní role - Jessica Hynes (objevila se ve vedlejší roli např v Soumraku mrtvých, Burke and Hare nebo Black Books). Ač je kvalita jenotlivých epizod proměnlivá, všechny jsou vtipné, některé víc, některé míň, ale zkrátka jsou. Tak se nenechte zastrašit trapností prvního dílu a vytrvejte až do konce. Přece kde jinde se tolik "fuckuje"? kde jinde uvidíte tolik dramatických nájezdů kamerou na ksichty? a kde jinde soused místo štětce používá vlastní penis? Štětec je prý klišé. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • V jezdné epizodě srazí Tim s Mikem svým autem cyklistku. Tato scéna je parodií na podobnou scénu z filmu Šestý smysl (1999), kde Cole spatří obět dopravní nehody. (HellFire)
  • Channel 4 odklepl druhou sérii ještě před tím, než se vůbec seriál začal vysílat. (HellFire)
  • Edgar Wright nebyl nadšen obsazením Nicka Frosta do rola Mika, protože Frost tou dobou pracoval jako barman a s herectvím neměl zkušenosti. Postavu Mika si vymyslel sám Frost. (HellFire)

Reklama

Reklama