Reklama

Reklama

Narušitel

  • USA Intruder (více)
Trailer

Nebezpečný zabiják zůstává se zaměstnanci samoobsluhy po uzavírací době a začíná se odvíjet napínavé drama. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Andersis 

všechny recenze uživatele

Klasický horor let osmdesátých. Geore efekty sou opravdu na úrovni. Potěší orginální vraždy (lis) a hlavně napětí a atmosféra. Hudba je správně dráždivá a herci nejsou prkení. Mě nejvíc zaujali bratři Ramiové. Narušitel patří k těm nejlepším Béčkům, ikdyž se pár logických chyb najde vůbec to nevadí. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Mam rad slashery ale toto dielo malo tak prisernu reziu, strih, kameru a vraha ze mi "dramaticke sceny" prisli doslova na smiech. Nulovu atmosferu dorazil maximalne dementny koniec takze jedina vec ktora sa na tejto amatercine da ocenit je vcelku slusne gore. Skoda premrhaneho potencialu. Zial nie kazdy vie navodit atmosferu ako Carpenter. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Supermarket razantně snižující stavy zaměstnanců v průběhu(!) noční směny? Co na to odbory..? Třicet minut úvodního oťukávání nemá co nabídnout. Snad jen hrátky s kamerovými úhly (perspektiva zametané podlahy, dna nákupního vozíku, útrob telefonu), trapně vyhlížející pěstní souboje či zlověstnou přítomnost bodce na lejstra. A pak se začne krájet, porcovat a napichovat na hák, zkrátka všechny ty kratochvíle nákupního střediska, kde je i úsek masných výrobků. Z jedné z inspirací pro Reservoir Dogs můžete cítit prošlého Carpentera i lásku k žánru, nicméně identita a motivace „narušitele“ - to je na zavolání České obchodní inspekce, protože šidit se nemá.. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Když se sejde parta - bratři Raimovi, Spiegel, Campbell, Hicks - je o čisté filmařské nadšení postaráno. Hravě, brutálně a nadšeně. Tak jako u filmu Evil dead, který tahle skupinka pohodářu také vytvořila. Intruder je čistej slasher s opravdu kulervoucíma jatkama (o které se mistrně postarali nestoři maskérského umění, pánové Berger/Nicotero/Kurtzman). Sice chvíli potrvá, než se první mord objeví, ale pak už vše frčí jak na běžícím pásu až do krvavého finále. Vše krásně podtrhuje hravá a nápaditá kamera. Pro mě srdcovka v slasherovém žánru. Ještě bych vypíchl perfektní hudbu, která umocňuje stupňující se napětí. Kdo ale hudbu dělal, to by mě zajímalo. Na Csfd je uveden Basil Poledouris (a to bych teda pochyboval) a v titulcích autor hudby uveden není. Tak nevím. Každopádně ve svém ranku učebnicový příklad, jak má vypadat kvalitní slasher. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Narušitel kult jako kráva. S prvním promítáním jsem měl tu čest ještě z éry ošuntělých VHSek, kdy páska byla skoro v dezolátním stavu, takže obraz se zvukem nebyly to pravé ořechové. To mi však nebránilo si tenhle čisťounký slasher pořádně vychutnat. Zpočátku se toho moc neděje, ale jakmile se ke slovu přihlásí slušné množství všech těch bodacích, řezacích nebo drtících nástrojů, pravověrný fanda nemůže být zklamán. Společně s hustou atmosférou uvnitř uzavřeného marketu jsou nejsilnější stránkou brutální mordy, při kterých si svých pět minut slávy odbudou i oba bratři Raimiovi. Až moc obyčejný zabiják a WTF konec mi tuhle zábavu nezkazily. Jo a Bruce Campbell se tu mihne v závěru coby policajt, ale lehce ho přehlédnete. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Film se měl původně jmenovat The Night Crew. (Chatterer)
  • Píseň, kterou zpívá Randy (Sam Raimi), byla použita ve filmu Evil Dead, který režíroval Sam Raimi. (Chatterer)
  • V Itálii vyšel tento film pod názvem Terrore senza volto, což v překladu znamená Terror bez tváře. (Chatterer)

Reklama

Reklama