Reklama

Reklama

Narušitel

  • USA Intruder (více)
Trailer

Nebezpečný zabiják zůstává se zaměstnanci samoobsluhy po uzavírací době a začíná se odvíjet napínavé drama. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

obitus 

všechny recenze uživatele

Narušitel je dnes už klasikou, která by měla patřit k základnímu horrorovému vzdělání. Film nevyniká ani příběhem, ani nijak specifickou atmosférou, ale lehkostí s jakou je natočený. Čistá filmařská radost čiší z každé minuty a řadí tak Narušitele přimo po bok série Evil Dead, pocházející od stejného týmu. Originální hrátky s kamerou, nápadité smrti a herci, kteří vám určitě budou povědomí - nic bych za to nedal, že Sam Raimi, ač to vypadá jako by měl celý film na háku, kecal Spiegelovi do režie víc než je zdrávo. Kéž by někdy v Česku vzniklo něco podobného. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

První polovina má kolísavé napětí a hodně zbytečného žvanění mezi regály. Jak ale dojde na vraždění, vše se pěkně rozjede až k povedenému finále. Vrah je vynalézavý, a tak dojde na nůž, sekáček na maso či bodec na lístky. Nejlepší jsou ale lis a pila na maso, ba i hák je výživný. Divák si může tipovat, zda se naplní klišé o blondýně. Zdejší obsah prozrazuje zbytečně moc. Po letech jsem jednu hvězdu přihodil. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ty krávo! Tuhle pecku jsem neměl vůbec ohodnocenou?! Tak to nechápu... Moc díky ArnoldoviJ za připomenutí. Shlédnul jsem to po nějaký době a je to pořád neskutečně kreativní masakr kde stačí zavřít pár chudáků na vybití do jednoho krámu a tam je postupně likvidovat všemi představitelnými prostředky co jsou k dispozici. Jinak Raimi nerežíroval pouze hrál spolu z bráchou, ale určitě do toho měl co mluvit, protože ten styl je jeho včetně drsný finální pointy. Uff to jsem hlavním hrdinům po tom čím prošli fakt nepřál. Bez keců.100% ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Slaboduchý béčkový slasher z konce 80. let od režiséra Scotta Spiegela (kamarád Sama Raimiho). Na první pohled je vidět, že Spiegel se snažil natočit dobrý krvavý slasher, ale moc se mu to nepovedlo. Některé uhozené scény střídají špatnými dialogy a tak to jde celý film. Jediný klad tento film má opravdu snad jen ty masakry, které jsou opravdu lahodné. Jinak Spiegele styď se, to si říkáš spolupracovník Sama Raimiho!!! ()

creeper 

všechny recenze uživatele

Intruder je sympatickým zástupcem subžánru (slasher). Je v něm obsažena nadšenecká hravost. A to jak v práci se slasherovými pravidly, tak i v rámci technické stránky filmu (práce s kamerou a se střihem). Rukopis Scotta Spiegela je v mnohém podobný Raimiho stylu (stejně jako ranným Coenům). Což je pro mne (fandu těchto tvůrců) další plus. Prkennost většiny postav potěší a celková inklinace k slapsticku v kombinaci s povedeným gore je taktéž osvěžující. A Dan Hicks ve své roli září. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Na obale z DVD vydania je uvádzaná Renee Estevez ako Jennifer, tú však v skutočnosti hrá Elizabeth Cox, Renee Estevez hrá jej spolupracovníčku Lindu. (beso74)
  • Aj keď sa dej príbehu odohráva počas jedinej noci, je si možné všimnúť, že sa v obchode pravidelne menia čísla časopisu TV Guide. Film bol totiž natáčaný niekoľko týždňov v skutočnom obchode Bell v Kalifornii po skončení jeho otváracích hodín. (beso74)

Reklama

Reklama