Reklama

Reklama

Kobra 11 - Série 4 (1999) (série)


Pekelná jízda na dálnici A4 (S04E01)

(epizoda)
  • Německo Höllenfahrt auf der A4 (více)

Obsahy(1)

Nový dálniční komisař Tom Kranich má vskutku nečekaný nástup do zaměstnání: hned první den má nehodu, když nabourá na kole do mercedesu. Jeho řidička Susanne Tomovi nabídne, že ho do práce sveze. Tím začíná drama: na dálnici se zasekne plynový pedál ve 160kilometrové rychlosti. Semir se dozvídá, že jeho nový kolega Tom je v nesnázích. Záchranné akce se rozbíhají a začíná souboj s časem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedal som si, že si zopakujem detstvo a dám si repete kobry, prvé 3 série hodnotiť nejdem tie ma nikdy nezaujali a ani André nebol fajn postavou, avšak tu prichádza legendary Tom Králik (tak som ho volal ako malý ja) a spolu s jediným Turkom v Nemecku ktorý negriluje kebab ale BMW-čka na diaľnici vytvoria skvelý pár a už tento prvý diel je brutálne namakaný, najmä dieťa na lane a prechod cez Aachen. Som zasek 11-ročný džmin a teším na každý part. ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jó, to je to, o čem mluvím - Steinke byl absolute Alarm für Cobra 11. Tenhle dvojdíl je navíc jasným důkazem, že se může podařit udělat vykrádačku nejakému propadáku, ale mnohem kvalitněji (viz Splašené auto). K tomu parádní dabing (Bohdan Tůma a Aleš Procházka) a koukatelné německé tváře. Maximum akce, Speed v německé verzi. Dobré. Dost dobré. ()

Reklama

B.Jay 

všechny recenze uživatele

Ok, jeden z nejlepších dílů, nejlepší dvojice, ale tolik logických a především technických chyb, namátkou - BMW 330i nemá abs? :) - vybržďování auta a zablokovaná kola?, dále při prorážení vodní bariéry nebo při přeskoku přes most by mu okamžitě v této rychlosti vyletěly airbagy, ale Semir si jede vesele dál. Vrcholem je finále, kdy Semir střelí do pravého předního kola a auto se vydá směrem DOLEVA - Haha snad doprava, ale počkat, to by ho to auto přeci zešrotovalo, tak nezbylo než upravit fyzikální zákony. O záměně generací BMW při bouračkách ani nemluvě. Označení mercedesu má být S360 a nikoli SL (to by byl kabriolet). Celou dobu jede 160 km/h na 2. rychlostní stupeň - 1. by se v tom autě, kvůli vysokým otáčkám vůbec neslyšeli a 2. by spotřeba byla tak enormní, že by jim benzín musel dojít po půl hodině...Neskutečně mě baví představitelka vrchní komisařky Engelhartové a její leckdy marná snaha se nesmát...ale vážně i když jsem to ztrhal, tak mám tento díl rád, ale jen si proboha nemyslete, že to takhle funguje ve skutečnosti. ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebezpečná rychlost se Semirem a Tomem jako jejich první parťácký díl je naprosto nezapomenutelná. Pominu x-milion nelogičností a na hlavu padlých rozhodnutí (což je u Cobry 11 na denním pořádku :D) a vyjde mi z toho skvělej béčkovej akčňák, v nejlepším případě v originálním znění. Alelujah moje oblíbená dvojičko! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní film k 4.sérii, kde nastoupí jeden z nejoblíbenějších Semirových partáků Tom Kranich. Pilot je napínavej od začátku do konce. V tomto pilotu nejde o střílení, ani o akci. Trochu to připomene film nebezpečnou rychlost. V tomto případě se jedná o nezastavitelné auto. Takže u mě naprostá spokojenost. Hodnotím na 95% = ***** ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Ve scénách, kdy se vrchní komisařka Engelhardtová (Charlotte Schwab) dohaduje se zemským předsedou vlády Brüslerem, lze vidět, že na jejich telefonech jsou malé obrazovky s kamerami. V těchto scénách se obě postavy ve svém dialogu přímo dívají na obrazovku, tudíž kamera, která je umístěna ihned vedle obrazovky, by je měla snímat tak, jako by spolu mluvili z očí do očí. Z nějakého důvodu jsou ale obě postavy nelogicky snímány z profilu. (Cruz555)
  • V této epizodě zazní několik písní, konkrétně se jedná o písně „Paranoid“ od Black Sabbath, „Everything's Gonna Be Alright“ od Sweetbox, „The Road to Hell“ od Chris Rea a „When You Believe“ od Whitney Houston a Mariah Carey. (Frantisek.Fu)
  • Na konci Tom otevřel šíbr před uražením dveří Mercedesu, ale při přelézání Zuzany a Eda je šíbr při záběru z vrchu zavřený. (marcel5)

Reklama

Reklama