Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (471)

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den, pane Wirkolo, co pro Vás můžeme udělat?" /// "No... dostal jsem nápad na námět na můj další film." /// "A co by to mělo být?" /// "Vánoční kříženec Smrtonosné pasti a Sám doma s jednou nechutně bohatou, otravnou a sprostou rodinou, kterou se rozhodne zachránit brutální Santa Claus. Bylo by to R-ko." /// Tři minuty ticha v zasedačce... "Pokračujte..?" [SkyShowtime] ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskrývaná vykrádačka všemožných vánočních filmů a hlavně absolutně nefunkční slepenec. Ultimátní a zcela zbytečně vzniknuvší píčovina, kde nefunguje žádná z její částí. Sral mě totálně debilní homor i akční pasáže, které byly jedna jako druhá přes kopírák. Za vyloženě ubohý poté považuji samotnou nosnou dějovou linku, kdy jsem musel během sledování snímek několikrát zapauzovat a nablít si do tácu s vánočním cukrovím. Těch 5 zdejších uvedených žánrů je snad nějaký vánoční výsměch. Snad jen zařazení mezi "akční" zde má své opodstatnění. Zbytek je na hony vzdálený realitě. [5 %] ()

Reklama

Claw 

všechny recenze uživatele

David Harbour jako Santa Claus, který nakopává zadky, je vše, co na Vánoce v úžasné sváteční komedii potřebujeme. „Šílená noc“ si zaslouží své místo tam nahoře vedle všech ostatních známých vánočních klasik, z nichž si tento film vypůjčil několik prvků. Obsahuje zářivé odkazy a chytré nástrahy ze „Sám doma“, koncept zločinu s rukojmími jako ve „Smrtonosné pasti“, trochu temné zábavy z „Dej si pozor!“, stejně jako hlášky a dětem nepřívětivý humor ze „Santa je úchyl!“. Jednou z nejsilnějších a nejsvěžejších částí filmu je, aniž bychom to všechno rozebírali, divácky brutální násilí a šílené gore. Pokud jste viděli nějaký humor, na kterém se v minulosti podílel herec David Harbour, například všechny jeho vtipné scény a vtípky ve „Stranger Things“, je zřejmé, že je klíčem k zábavě v této napínavé vánoční akční komedii. Hraje opravdu vtipného, ale zároveň nadávajícího a násilnického Santu, který je nesmírně sympatický a neuvěřitelně zábavný na pohled. Není to však falešný Santa z obchoďáku jako ve filmu „Santa je úchyl!“. Tohle je milý, temný film pro odrostlejší, kteří stále věří v kouzlo Vánoc. Někteří lidé si stěžují na to, že rodina v tomto filmu je občas příliš svérázná a protivná, což rozhodně je, a obzvlášť když na ně někdo míří zbraní, ale to je další zábavná stránka filmu. Když zrovna diváci nejsou s Harbourovou fantastickou postavou Santy, jsme buď s vážně se chovajícími žoldáky, nebo se bavíme uvnitř s rodinou. Jediným aspektem, který působí opravdu nedotaženě, je fakt, že celý film tak nějak drží pohromadě jen díky tomu, že Santa je motivován k záchraně rodiny, protože komunikuje přes vysílačku s malou holčičkou. Ale na to, že jde o sváteční film, je „Šílená noc“ něco, co byste rozhodně měli vidět. /85%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kombinácia „Smrtonosná pasca vs. Santa Claus“ síce znie originálne, ale scenár je strašne predvídateľný. Všetko viete popredu, ste na to dôrazne upozornení, akoby to ani nebol film pre dospelých, ale pre deti. V jednej chvíli Santa zomrie, ale divák naozaj nemusí mať veľa rokov (ani inteligencie), aby pochopil, že Santa Claus a zároveň hlavný hrdina filmu „asi“ nezomrie. Alebo sa schyľuje k bitke, záber na ľadovú sochu s dôrazom na jej špic. Je vám jasné, že sa naň niekto nabodne, nasleduje bitka a čuduj sa svete, na špici skutočne skončí záporák. Je to hrozne nudné, ale zároveň práve používane typických vianočných dekorácií sa postaralo o istý prvok zábavy. Mňa najviac pobavila realistická variácia na Sám doma. Film je divný mix rodinného filmu s brutálnou vyvražďovačkou, v ktorej si na svoje prišli ako kaskadéri (producentom bol David Leitch, režisér Johna Wicka a Bullet Train, ale nemôžem povedať, že by ma akčné sekvencie odrovnali), tak tvorcovia gore. To je zvláštna a prekvapivá kombinácia, ale prečo nie. Výprava domu a zasneženého okolia pekná, kasting fajn. Najmä Leguizamo. Naopak Beverly D´Angelo nudná, ale ponúka kuriózny pocit vychádzajúci už z jej fyzickej prítomnosti, keďže Ellen Griswoldová. Strácal som sa v pravidlách: Santa zjavne disponuje kúzlami, ale zároveň ho môžete normálne zastreliť. A čo jeho divné postoje? Soba kvôli špineniu strechy obviní z neprofesionálneho správania a pritom chvíľu predtým ovracal úbohú, ničnetušiacu ženu. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Velmi relaxační ČSFD projekce v Plzni.  Kombinace filmů o Santa Clausovi a prvních dvou Smrtonosných pastí s trochou Sám doma nakonec příjemně překvapila a pobavila.  Tento Santa Claus alias Nicomund Rudý byl sice taky dříve zlobivý, ale teď je vcelku hodný na rozdíl od Satana (Shatana) Klause z Ďábelského Santy z roku 2005.  I v tomto krváku se najde dost místa pro humor a moudra. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Morgan Steel (Cam Gigandet) se chvástá tím, že by dokázal zastavit únosce letadla, které narazilo do jedné z věží Světového obchodního centra. Za stejné prohlášení schytal v roce 2012 vlnu kritiky Mark Wahlberg. (HellFire)
  • V novembri 2022 David Harbour spomenul, že počas výroby filmu sa už diskutovalo o tom, že v prípade úspechu sa natočí dvojka, kde sa obsadí aj pani Santa Clausová. Herec prejavil záujem vidieť v tejto úlohe Charlize Theron. (Arsenal83)

Související novinky

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (více)

Reklama

Reklama