Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (455)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tommy Wirkola mě úplně rozsekal. Takhle jsem si vánoční komedii rozhodně nepředstavoval. Vůbec se to nestydí brát si to nejlepší ze Smrtonosné pasti a ze Sám doma, ale to ani nevadí. Vidíme tu Santu v dost zoufalém stavu. Nic ho nebaví a Štědrý večer tráví pitím. Vše se změní, když se dostane do domu, kde zrovna probíhá loupež. Malá Trudy byla celá rok hodná a věří a něj. Požádá ho tedy, ať jim z této situace pomůže. Santa se toho nebojí a jako bývalý válečník se do věci vloží. Nemá to sice s lupiči jednoduché, ale občas vytáhne eso z rukávu a o originální smrti tu není nouze. Místy je to dost krvavé, ale vtipné. Dost tomu pomáhá i vhodný hudební doprovod. Víc takových vánočních filmů! "Jste na zlobivém seznamu." ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jedno obrovské sklamanie. Ak čakáte humorného dospeláckeho Santu s brutalnymi vraždami, trafíte vedľa. Nečakajte však ani rodinný príbeh pre deti. Je to niečo medzi a ani jednu z kategórií nespĺňa plnohodnotne. Nemá to cieľovku a ani smer. Na drsné boje čakáme príliš dlho a keď už prídu, rovnako rýchlo skončia. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Po brutální stránce, klasický, dobrý Wirkola. Fight Santy ve stodole, za mě top scéna. Každopádně, kromě Harboura, bylo obsazení těžce nesympatické, občas šíleně klišoidní, některé scény ultra dětinské a co se týče humoru - párkrát jsem se lehce pousmál. No, že jsou ty Vánoce, tak jednu hvězdu přihodím, aspoň teda za tu příjemnou, Vánoční hudbu a atmosféru. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nejlepší santovská pecka letošního adventu (z pohledu řadové uživatelky hororové líhně). Když se chcete vánočně naladit, krvavě pobavit (David Harbour na Hrad!) a přijmete i ten nádech nevtíravého poselství: "že svět není tak zkaženej jak se původně myslelo." ... Tak potom je to film pro vás. A musím podotknout že hudební podkres se na výsostech poved! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Zámožná rodina Lightstoneovcov sa stretáva počas Vianoc. Nikto tu nie je preto, aby si užil čas s rodinou. Jediné, čo všetkých zaujíma, je rodinné bohatstvo. Na to si brúsi zuby aj banda násilných zločincov, ktorí si pre svoju lúpež vybrali práve túto noc. To ešte netušia, že ich vyruší Santa Claus, ktorý striktne dodržiava odmeňovanie dobrých a trestanie zlých. - Príjemné koncoročné prekvapenie od hororového veterána Tommyho Wirkolu. Trochu som sa obával, či ho nebudú v USA citelne obmedzovať, ale dopadlo to výborne. Aj keď to nie je vyslovene šialenosť na štýl Dead Snow, má to od začiatku do konca svižné tempo, nádhernú myšlienku o detskej viere, vysoký bodycount (aj keď trochu zamrzí viacero vraždiacich scén doslova vykradnutých zo série Wrong Turn) a pohodovú sviatočnú atmosféru, pri ktorej namiesto medu tečie krv. Každý rok to asi pozerať nebudem, ale raz za čas sa k tomu počas sviatkov určite vrátim. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna. (KaterinaSkop)
  • Postava jménem Thorp (Mike Dopud) je odkazem na Rodericka Thorpa, autora knihy „Smrtonosná past“. Stejnojmenný film inspiroval tvůrce Šílené noci. (HellFire)
  • V novembri 2022 David Harbour spomenul, že počas výroby filmu sa už diskutovalo o tom, že v prípade úspechu sa natočí dvojka, kde sa obsadí aj pani Santa Clausová. Herec prejavil záujem vidieť v tejto úlohe Charlize Theron. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama