Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

cubajz 

všechny recenze uživatele

slepenec, který patlá dohromady všechny klasické prvky sci-fi, horroru a fantasy, díky čemuž ve výsledku působí nevyváženě a kýčovitě. To vše ještě doplňuje svéráznou animací, všudypřítomnou erotikou (kreslené slečny nikdy nevypadaly lépe:) a rockovým soundtrackem - kultovní záležitost, u které mi dost vadila kolísavá kvalita jednotlivých příběhů. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma to bavilo, no postupom času ma to prestalo baviť a nejako som to už dopozeral. Najprv sa film uberal vtipným smerom, neskôr cez podivné sci-fi a nakoniec nudnou výpravou za neviem čím (nemyslím si, že to čo sa tam odohralo dáva dvakrát zmysel), čo pre mňa bolo síce na jednu stranu nezáživné, na druhú to držala celkom pekná Taarna, na ktorú sa mi pozeralo celkom dobre. S animáciou problém nemám a minimálne prvá a posledná časť sa mi páčila, takže som dá sa povedať spokojný. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Milovníci časopisu HEAVY METAL a dobré tvrdé muziky považují tento kousek za legendární. Tato směsice scifi-fantasy-hororové podívané obsahuje několik příběhů, které ovšem mají velmi kolísavou kvalitu. První a poslední příběh je asi nejlepší. Na přelomu 70-80.let to vážně musela být pecka, ale v dnešní době už je animace dost zastaralá a ne každému se bude líbit. Přiznám se, že osobně se mi na tom všem líbila hlavně ta hudba. Kapely jako Nazareth, Black Sabbath či Cheap Trick poslouchá fotřík dodnes, takže i já byl odkojený touhle hudbou. Elmer Bernstein jí „poskládal“ opravdu dobře. Většinou upřednostňuju japonské anime, ale tak nepohrdnu ani kanadským– násilí, černý humor, sex a solidní muzika, prostě musí být…70% ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Jeden sled príbehov, ktoré majú spoločné iba to, že vyzerajú akoby ich niekto robil na tripe a do toho mu hral heavy metal (Ten 70-tkový, takže žiaden brutal death nečakajte). Animácia je zaujímavá a príbehy sú robené tak, že divák naozaj nemá šancu odhadnúť ako sa môže skončiť. Ale je to fakt kult, Besson napríklad okopčil celý prvý príbeh o taxikárovi. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace? Možná nezvyklá. Výborný hudební doprovod? No často trochu mimo mísu, ale budiž. V současnosti většinou neohrané zajímavé skladby. Z příběhu a vůbec celého filmu ale stojí za zmínku snad jen 3 hudební čísla a první a poslední příběh. Ale i ty jsou docela nudný. Inspirace časopisem se ale nedá upřít. Jenže, co funguje na papíře po okínkách, nemusí fungovat na plátně. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • VHS z roku 1996 obsahuje i nepoužitý příběh "Země Nikdykde". Tento příběh je na DVD z roku 2000 černobíle uvedený jen ve vystřižených scénách. Doprovází ho píseň "Time" skupiny Pink Floyd. (Terva)
  • V titulcích je jako hlas vůdce Barbarů uveden Vlastra Vrana, ale správně je to Vlasta Vrana a je to kanadský herec narozený v Norsku českým rodičům, kteří se do Kanady přestěhovali v jeho čtyřech letech. (Petsuchos)
  • Film byl vytvořen v Kanadě, Ivan Reitman hledal levnější variantu filmu. (griph)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama