Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Fr 

všechny recenze uživatele

ZAČALO TO TÍM, ŽE JSEM NAŠEL ZELENÝ METEORIT. ČETL JSEM, ŽE V ATMOSFÉŘE SHOŘÍ MNOHEM MENŠÍ OBJEKTY. TENHLE KDOVÍ PROČ NESHOŘEL......“ /// Holky, co do TOHO jdou naplno, UFOni vydávající se za Američany a symboly Ameriky zjevující se při orgasmu. A když muž neuspokojí ženu, tak zemře (– PROSTĚ SCI-FI!). Tohle asi děti nepochopí. Nejsem fanatik do anime. Možná i proto říkám - ,,JE TO STARÝ!“ Příběh není dost zlej, muzika pořádně tvrdá a kyselo dost kyselý. Z nahejch animovanejch bab už (ve svým věku) unešenej nejsem (možná v 80tých letech....). Jestli někoho nadchne výše uvedený, nechť naklikne o hvězdu víc. ,,AŤ JI SVÁŽOU A UMYJÍ. PAK MI JI PŘIVEĎTE!“ ,,A CO S TÍM PTÁKEM?“ ,,ZABÍT!“ Lidstvo prostě zachrání ženská s ptákem. Příznivci anime budou asi spokojenější než fandové Heavy metalu. A já? Já raději něco epištějšího. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem taxikář, kterýho neustále někdo přepadává. 2.) ,,JESTLI SE TI NA MĚ NĚCO LÍBÍ, RÁDA TI TO DÁM“ - to je věta pro chlapa a pro Ozzáka – to musím slyšet! 3.) Chtěla bych robota s obřízkou. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

slepenec, který patlá dohromady všechny klasické prvky sci-fi, horroru a fantasy, díky čemuž ve výsledku působí nevyváženě a kýčovitě. To vše ještě doplňuje svéráznou animací, všudypřítomnou erotikou (kreslené slečny nikdy nevypadaly lépe:) a rockovým soundtrackem - kultovní záležitost, u které mi dost vadila kolísavá kvalita jednotlivých příběhů. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Punkově brakový komiks ve své nejryzejší podobě - hack'n'nslash, stíhačky ve vesmíru, i přemíra polonahých prsatic a sexu. Plus pořádná rocková hudba. Heavy Metal v podstatě ze všech západních filmů či seriálů nejvíce připomíná přístup těch odvázanějších a méně inteligentních japonských mang, ve kterých se s prudérností a cílením na dětské publikum taky nikdo nemaže. Jen škoda že celkový děj tohoto nestojí příliš za zmínku, jde o chabě pospojovaný soubor povídek které mají společné pouze to že v nich brutálně umře hodně lidí (mimozemšťanů, zombies, etc.), přičemž samotné povídky mají z hlediska příběhu kvalitu poměrně nevyrovnanou - nicméně najdou se mezi nimi i dosti povedené kousky. Jeden z "nejdospělejších" západních animovaných filmů vůbec. 8/10 ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odvázaná animovaná dospělárna o zlovolné zelené kouli, plná sexy prsatic. Když vezmu v úvahu mix všech ingrediencí, kupodivu to nepůsobí příliš béčkovým dojmem. Animace je už na dnešní poměry taková zamrzlejší a level zábavy značně kolísá. A preferoval bych jeden velký příběh namísto několika, odehrávajících se na různých místech vesmíru a s různými charaktery (krom koule, ta to alespoň trochu pojí dohromady). Jinak ale ucházející fantasy. Nakonec, každá taková kreslená sprosťárnička přijde vhod... [HD] ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to příjde, jako když maturant odborné školy uvěří vlastní genialitě, ale pouze na základě ohlasů slaboduchých spolužáků, kteří jsou uneseni množstvím sexu, hudby a krve. Následně je ohromně překvapen, když u písemné zkoušky slyší výtky typu:"Blábol, nefungující skloubení všeho rádoby hustého do naprosto nic neříkajícího celku". ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Snímek je natočen podle heavymatalového komiksového časopisu Heavy Metal, jehož vydavatelem byl do roku 1992 Leonard Mogel. (Terva)
  • Film byl vytvořen v Kanadě, Ivan Reitman hledal levnější variantu filmu. (griph)
  • Ve filmu zazní šestnáct rockových a heavymetalových skladeb. Mimo jiné i alternativní verze písně "The Mob Rules" skupiny Black Sabbath. (Terva)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama