Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma to bavilo, no postupom času ma to prestalo baviť a nejako som to už dopozeral. Najprv sa film uberal vtipným smerom, neskôr cez podivné sci-fi a nakoniec nudnou výpravou za neviem čím (nemyslím si, že to čo sa tam odohralo dáva dvakrát zmysel), čo pre mňa bolo síce na jednu stranu nezáživné, na druhú to držala celkom pekná Taarna, na ktorú sa mi pozeralo celkom dobre. S animáciou problém nemám a minimálne prvá a posledná časť sa mi páčila, takže som dá sa povedať spokojný. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace? Možná nezvyklá. Výborný hudební doprovod? No často trochu mimo mísu, ale budiž. V současnosti většinou neohrané zajímavé skladby. Z příběhu a vůbec celého filmu ale stojí za zmínku snad jen 3 hudební čísla a první a poslední příběh. Ale i ty jsou docela nudný. Inspirace časopisem se ale nedá upřít. Jenže, co funguje na papíře po okínkách, nemusí fungovat na plátně. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Setkání tvrdé hudby a animace dostává v Heavy metal nový rozměr. Hudba, kterou bych si asi nikdy nepustil sám od sebe působí extrémně trefně ve snímku, který je složen z povídek o tom, jak zlo dokáže ničit lidi a nejen je. Skrze mladou dívenku poznáváme pravdu o zelené kouli, která skrze čas a prostor ničí dobro v lidech. Bohužel jsou povídky dost nevyrovnané. Například mě potěšila vize New Yorku budoucnosti, která je špinavá a velmi nepříjemná a naopak mě zklamal soud vraha v budoucnosti. Nevyváženost je velký problém, pokud vám do všeho hraje stále skvělá hudba a vy jen prostě někdy sledujete nezajímavý a předem jasný příběh. Přesto všechno jde o jedinečný experiment, který spojuje dříve nespojitelné do koukatelné podoby, která si najde diváky. Zaslouženě. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Že prý legendární animované sci-fi... Však víte, jak to s takovými legendami chodí. Většinou jsou legendou jen pro pamětníky, kteří odmítají svůj zafixovaný pocit z mládí konfrontovat s realitou. V první řadě selhává scénář, kdy je několik komiksových povídek jen velice chatrně pospojováno motivem jakéhosi zeleného zla, které prochází napříč jednotlivými částmi. Povídky mají z hlediska scénáře rozdílnou kvalitu, která kolísá od průměru v případě závěrečného příběhu, který jakoby vypadl ze světa Barbara Conana, až po ty vyloženě špatné, jako byl únos pozemšťanky dvěma buranskými mimozemšťany. Jak už se objevilo v jednom komentáři, výtvarně to připomíná někdejší komiksy z časopisu ABC, případně někdejší populární seriál o rodině Smolíkových, a vlastně věkovému průměru odrostlejších čtenářů ábíčka by tenhle kousek mohl sedět. Ona i ta erotika, která čiší ze ztepilých křivek půvabné bojovnice nebo sekretářky připomínající vzdáleně Marylin Monroe, by mohla odpovídat představám 15letých. Očekával bych podle názvu filmu, že půjde o mnohem těsnější propojení se světem heavymetalové muziky a že to bude celkově mnohem extrémnější, ale tahle hudba tvoří jenom podmalbu k jednotlivým komiksovým příběhům a jinak nehraje žádnou roli. Celkový dojem: 40 %. Dnes už mi to přijde jako omšelé zboží, protože jak filmový žánr, tak komiks prošly dlouhým vývojem... ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní podívaná. Pěkná animace, trocha erotiky, trocha krve, hodně soubojů a mrtvol a celková roztříštěnost kvůli vyprávění rozličných příběhů. Zajímavé to bylo, ale jestli bych tomu přiznal nálepku legendární, to tedy nevím. Je ale fakt, že bych sa na to díval jinak, kdybych Heavy Metal viděl v roce 1981 a byl fanouškem tvrdé muziky(což tedy nejsem). ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Film využíval scén s herci, které poté byly předělány do animace. (griph)
  • V roce 2000 byl natočen druhý příběh nazvaný jednoznačně Heavy Metal 2000 a roku 2011 oznámil Robert Rodriguez na stránkách Comic Con San Diego, že koupil filmová práva na Heavy Metal 3. (Terva)
  • V titulcích je jako hlas vůdce Barbarů uveden Vlastra Vrana, ale správně je to Vlasta Vrana a je to kanadský herec narozený v Norsku českým rodičům, kteří se do Kanady přestěhovali v jeho čtyřech letech. (Petsuchos)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama