Reklama

Reklama

Irský zázrak

  • USA The Wonder (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdravotní sestra, kterou trápí bolestné vzpomínky, odjede v roce 1862 z Anglie do odlehlé irské vesnice, kde se pustí do vyšetřování údajně zázračného půstu jedné holky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Film je ponurý a ukazuje nám zdravotnú sestru z Anglicka, ktorá má dosvedčiť dvojtýždňovým pozorovaním diečaťa, že nič neje a žije len vďaka modlitbe. Táto úloha prináša so sebou veľa úskalí a morálnych bremien. Finálne zavŕšenie príbehu je dobre vymyslené. Film sám o sebe je veľmi citlivo podávaný a človek prechádza pocitmi ako hlavná hrdinka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hodně ponuré prostředí odlehlého irského domu někde uprostřed vřesovišť tvoří fantastickou atmosféru tohoto filmu. Nebo minimálně přesně toto je právě to, co mi je v příbězích hodně blízké. K tomu Florence Pugh, kterou poslední dobou vídám více než často...a vůbec mi to nevadí. Děj je ale hodně tichý, průběh hodně artový a až pochopíte, co se ve filmu vlastně děje, bude už jeho konec.  Ten se mi navíc v porovnání s poměrně nudným filmem líbil ze všeho nejvíce. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Podľa popisu to znelo zaujímavo, no film ako taký ma takmer vôbec nenadchol. Za všetko môže to nesmierne pomalé a strnulé tempo, ktoré sa vlečie takmer celým filmom. Scenár a zápletka boli relatívne jednoduché, a celé to držalo nad vodou asi jedine to tajomno ohľadom "zázraku", ktorý držal Ann pri živote, napriek tomu že vraj nič nejedla. Keď však nastalo odhalenie, tak aj celá doména filmu padá a už zostalo len dúfať, že sa to v závere nejako rozbehne. Napokon sa dočkáme celkom prijateľného uzavretia, ale celkový dojem z filmu to už nezlepšilo. 2* ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Anorektická modlivka s pomätenou mamou veria, že to dá aj bez jedla. A keď nie, tak nie. Minule som videla interview s Aileen Wuornosovou ako s mega vypleštenými nepríčetnými očami hovorila, že sa smrti nebojí, lebo že tam bude Boh a všetci anjeli budú spievať. Tak oni to mali asi podobné. Mimochodom, jasné, že nemôžete nič žrať, lebo váš brat zhorí v pekle! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Jednou zo svätých, o ktorých Anna (Kila Lord Cassidy) diskutuje s Lib (Florence Pugh), je svätá Katarína Sienská (1347-1380). Bola známa extrémnym pôstom, ktorý pravdepodobne urýchlil jej smrť. (Arsenal83)
  • Píseň „Céad míle fáilte romhat, a Íosa sung“, kterou zpívá rodina, je tradiční Gaelská hymna, jejíž název v překladu znamená: „Sto tisíckrát vítej, ó Ježíši.“ (NiWi)
  • Natáčení filmu započalo 12. srpna 2021, a to v Irsku. Snímek měl světovou premiéru na filmovém festivalu Telluride 2. září 2022. (dan4815)

Reklama

Reklama