Reklama

Reklama

Irský zázrak

  • USA The Wonder (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Zdravotní sestra, kterou trápí bolestné vzpomínky, odjede v roce 1862 z Anglie do odlehlé irské vesnice, kde se pustí do vyšetřování údajně zázračného půstu jedné holky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Pěkný výpravný film: kostýmy, interiéry, exteriéry. Kdo nesnáší nábožensky laděné filmy, nemusí se bát, není to žádná křesťanská nalejvárna, spíše jde o psychologické drama trochu volnějšího tempa. Některé morbidní rysy křesťanství jsou zde však vystižené dobře. Zajímavý je vztah zdravotní sestry, která dohlíží na dětskou kajícnici, a novináře, který chce o dívence napsat pokud možno senzační článek. Zdravotnice se s ním snáší jako kočka se psem a přesto se od něj v náhlém hnutí mysli nechá s evidentním potěšením opíchat. Averze mezi mužem a ženou se totiž může změnit v sympatii mnohem snáze nežli vzájemná lhostejnost. Podobně platí, že ten, kdo by chtěl zahlédnout ďáblův dráp, měl by začít hledat tam, kde je nejvíc svatosti. Řekl bych, že ten příběh je v podstatě právě o tom. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

HEAVY SPOILER: Příběh o tom, že slabomyslní se atraktivní lží budou přežírat i za cenu obětování vlastního dítěte, aby v hlavách těch druhých onu lež rozvinuli v něco jako fakt. To není věcí jen náboženství, ale i rutiny našich obyčejných životů. Protože prostá fakta nikoho nezajímají – těm chybí aura zázraku/úžasu. The Wonder je pomalu plynoucí, zato krásně natočený drama s úžasnou atmosférou, kamerou, soundtrackem i hereckými výkony. Drama s jasným a upřímným názorem, kterej ale divákovi dojde, až když prozře z iluzivní pohádky do každodenní reality současnýho světa. Žerte, kurva! ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zcela upřímně musím přiznat, že začátek mě za srdce nevzal, bylo to zdlouhavé a v podstatě asi i nudné, nicméně cca v půlce snímku došlo ke zlomu a příběh zdravotní sestry a její malé svěřenkyně si mě získal.. Od chvíle, kdy se k divákovi dostanou informace o tom, co události předcházelo a v čem ta dívenka žije, mě měli na lopatě.. Za zmínku stojí nepochybně skvělá Florence Pughová, která zřejmě zvládne jakoukoli roli, vypadá velmi nadějně..  Celkový dojem dobrý, tedy ode mne slušné tři hvězdy.. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

On je to velmi zvláštní a těžko hodnotitelný film... Natočeno je to hodně mysteriózně, hlavně díky moc zajímavé kameře a prostředí... Taky oceňuju to, že od začátku film vtáhl do děje, kdy nebylo vůbec jasné, jak to celé dopadne. Nakonec to dopadlo velmi zajímavě, i když vlastně logicky - ne není to film proti křesťanství, nebo víře v Boha, je to film proti tmářství a sektářství jako takovému... Takže se všichni jdeme povinně najíst! 60% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Jednou zo svätých, o ktorých Anna (Kila Lord Cassidy) diskutuje s Lib (Florence Pugh), je svätá Katarína Sienská (1347-1380). Bola známa extrémnym pôstom, ktorý pravdepodobne urýchlil jej smrť. (Arsenal83)
  • Natáčení filmu započalo 12. srpna 2021, a to v Irsku. Snímek měl světovou premiéru na filmovém festivalu Telluride 2. září 2022. (dan4815)
  • V domácnosti O'Donnellových je príklad posmrtného fotografovania, ktoré bolo v danom čase bežné. Fotografie boli v danom časovom období drahé a bežná rodina si mohla zaplatiť fotografa len na svadbu a potom po smrti, keď zosnulého podopreli a urobili rodinnú fotografiu, aby si na túto osobu navždy zapamätali. (Arsenal83)

Reklama

Reklama