Reklama

Reklama

Proti ledu

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1909 uvíznou dva průzkumníci z dánské expedice v Grónsku a čeká je boj o přežití v ledové pustině. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

Warhorr 

všechny recenze uživatele

Po letošním pouštním survivalu Zlato, se nám představuje druhý, který nás tentokrát zavede do mrazivých končin Grónska. Cca první půli filmu jsem se velmi bavil. Skvělá ukázka drsného a nekompromisního přežití na arktických pláních a skaliskách, potraviny na příděl, zabíjení psů, propad do mrazivé vody anebo také souboj s ledním medvědem ( tady jsem čekal že si tvůrci trochu pohrajou, jelikož jsem v naději doufal v druhého Revenanta, bylo to však krátký a odfláklý ), takže si myslím, že v této části se je na co dívat. Jakmile se však polárníci dostanou zpět, tak se z toho stává takový spíše psychologický, utahaný, nezáživný drama v boudě. Nevím, jak moc je to podle skutečnosti, ale ve chvíli, kdy se představitelé musí vrátit 300 km tam a 300 km zase zpátky kvůli kusu papíru a následné zjištění co se potom stalo, tak to musel být teda řádný dojeb. Škoda jen, že tady se to vylíčí jakoby měli jít na nákup do kauflandu pro rohlíky a zase zpátky. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Survival drama o dvou průzkumnících dánské expedice, kteří šli v roce 1909 po stopách předchozí expedice, aby dokázali, že Grónsko je ostrov a že na něj Američané nemají nárok a celé se to zvrtne, kdy ta dvojka uvízne v ledové pustině na dva a půl roku. Seversky chladné doslova, nic co by bylo vyloženě akčně strhující, ale přesto mně to sedlo. Technicky a herecky výborná dobovka. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

[60%] Takový jednoduchý, přímočarý survival film na 1 pohodové shlédnutí. Víc v tom není a ani bych zde nepsal nějaká výrazná negativa. Úvod, který tvořil ještě více postav mě moc nebavil, ale jakmile se děj začal soustředit na hlavní dvojici, tak se to už zlepšilo. Samozřejmě, sem tam se našla nějaká ta nudná pasáž, především ve finále tu máme pár logických děr, ale co už. Co se týče nějaké extrémní napínavosti s přežitím, tak to tu moc nenajdeme, ale neříkám, že to měla ta dvojice úplně snadné. V posledních minutách se tu najde i trochu emocí. Nikolaj Coster-Waldau zde předvedl standart, ale neurazil, stejně tak jako jeho parťák. Ta jedna scéna s medvědem byla docela dobrá (tu druhou ke konci na mysli nemám). Celkový vizuál na zmrzlé Grónsko byl dobrý. Takže na 1 shlédnutí při nudné noční to nebylo nejhorší, ale vylepšovat by se dalo více. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Priemerny dobrodruzak s vybornymi dvoma ustrednymi predstavitelmi, bez zbytocnych hluposti a nie moc vynimocnym scenarom. Ak ste teda uz niekolko severskych zanroviek tohoto charakteru videli, zachytne body sa opakuju i v tomto spracovani. Clovek s udivom vnima, co dokazali desatrocia pred sfilmovanim skutocny dansky prieskumnici. Odporucam. 60% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Staré polární výpravy já tuze rád, ale zprvu jsem byl trochu zklamaný, že scénárista nejspíš mnoho fantazie nepobral. Dva chlapi vyrazí na sever Grónska, střih - 30.den, prohodí pár vět, střih - 50.den, zase pár vět, střih - 80.den, to už dojdou na konec cesty k mohyle, střih - 130.den, jdou zpátky... zdánlivě žádná psychologizace postav, téměř žádný děj. Ale pak jsem si uvědomil, že takováhle "severská" strohost mi vlastně vyhovuje a o čem vlastně taky na pustém severu furt žvanit, že jo, prostě cíl je jasný, jde se dál a dál a hotovo. Druhý poločas už je pak o něco dějovější i pestřejší. Ale stejně se mi na filmu nejvíc líbily jeho čarokrásné "arktické" exteriéry (natáčelo se prý převážně na Islandu). A nejvíc na mě zapůsobila scéna zhruba v polovině, kdy naše milé táborníky na výletě nečekaně navštívil méďa Béďa v bílém huňatém kožíšku; scéna bohužel příliš krátká, ale zatraceně působivá. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa na Islande a v Grónsku. (MikaelSVK)
  • První islandský film Netflixu. (honzikk)

Reklama

Reklama