Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Díky atmosférickým anomáliím se policista John náhodou spojí starou vysílačkou s otcem, hasičem Frankem, který vysílá ze stejného přístroje, ovšem před třiceti lety. Varuje ho před chybou, která ho bude při zásahu v hořícím skladišti stát život, a Frank díky tomu přežije. Zásah do minulosti však má nečekaně vážné následky. Vrah zdravotních sester Nightingale totiž místo původních tří zavraždí sedm dalších, mimo jiné i Johnovu matku Lindu. Teď musí John s otcem zjistit, co se jeho přežitím změnilo, a pak rychle jednat, pokud chtějí Lindu zachránit a vraha zastavit. Frank v roce 1969 i John o tři desítky let později. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (585)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zajímavý Detektivní Sci-fi Thriller s docela originálním nápadem. Syn komunikuje v čase se zesnulým otcem a spolu se snaží napravit minulost. Mám velmi rád filmy s touto tématikou, a právě proto jsem si ho tolik užíval. Přiznávám, že jsou zde jisté paradoxy a časové nesrovnalosti. Logicky vše nezapadá dokonale do sebe, ale i tak je to vskutku solidní film, který si své hodnocení skutečně zaslouží, přes pozvolný začátek baví a člověk se k němu rád vrací. Navíc je mi docela blízké i herecké obsazení. Opravdu dobře odvedená práce po všech stránkách. 90% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

No jo, sci-fi a časové paradoxy, to mě vždycky zaujme. Kam se hrabou nějaké vesmírné epopeje, pro mě jsou nejlepší sci-fi tématikou právě časové hrátky. Nebudu se moc dlouze rozepisovat. Film se mi líbil přesně na 4*. Mezi klady můžu zařadit právě onen sci-fi nápad, ne zrovna jednoduchý příběh, tajemnost a napětí. K záporům filmu patří určitě konec, který byl na můj vkus až moc hnaný k dokonalosti, ale na mě to zapůsobilo spíš negativně, a také se mi nelíbilo, že se z příběhu stalo postupem času až moc velké krimi, to já moc nemusím. Zdejší hodnocení naprosto odpovídá tomu mému. 80% ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že Caviezel s Qauidem patří do totálního podpalubí mých oblíbených herců (jejich společný film jsem si vždycky představoval jako nesnesitelnou onanii á ala Policajtka s dvojicí necharismatických loserů), jsem s Frekvencí nadmíru spokojen. Originální a náramně vychytaný scénář táhne celý film, takže ani tohle duo usmrkanců ani Hoblitova nejistá režie nemají šanci něco výrazně zkazit. Příjemné pokoukání. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ak o Frequency nič neviete, nemá vás čím prilákať. Žiadna herecká superstar, žiadna veľká akcia a námet taktiež nijako prevratný. Ale druhá vec je jeho spracovanie. Keď sa do filmu zapozeráte, nedá vám vydýchnuť. Môže za to inteligentný scenár, veľmi slušné herecké výkony Jima Caviezela a Dennisa Quaida a kvalitné remeslo réžiséra Gregory Hoblita. Byť otvorenejšieho a pesimistickejšieho záveru, bola by Frequency referenčným thrillerom. ()

Big Bear

všechny recenze uživatele

POMO tu v komentu píše: ,,žádná velká herecká hvězda'' s čímž zásadně nesouhlasím. Caviezel podle mne hvězdou je a pořádnou. Mám na něj spadeno (v pozitivním slova smyslu) od doby kdy v Tenké červené dělal saniťáka a tahal postřelené mariňáky z bojiště na pláž Quadalcanalu. Filmy o cestování časem, nebo časových rovinách mám rád. Vždy mně bavilo coby bylo kdyby... Osobně bych bral vinou bouře spojit se alespoň vysílačkou se svým tátou, který odešel moc brzy a kterému jsem lecos nestihl říci. Snad proto tento film u mne zabodoval více než je zdrávo :-). Dávám 4 kmitočty. * * * * ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Keď ide John na bicykli v roku 1969, na hlave má helmu Mets, ktorá však bola vyrábaná až po roku 1980. (megajalec)
  • Frankův poznávací kód W2QYV ve skutečnosti patří Niagara Radio Club v Lewinstonu v New Yorku. (HellFire)
  • Dennis Quaid při sjíždění stavební skluzavkou utržil ránu nad obočím a odnesl si 16 stehů. (HellFire)

Reklama

Reklama