Reklama

Reklama

Panenka M3GAN je zázrak umělé inteligence, dokonale naprogramovaný stroj, který může být pro dítě tím nejlepším kamarádem, a co je možná ještě důležitější, dokonalým spojencem jeho rodičů. Jeho autorkou je Gemma (Allison Williams), brilantní technička, která panenku vyvíjí pro přední hračkářskou společnost. Když její sestra s manželem zahynou při autonehodě, vpadne do života Gemmy její osmiletá neteř Cady (Violet McGraw), která bouračku přežila jen s pár škrábanci. Protože Gemma to s dětmi zoufale neumí a traumatizovaná Cady potřebuje nějaké povyražení a hlavně kamarády, stane se přímo ideálním testerem pro prototyp M3GAN. Tohle rozhodnutí bude mít dalekosáhlé následky. Zpočátku se vše vyvíjí přímo skvěle – dívka se ve společnosti nové „kamarádky“ rychle zotaví a pro Gemmu je vědomí, že existuje bytost, která na Gemmu dohlédne, bude jí radit a vychovávat, ideálním řešením. Bohužel, prototypy se vyznačují tím, že bývají technicky nedokonalé a leccos se u nich může zvrtnout. Zvlášť v případě M3GAN, která je v naplnění svého klíčového poslání, tedy v ochraně Cady, ochotná udělat cokoliv. Třeba jít přes mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 7

Recenze (343)

Eliott 

všechny recenze uživatele

I když už jsem viděl mnoho, řekněme lepších, děl o sebeuvědomění a nebezpečí umělých inteligencí, stále  si mne Megan svým osobitým kouzlem okamžitě získala. Na námitky ostatních hodnotitelů bych rád konstatoval, že je přinejmenším diskutabilní, zda lze snímek vůbec považovat za horor. Tak laskavě v tomto ohledu snižte svá očekávání. Proto se raději k filmům snažím přistupovat neutrálně a vlastně jsem si dílo užil mnohem více, než bych zpočátku předpokládal. Mírně hororový nádech tomu vyloženě prospěl a vývoj postupné proměny je perfektně zpracován. Možná ještě, kdyby robotická panenka dostala trochu více prostoru ke svým zlomyslnostem, hodnotil bych ještě o něco lépe. V tomto ohledu mne nejvíce oslovila scéna v lese a náběh na zajímavé finále. Těsně před koncem jsem to totiž stále ještě vnímal na velice reálných pět hvězd. Nicméně závěrečná rvačka snad ani nemohla být průměrnější a to výrazně otřáslo celkovým hodnocení. Stále to však vnímám jako velmi kladné science fiction na způsob Já Robot, popřípadě A.I. umělá inteligence (tato díla jsem měl při sledování nejvíce na paměti). 75% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak zase 1 z tisíců př., kdy trajlery ukázaly vše podstatné a dokonce i v nezkrácené podobě. M3GAN je ale opravdu dokonalá od vzhledu až po herecký projev a vlastně jediná drží film nad vodou. Nevím, zda je handicap fakt, že nejde o čisté Rko, páč i s touto přístupností se z toho dal vykřesati parádní psychothriller jak prase i bez krve apod. Též jakož i jiní, nepovažuji za inteligentní rozhodnutí, ukázati M3GAN v plné parádě 30 min. před koncem, což vždy stojí za to. V pokr. rozhodně vidím velký prostor pro celkové zlepšení jak u rež, který to tedy zrovna moc neprožíval jak vidno, tak u PC scénáristky, které se v ST SNW dařilo o dost více, než zde. Je teď mírná ironie, že tento lehký nadprůměr, dostane navzdory své unylosti, pokr. což ale vítám, neb (jak jsem již uvedl výše) zlepšovati je rozhodně co a to včetně hudby, která je absolutně bez barvy, chuti i zápachu. P.s. jsem rozhodně rád, že jsem upoutávky viděl před a nikoli po filmu, páč II. bych byl pravděpodobně více nadšený a ty 4 které bych dal, by prostě nebyly fér. M3GAN=Model 3 Generative Android. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Žijeme v dobe, ktorá si priam pýtala podobný námet, takže ono je to vo svojej podstate vlastne poučný film pre rodičov, ako nenechať technológie prevziať kontrolu nad ich deťmi. Ale na to by stačil 15 minútový kraťas. Tu síce hýčka diváka hi-tech vizuál, dobrá hudba, občas nejaká tá napätá scéna, no od dobrého horroru to ma ďaleko. V prvej polovici totálne absentovalo gradovanie nejakého napätia, či vývoja postáv, čo je dané na začiatku sa tiahlo neskutočne dlho, kým sa film niekam pohol. Ja osobne som nevidel ani trailer, ani neprečítal co i len riadok z obsahu filmu, no napriek tomu som presne vedel po 15 minútach podpovedať celý priebeh filmu. A to nie je dobre, obzvlášť ak ho predpovedáte správne. Za mňa sklamanie. 55%. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Jako kdyby ten film nevěděl, co chce být. Úvodní sci-fi část je ok, protože ten nápad a myšlenka sice není originální, ale je to alespoň dobře zpracovaný. Jenže v druhé polovině se děj snaží přejít z dramatu do hororu a nefunguje to. Závěr je už vyloženě vtipný, ale komedie jako další žánr asi zamyšlená nebyla. Jako kdyby tam toho chtělo být tak moc, až ze všeho nezbylo nic. Dobře navoněný prd, který mě svou povrchností nedostalo. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Strange ukázal, že si celkom protirečíte a strieľate sa do nohy, keď chcete natočiť niečo, čo má byť čo i len trošku strašidelné a zároveň sa musíte vmestiť do raringu pre 12 ročných soplošov... Horor pre deti, to je proste tak márne a hlúpe a nezáživné na pozeranie, ako to nudne znie... To vždy bude mať takú neuplnú, predvídateľnú, nemastnú-neslanú pachuť, ktorú má aj táto bábika. Proste v každej zásadnejšej scéne pocit nenaplneného potenciálu, že aká to mohla byť výživná žánrovka, keby sa to mohlo v bedni vysielať aj po večerníčku. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Amie Donald vykonávala všetky scény, v ktorých sa M3GAN hýbe a tiež všetky kaskadérske kúsky s tým spojené. Amie na natáčanie pripravovali Jed Brophy a Luke Hawker. Pri natáčaní jednotlivých scéna mala na sebe Amie statickú silikónovú masku M3GAN, ktorú vytvorili v spoločnosti Morot FX, a tú neskôr nahradila CGI verzia tváre M3GAN, aby zodpovedala tej animatronickej. (m.a.t.o.)
  • Technik pomocou pera sleduje pohyb očí M3GAN. Spôsob, akým je scéna prezentovaná prostredníctvom pohľadu M3GAN, je veľmi podobný montážnej scéne, v ktorej je rekonštruovaný dôstojník Murphy vo filme RoboCop (1987). (molcan2)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Reklama

Reklama