Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšná akční komedie o velkém a přitom tajném závodu napříč USA a to s kuriozními pravidly. Kdo bude první, získá fantastickou sumu peněz. Každý chce vyhrát a každý na to jde jinak, což přináší řadu komických, ale i napínavých situací, plných gagů a hlavně dobré zábavy. Tato atraktivní komedie je doslova plná známých hereckých tváří. Burt Reynolds, Roger Moore, Farrah Fawcettová, Dom DeLuise, Dean Martin a další tomuto filmu dali skutečně neotřelý humor, který již pobavil milióny diváků v kinech v řadě zemích. (Golden Crown)

(více)

Recenze (67)

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Plejádá známých herců, Burt Reynolds tu závodí se sanitkou, Klinger z Mashe coby arabský šejk řídí v driftu Rolls Royce, pokus o sebeparodii v podání Rogera Moora, Peter Fonda jako Easy Rider, Jackie Chan jako supermoderní Japonec v počítačovém Subaru, ale všechno dohromady to moc nefunguje - příběh je plytký. V podstatě je to postavené na základech animovaných Wacky Races. Mám sice rád bláznivé komedie, ale u téhle jsem se maximálně tak usmál, což je fakt málo. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se vezme dobrej nápad a udělá se z toho podělanej mainstream. Chvílemi mi to připadalo, jak kdyby to natočil Troška. Všichni se tam pořád něčemu smějí a já nevím proč. Situace jsou tak trapné, až to bolí. Burt Reynolds si hraje na hláškujícího vtipálka, kterej všechno bere uvolněně, přirozeně a bez emocí, ale já si při jeho sledování až moc uvědomuju, jak to všechno hraje. Roger Moore hraje chlápka, co si hraje na Rogera Moorea, kterej se chová jak James Bond. Hm, není vtipné (ale auto má nejlepší). Jackie Chan hraje kung-fu řidiče z auta prošpikovaného elektronikou a má strašně málo prostoru. Není vtipný. Šilhající doktor je strašnej ksicht, ale hádejte co. Není vtipný. Tlusťoch, co se převlíká do hrdinského převleku, na mě působil teple. A rozhodně nebyl vtipný! Ostatní postavy strašně nezajímavé. Nikdo tam totiž není vtipný. Nejblbější na tom je, že někdo si asi myslel, že JSOU vtipní. Jediné, co mě tam zaujalo, byla Farrah Fawcet, jejíž krása v téhle blbosti působila jako zjevení. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle bláznivé filmy o závodech napříč Amerikou. Vždy mají hodně zajímavé obsazení a ujeté charaktery. Burt Reynolds tu jezdí v sanitce se svym tlustym parťákem, šílenym profesorem a megažhavoubuchtou, co ráda stromy. Proti nim jede skvělý Roger Moore v sebeparodické roli, Jackie Chan v "supermoderní" káře, Sammy Davis Jr. (ten člověk má nezapomenutelnej ksicht) převlečenej za kněze, šílenej arabskej šejk, dvě kundy v lambu atd. atd. Humor je opravdu infantilně debilní, ale já se u toho prostě pobavil. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Uz tenhle film je kopii, a to sice dvou filmu z roku 76 - Cannonball a Gumball Rally. Autori ho jiste chteli pojmout velkolepe, zaplatili si velke kvantum hvez, ale vysledek budi opravdu velke rozpaky. Film se tvari jako blazniva komedie, coz uplne nici jakoukoli atmosferu zavodu, jenze vtipnosti taky moc nezari. Takze asi to nejlepsi na filmu jsou ty krasna auta, zejmena Lamborghini Countach, ktere krasou predci ty dve pasazerky uvnitr. 55% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tenhle film redefinuje pojem nenáročná zábava. Vlastně by na obalu měl mít napsáno Pro děti od tří do šesti let. Humor je veletrapný, akce jen pomálu, poněkud to zachraňují jen okouzlující chlapák Burt Reynolds, celkem zdařile se karikující Roger Moore a půvabný Charlieho andílek Farrah Fawcett. Jedna z prvních amerických produkcí v níž se objevil Jackie Chan. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Hal Needham se ve filmu objeví celkem čtyřikrát. Poprvé jako jeden ze sanitářů, poté propůjčí hlas jednomu z policistů, následně si stěžuje na Rogera Moorea ve vysílačce a nakonec si jej můžete všimnout v úplném závěru. Je jedním ze zvědavců v cíli. (Terva)
  • Keď počas pretekov jeden z motorkárov ohrozuje Seymoura Goldfarba Jr. (Roger Moore), Seymour mu hovorí: "Musím ťa upozorniť, ja som Roger Moore!" V pozadí k tomu hrá hudba z filmov o Jamesovi Bondovi. (Peter-1307)
  • Policista, který poprvé staví Lamborghini Marcie Thatcherové (Adrienne Barbeau) a Jill Riversové (Tara Buckman), je dablér Burta Reynoldse. (ČSFD)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Reklama

Reklama