Reklama

Reklama

Městský lovec

  • Česko Soukromé očko (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh poslání městského lovce začíná na pevnině, ale než se nadějeme, octneme se s hrdinou (Jackie Chan) na zámořské lodi. Mistra kung-fu si najme milionář, který hledá svoji ztracenou dceru. Stopy vedou k luxusní jachtě, kde se kromě hledané dívky nachází skupina teroristů, chystající se zmocnit lodě. Náš hrdina se několikrát octne ve svízelné situaci, ale díky přátelské pomoci (v této roli je na plátně jeho předchůdce Bruce Lee) samozřejmě zvítězí a Jackie Chan opět dokáže, že humor a bojové scény pospolu dělají z jeho filmů živé legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá akčná bláznivá komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o súkromnom detektívovi, ktorý prijme ponuku vplyvného muža nájsť a priviezť späť jeho dcéru na úteku, pričom pri jej prenasledovaní sa dostane až na výletnú loď, no práve tú obsadia teroristi. A tak spolu s novými priateľmi musí zachrániť celú situáciu a navyše musí odolať pôvabu svojej asistentky, keďže jej otcovi sľúbil, že sa jej ani nedotkne. So spracovaním som nadmieru spokojný, zápletka na prvý pohľad síce pripomína niekoľko žánrových klasík, ale v tomto prípade sa tvorcovia aj tak vybrali úplne inou cestou. Toto je jednoducho nanajvýš absurdná komédia, ktorá sa ani na okamih neberie vážne a síce sa tu nájde aj pár trochu slabších miest, ale našťastie nikdy netrvajú dlho a tak si to takmer po celý čas udržuje vysokú úroveň. Navyše je tu množstvo zaujímavých postáv, ktoré majú svoj priestor, pričom na ich spoločné fungovanie je skutočne radosť pozerať a tak si v rámci možností takmer ani nemôžem sťažovať. Akcie je tu dosť, ale tentoraz ani nemá veľký zmysel ju hodnotiť. Ale nie preto, že by jej bolo málo, alebo že by bola zlá, len je jednoducho plne prispôsobená potrebám filmu, takže tu nie je miesto na užívanie si náročnej choreografie alebo kaskadérskych kúskov. Ale aj tak ma rozhodne nesklamala, nápadov a dobrých momentov je tu dosť a udržuje si slušnú úroveň zábavnosti. A najlepší je asi súboj v kine. Po stránke humoru som veľmi spokojný, ako som spomínal, je úplne blázniví, takže tvorcovia sa nedržali žiadnych hraníc, oceňujem aj jeho originálnosť a nápaditosť a našťastie sa ho aj podarilo udržať v ideálnych hraniciach, aby to bolo stále vtipné. A tak sa tu nájde plno výborných scén a momentov, pričom ani neviem vybrať to najlepšie, takmer celý čas som sa bavil výborne. Len horšie na mňa pôsobí paródia na videohru, určite je to zaujímavý nápad, ale pre mňa je to najslabšia časť filmu, moc mi to nesadlo. Herecké obsadenie je výborné, Jackie Chan síce toho v akcii až tak moc nepredvedie, ale to mi vôbec nevadí, aj tak je tu skvelý, potešia slušní záporáci, obzvlášť Richard Norton a Gary Daniels a veľkým plusom je aj prítomnosť množstva vydarených ženských postáv, ktoré to mimoriadne spríjemnia. S réžiou a technickou stránkou som veľmi spokojný, pre potreby filmu úplne ideálne. Síce je to úplne iný film, než na aké som od Jackieho Chana zvyknutý, ale s tým nemám ani najmenší problém, keďže rozhodne patrí medzi to lepšie z jeho tvorby a aj po viacerých pozretiach ma stále baví rovnako. 79% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Mega ujetá záležitost ke které se údajně nehlásí ani Jackie Chan. Na tenhle film je potřeba se naladit. Pokud vás irituje Asijský humor, tak si WTF? budete říkat každých pět minut. Naštěstí na tři trapný vtipy připadne i sem tam nějaký povedený a režisér Wong Jing potvrdil, že akci točit umí. Navíc na straně záporáků je moje oblíbená béčková dvojka Richard Norton a Gary Daniels, takže úplně odjebat to nemůžu, ale zase ty původní čtyři hvězdy byly ode mě přeci jenom trochu přehnaný, takže neutrální lepší tři hvězdice jsou tak akorát.65% ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Ryu Saeba (Jackie Chan), známý také jako Městský lovec, je soukromý detektiv a nenapravitelný sukničkář. Pátrání po dceři tiskového magnát jej dovede až na luxusní výletní loď, ale k smůle jeho i ostatních pasažérů se na palubu dostala také skupina nebezpečných teroristů… Jackie Chan si pochopitelně na smrtelně vážné filmy nikdy moc nepotrpěl, takže i Městský lovec je čistokrevná komedie (mimochodem se jedná o adaptaci japonské mangy) a tady nastavá první zádrhel a tím je humor. Ten sice v Jackieho filmech byl vždycky trošku jednoduššího rázu, ale zde jsou některé vtípky až infantilního rázu (dort v obličeji, spadlé kalhoty), jiné jsou pro změnu jenom nevkusné či prostě nevtipné, ale kdoví, možná to byl i tvůrčí záměr, ale těmito vtípky si mně film určitě nezískal. Zároveň však musím dodat, že některé jiné scény jsou opravdu vtipné, takže se to nakonec aspoň trochu vyrovná. To akční pasáže už jsou na tom lépe, sice se jich dočkáme až v druhé polovině, ale stojí za to, což je dáno také tím, že si ve filmu role padouchů zahráli klasici Richard Norton a Gary Daniels, díky kterým je film hned o něco serióznější (a také zábavnější). Městský lovec je vlastně docela rozporuplný film, na jedné straně tady máme nevtipné gagy, přehrávající herce a pár vyloženě zbytečných scén (např. dlouhé hudební vystoupení), na druhé straně tady máme i povedené fórky, zajímavou stylizaci, kvalitní padouchy, solidní bojové scény (dokonce i ve stylu Street Fightera) a taky samotného sympaťáka Jackieho. Takže v konečném součtu, je Městský lovec docela koukatelný film (i když místy je to celkem na hraně), ale v rámci Jackieho bohaté filmografie lze nalézt povedenější kousky. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Tak opět jeden akční kousek, přesycený asijským humorem, který funguje velmi málo a spíš je otravný. Do toho otřesná zápletka, která je tak krkolomná po všech stránkách, až z toho vzniká jakýsi groteskní guláš. Už jsem si na to zvykl, ale vždy to vytáhla skvělá akce, která celkový dojem pozvedla. Bohužel zde je pouze potenciál, i v podobě dobrých záporáků, ale zůstává absolutně nevyužit. Parodii tvůrci přenáší i do soubojů a tím akce hodně trpí......4/10 ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

City Hunter je adaptací japonského comicsu o svérázném detektivovi Ryu Saebovi, kterého ve filmu ztvárnil Jackie Chan... nevím zda je comicsová předloha šílená (i když japonci jsou schopní všeho ;), ale film je rozhodně to nejpodivnější na co můžete v Chanově filmografii narazit. Ryu (Jackie) získal další případ a vydává se hledat dceru japonského tiskového magnáta. Ta před ním uteče na luxusní zaoceánský parník plný milionářů, který se zrovna chystají přepadnout teroristé pod vedením Richarda Nortona. Příběh je ale to poslední o co v téhle bláznivé akční jízdě jde... Nevím jak tenhle film popsat, ale je to něco mezi komediálním úletem a naprostou parodií... Na každém kroku je nějaká narážka nebo vtipná (popř. k absurditě dovedená) situace, pokud se rovnou nebudete smát na celé kolo, garantuji vám, že po dobu sledování filmu budete mít ve tváři minimálně lehký úsměv. V kulometné záplavě humoru se neztratí ani kvalitní akční scény (s poměrně působivými parodiemi Street Fightera (ta je obzvlášť šílená) a "Game of Death"), Gary Daniels a konečně i Richard Norton ukáží, že nejsou žádná ořezávátka. Máte odvahu vydat se na ultra rychlou jízdu, která vás během 95 minut proveze světem ve kterém není nic bráno vážně? Vydrží vaše bránice hodinku a půl intenzivní masáže? Chcete Jackieho v nejlepší formě ve fantastických akčních scénách? Pokud jste řekli třikrát ano, neváhejte a City Huntera si nějak opatřete. Je to sice velká ulítlost, ale určitě se vám bude líbit. 80% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Během závěrečného souboje použije proti Ryovi (Jackie Chan) hlavní padouch modifikovanou pistoli Beretta m93R, kterou používal hlavní hrdina filmu RoboCop (1987). (Stejšn)
  • Existují minimálně tři sestřihy filmu. Nejdelší obsahuje navíc scénu hudebního vystoupení oproti prostřednímu a v českých kinech nikdy neběžel a nebyl ani nadabován. Prostřední sestřih byl uveden v našich kinech a je nejběžněji k zhlédnutí. A nejkratší se tu a tam objevuje na kabelové televizi a je na něj pořízen český dabing. Od prostřední se liší např. vystřižením prakticky celého závěrečného souboje, ze kterého je ponechán pouze jeho začátek a vyvrcholení. (Dzin01)
  • Po uvedení se Jackie Chan od filmu distancoval a v tisku osočil i režiséra Jing Wonga. Ten proto ve svém dalším filmu Velké riziko (1995) vytvořil postavu, jež Jackieho Chana zesměšnuje. (Raztubyl)

Reklama

Reklama