Reklama

Reklama

Rachot v Bronxu

  • Hongkong Hong fan qu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý asiat má v New Yorku problémy nejen s přízvukem, žlutým pigmentem a šikmýma očima, ale také s partou nepřátel. Ty asi mimo jiné hodně štve, že není úplně lhostejný několika atraktivním dívkám a navíc docela slušně ovládá bojová umění. I když jeho ruce a nohy dokážou kolem sebe bít s ocelovou pevností, železnou pravidelností a žulovou tvrdostí, občas se vyplatí i trocha napoleonské strategie. Naštěstí má hlavní hrdina mozek v pořádku, a tak odolá i nejhrubší síle. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

Peter-1307 

všechny recenze uživatele

V tomto filme je už skutočný Jackie ako ho poznám. Humor, nie primitívny, ani pohoršujúci, skvelá choreografia bojových a akčných scén, perfektné výkony kaskadérov a predovšetkým Jackieho samotného. Dej filmu je jednoduchý, ale Stanley Tong to celé zase neutopil len v bitkách i keď ...Klasicky je v závere prezentovaný zostrih záberov z natáčania aj keď tentokrát so spústou zlomenín a bolesti. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

No dějově od toho nemůžete čekat nic úchvatnýho, spíš naopak. Jedinej důvod, proč se na to koukat, jsou ty bitky a klasický zranění z natáčení při závěrečnejch titulcích. A ty lahve, co se tam s nima furt mydlijou, jsou z nějakýho divnýho skla. Moc rozbitnýho. PS: a první nelogická věc, co mě pobavila, byl ten kluk vozíčkář a měl gatě s prošoupanejma kolenama... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan se vyloďuje v Americe podobně jako svého času Bruce Lee v Římě. Hned na úvod vymlátí místní hejsky, pak od nich dostane naloženo, aby je vymlátil ještě více, poté se dohromady spojí a jdou si posvítit na mnohem větší hejsky. Příběhově nic extra, choreogratie soubojů a kaskadérských kousků je výborná. Když jsem film viděl poprvé, zdálo se mě že přechod do hollywoodské produkce ublížil Jackiemu více, nyní bych řekl že je vše poměrně v pořádku. 65% PS: V závěrečných nepovedených scénách zaujme nejvíce Jackieho kotník. Ten člověk teda vydrží nemožné. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Rachot v Bronxu nepatří mezi Jackieho nejlepší filmy, ale pořád je to slušná zábava a povinnost pro fandy. Bitky a stunty jsou parádní. Jackie byl na vrcholu a je to vidět. Vrcholem je bitka v doupěti (skladišti??) motorkářského gangu, který si na Jackieho zasedne poté co jim pocuchá ego při bitce v supermarketu. Jackie se zde postaví celému gangu a využívá vše co zde najde, včetně lyží. V trivii se dozvíte, že její natočení trvalo 20 dní, protože Jackie musel natrénovat celou choreografii s místním týmem kaskadérů. Občas je vidět, že Jackiemu nestíhají (především v bitce se šéfem motorkářů). Nicméně, bitva ve skladišti je spektakulární. Dále scéna, kdy motorkáři Jackieho pronásledují v parkovacím domě a Jackie se musí zachránit skokem z vrcholu na požární schodiště protější budovy patří mezi top stunty v Jackieho kariéře. Celý film vyvrcholí destruktivní honičkou se vznášedlem. Spektakulární a zábavné. Problémem filmu není ani tak jednoduchý scénář, ale spíše nepřesvědčivé zvraty (třeba Jackieho proslov vůči motorkářskému gangu) a fakt, že film byl prostřihán z originální hongkongské verze (delší asi o 17 minut). Rachot v Bronxu byl jedním z prvních filmů, kde se Jackie výrazněji představil západnímu publiku a pokud se nepletu první Jackieho film v českých kinech. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nejlepší film s Jackiem Chanem. Film je dost dobře pojat i jako komedie s množstvím vtipných scén. Jackie Chan zde předvádí opravdu dost skvělých bojových kousků, hlavně i kaskadérských. Akce je tu dost, samé bojové naháněčky. Vtipné momenty, přívětivá hudba, dobří herci a i záporáci. Co víc si přát. Film má rychlý spád, vůbec nenudí. Celkově hodnotím na 98% = ***** ()

Galerie (49)

Zajímavosti (20)

  • Hoci bol film nakrúcaný primárne pre západné publikum, bolo veľkým prekvapením, keď sa po premiere dostal na čelo amerického box office. Celkovo zarobil sympatických 32 mil. dolárov. (Puol)
  • Později si svůj kotník zvrtl i režisér Stanley Tong, který tak při kompletaci filmu chodil o berlích. (SG-1)
  • Je to už 5. anglicky hovorený film Jackieho Chana, ale jedná sa o prvý skutočný komerčný úspech na západných trhoch. (Puol)

Reklama

Reklama