Reklama

Reklama

Rachot v Bronxu

  • Hongkong Hong fan qu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý asiat má v New Yorku problémy nejen s přízvukem, žlutým pigmentem a šikmýma očima, ale také s partou nepřátel. Ty asi mimo jiné hodně štve, že není úplně lhostejný několika atraktivním dívkám a navíc docela slušně ovládá bojová umění. I když jeho ruce a nohy dokážou kolem sebe bít s ocelovou pevností, železnou pravidelností a žulovou tvrdostí, občas se vyplatí i trocha napoleonské strategie. Naštěstí má hlavní hrdina mozek v pořádku, a tak odolá i nejhrubší síle. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní akční komedie plná vtípků, vtipných scén a pěkným příběhem. Jackie Chan zde předvádí svoje obvyklé kousky, pěkné honičky a kaskaderské scény. Filmek je zakončený pěknou honičkou ve které dominuje obří vznášedlo, které ničí na co přijde. Jako každý Jackyho film, i tento má nakonci nepodařené scény. Za mě 80% :) ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Rachot v Bronxu nepatří mezi Jackieho nejlepší filmy, ale pořád je to slušná zábava a povinnost pro fandy. Bitky a stunty jsou parádní. Jackie byl na vrcholu a je to vidět. Vrcholem je bitka v doupěti (skladišti??) motorkářského gangu, který si na Jackieho zasedne poté co jim pocuchá ego při bitce v supermarketu. Jackie se zde postaví celému gangu a využívá vše co zde najde, včetně lyží. V trivii se dozvíte, že její natočení trvalo 20 dní, protože Jackie musel natrénovat celou choreografii s místním týmem kaskadérů. Občas je vidět, že Jackiemu nestíhají (především v bitce se šéfem motorkářů). Nicméně, bitva ve skladišti je spektakulární. Dále scéna, kdy motorkáři Jackieho pronásledují v parkovacím domě a Jackie se musí zachránit skokem z vrcholu na požární schodiště protější budovy patří mezi top stunty v Jackieho kariéře. Celý film vyvrcholí destruktivní honičkou se vznášedlem. Spektakulární a zábavné. Problémem filmu není ani tak jednoduchý scénář, ale spíše nepřesvědčivé zvraty (třeba Jackieho proslov vůči motorkářskému gangu) a fakt, že film byl prostřihán z originální hongkongské verze (delší asi o 17 minut). Rachot v Bronxu byl jedním z prvních filmů, kde se Jackie výrazněji představil západnímu publiku a pokud se nepletu první Jackieho film v českých kinech. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

A že je to velký rachot. Černoši, číňani a gang bělochů Sněžný tygr. Ti všichni hledají pytlík diamantů. Jde tu o život. Drtička dřeva má práci....a Jackie Chan taky i když u něj jsou rvačky zábava. No, někdy to taky nevyjde a tak poteče i krev. CITÁT : Doufám, že až se příště sejdeme nebudeme se prát. Dáme si raději čaj.... Závěrečná akční scéna ve vznášedle ve vodě i na souši si určitě vyžádala mnohá zranění, ale to prostě k filmům Jackiho Chana patří. Pěkný byl " rytířský " souboj Lamborgini vs Vznášedlo. V Bronxu to opravdu rachotilo. Závěrečné titulky opět ukáží nepovedené nebo veselé scény z natáčení. Ve filmu si zahrála i Anita Mui jako Elaine nebo Morgam Lam jako Danny. Po hudební stránce zde uslyšíme Stigmata skupiny Ministry, Problem Child skupiny Black9 nebo Kung - fu od ASH pro Jackiho Chana : http://www.youtube.com/watch?v=dWqY8qrBBSI ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Zase raz: príliš veľa kecania, príliš veľa výbuchov, samoúčelných scén, nefunkčného pokusu o humor a dokonca aj o romantiku. Až na pár scén (cca 3) to nemôžem ohodnotiť lepšie ako priemerom. Neviem ako boli nastavené ambície tohto filmu... Asi na západ, čo vzhľadom na tržby fungovalo veľmi úspešne, ale u mňa jasný "krok dozadu". ()

Sign 

všechny recenze uživatele

Neskutečná jízda, avšak bohužel bez nějakého dech beroucího boje na konci filmu tak jak to umí vymyslet pouze Jackie, jinak akční scény neskutečné, Jackie zde předvádí klasické avšak velmi účinné Kung Fu s ohromnou rychlostí a dynamikou která bohužel jaksi chybí přeceňovanému Tony Jaa, né nadarmo ho má Tony jako svého favorita :-) ()

Galerie (49)

Zajímavosti (20)

  • Ocenenia a nominácie:

    1996 Hong Kong Film Awards
    Víťaz v kategórii Najlepšia bojová scéna vo filme - Jackie Chan, Stanley Tong,
    Nominácia v kategórii Najlepší herec - Jackie Chan,
    Nominácia v kategórii Najlepšia herečka - Anita Mui,
    Nominácia v kategórii Strih - Peter Cheung,
    Nominácia v kategórii Najlepší nový herec - Françoise Yip,
    Nominácia v kategórii Najlepšia kamera - Barbie Tang,
    Nominácia v kategórii Najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe - Françoise Yip.

    1996 MTV Movie Awards
    Nominácia v kategórii Najlepšia bojová scéna - Jackie Chan.

    1997 Key Art Awards
    Víťaz Best of Show - Audiovisual. (Peter-1307)
  • Herečka Françoise Yip si zase zlomila nohu při natáčení scény, kde jede na motorce přes zaparkovaná auta. Po ošetření v nemocnici naléhala, aby se mohla opět do natáčení zapojit. (SG-1)

Reklama

Reklama