Reklama

Reklama

Police Story 3

  • Hongkong Jing cha gu shi III: Chao ji jing cha (více)
Trailer

Nejlepší hongkongský policajt je vyslán do Číny s úkolem zneškodnit drogového magnáta. Aby se dostal až k němu, musí pomoci jeho bratrovi uprchnout z pracovního tábora, získat si jeho důvěru a proniknout tak do organizace. V celé akci mu pomáhá půvabná čínská agentka. Nešťastnou náhodou je ale jejich utajení prozrazeno. Z už tak dost nebezpečného úkolu se stává boj o život. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nejschopnější hongkongský polda konečně vyfasoval parťáka, co mu schopně konkuruje, a tím zdvojnásobil divácký zážitek. Tandem Jackie Chan a Michelle Yeoh je naprosto perfektní, a to nejen co se týče akce, ale hlavně zábavy. Jejich šarvátky, popichování, vzájemné fackování a hlavně výborná improvizace v momentech hrozícího nebezpečí je asi to nejlepší, co tu můžeme nalézt. Tím nechci říct, že to všechno na úkor nápaditých stříleček, fightů a honiček, těch je tu samozřejmě dostatek, ale na pořádnou akci si divák musí chvíli počkat. Tentokrát by to však nemělo vůbec vadit, jelikož taková přestřelka v Kambodži a závěrečná honička na střechách jedoucího vlaku vám to bohatě vynahradí. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Završení skvělé komediálně-akční trilogie Police Story se nese v duchu multikulturalismu a ze všech tří dílů je rozhodně nejchytřejší (a nejakčnější). Oblíbená postava superpoldy Chia Chua se tentokrát promění v doslova "interasijského" vyslance míru a spravedlnosti, neboť je v rámci mezinárodního případu nucen spolupracovat s čínskou policií, zejména tedy se speciálně vyškolenou soudružkou v podání "beautiful but lethal" Michelle Yeoh a procestovat s ní podstatnou část východní Asie. Tato kooperace tak jistým způsobem předznamenává pozdější předání HK pod čínská křídla, což je ostatně trefně okomentováno v nádherně fyzickém a bravurním závěru filmu... ;) Z Hong Kongu, který pochopitelně neřekl poslední slovo, se dění rychle přesouvá do Čínské lidové republiky, kterážto vakace se skrze jemné postrky a postoje hrdinů stane příležitostí pro konfrontaci kultury "pozápadnělého" Hong Kongu s kulturou komunistickou na satirické (konzumace zvířat, policejní praktiky), ale i komické úrovni (Coca-Cola, zvířecí kung fu pózy). Později se dění přesune ještě na malajsko-kambodžské hranice, kde se odehraje nádherně výbušná akční scéna v rambovském duchu a nakonec přijde samotná Malajsie, přičemž snad nemusím připomínat, že stejně jako při návštěvě Číny je malajský úsek prošpikován mnoha skrytými kulturně/politickými narážkami. A další úroveň kulturní liberalizace je nastavena ještě makrodetailem, který se hadovitě proplétá akčními scénami - jak je v HK dobrým dobrým zvykem, jejich koncepce i vzhled frekventovaně skládá nezastíraný hold známým hollywoodských trhákům (minimálně v angažovanosti kaskadérů své mentory převyšují). Toliko k nejdůležitějšímu z mých vágních postřehů, které se otírají o interpretaci obsahu. Samo sebou, trojka PS má i nepřehlédnutelné klady po stránce formální (mistrovské tempo, rytmus střihu, načasování scén, režii obecně), ale ve své podstatě jsou tyto dílčí aspekty "pouze" utvrzením pozitiv z předchozích dílů a nepovažuji je proto za nutné dále pitvat. Kdybych měl své dojmy shrnou do jedné věty, zněla by, velmi zhruba, takto: Ani v nejmenším jsem nečekal, že to bude tak super! ()

Reklama

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že se u tohoto pokračování chopil režie někdo jiný. Je to umírněné velice, ale to mi sedlo neskutečně do noty. Vytvořilo se duo Jackie a Michelle, není tu tolik monstrózních rvaček, ale je tu jedna obrovská přestřelka s mohutnými výbuchy. Rozhodně mě to pobavilo i trochu více než první dva díly, jelikož to má lepší scénář, který mi sedl do noty. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Potřetí, trochu jinak, a znovu parádně. Celou trilogii jsem si pustil chronologicky za sebou a třetí díl mě nadchl téměř stejně jako předchozí. Trojka obsahuje o trochu méně humoru, nejvíce se v ní střílí a má západní look, ale o pořádnou porci kaskadérských výkonů, povedených bitek a Jackieho haštěření s krásnou Maggie Cheung v ní nepřijdeme. Výtečná Michelle Yeoh a čínské reálie jsou třešničkou na velmi chutném akčním dortu. 9/10 ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ten najakcnejsi a zaroven najsviznejsie natoceny diel z celej trilogie. Podkial u predchadzajucich dielov si bolo treba na akciu obcas pockat, sem vam neda vydychnut. To je umocnene faktom, ze vedla Jackieho tu hra aj dalsia akcna superhviezda - Michelle Yeoh, a poviem vam, ze svojou rychlostou, ladnostou a kaskaderskymi kuskami obcas zatieni aj Jackieho. Proste FANTAZIA. V mojich ociach je Police story ta najlepsia akcna seria vobec. (10/10) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení finále s helikoptérou zastupoval režisér Stanley Tong Kena Tsanga. Přivodil si při tom zlomeninu holenní kosti. Při závěrečných titulcích můžeme vidět Tonga s berlemi. (SG-1)
  • Honkongský sestřih filmu má 95 minut, španělská a americká DVD verze pak jen 87 minut. (Rominator)

Reklama

Reklama