Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

gumbo 

všechny recenze uživatele

Taková slabší Chanovka. Souboje a gymnastické výkony jako vždy na jedničku, ale ten zbytek je příšerně odfláknutý. Děj prakticky nulový, jen takové prapodivné spojovačky mezi souboji a honičkami. O dialozích se tu snad ani mluvit nedá :). Pokud chcete jen vypnout mozek a valit oči nad tím, jak se dají použít štafle nebo jak se dá balancovat na římse, je toto ideální volba. 55% ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Jackieho filmů. V roli policajta nás provede Ukrajinou či Austrálií. Jako tradičně můžeme očekávat svižnou akci v kombinaci s mírnou dávkou humoru. Stopáž je poměrně krátká, takže nuda určitě nehrozí. Ano, najdou se nelogičnosti a chyby (z voleje mě napadá suché a upravené Jackieho tričko po vyběhnutí z akvária na konci), ale i přesto dávám 80 %. Oblíbená část- akce s žebříkem ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Nějak mi uteklo při sledování série Police Story, že to má i čtyřku, asi kvůli tomu odlišnému českému názvu. Ale jak se říká, všeho moc škodí, takže menší pauza od Jackieho neuškodila a já se možná i díky ní bavil skvěle. Fakt nechápu, kam Jackie na ty nápady chodí. Začátek filmu nic moc, ale jakmile se děj přesune do Austrálie, valí se na diváka neustávající příliv originální, vtipné a nápady hýřící akce. Štafle, ježci, žralok ftw! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní Chanovka která má tak monumentální akční sekvenci na sněhu že rozum zůstává stát(A pro fanoušky akce nejenom rozum). Chan dokonale kašle na fyzikální zákony, a tady to je fakt vidět. Skákání na helikoptérách, skákání přes stromy. No prostě paráda. Jen ten humor je docela v pozadí. A zavěrečná scéna v akvaduktu? No nemám slov. Navíc Chan je parádní sympaťák. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

První rána patří 100% k tomu lepšímu z Jackieho produkce.Jde především o velmi zábavný film.Humorem ani akcí tentokrát neni ani trochu šetřeno, a tak těch 80 minut uběhne jak voda.A především prostory,kde Jackie předvání své umění,jsou opravdu parádní(voda,chůdy,žebřík,lyže),takže už jenom kvůli tomu to stojí vidět! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Ocenenia a nominácie:

    1996 Golden Horse Film Festival
    - víťazstvo v kategórii Najlepšia akčná réžia - Stanley Tong

    1997 Hong Kong Film Awards
    - víťazstvo v kategórii Najlepšia akčná choreografia - Stanley Tong
    - nominácia v kategórii Najlepší film
    - nominácia v kategórii Najlepší herec - Jackie Chan
    - nominácia v kategórii Najlepší nováčik - Annie Wu
    - nominácia v kategórii Najlepší strih - Peter Cheung a Yau Chi-wai

    1997 MTV Movie Awards
    - nominácia v kategórii Najlepší zápas (Peter-1307)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 1996 v Hongkongu. (Varan)
  • Jackie Chan si při akční scéně rozrazil rty. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama