Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná náctiletá holka Bea (Cailey Fleming) má jedinečný „dar“ – je schopná vidět imaginární přátele lidí ve svém okolí a povídat si s nimi. „Imaginární přátelé nejsou jen roztomilé postavičky stvořené dětskou fantazií. Jsou to časové schránky, do kterých jsme si jako malí ukládali naděje, sny a plány. Všichni se k nim můžeme vracet, i když si jako dospělí myslíme, že jsou dávno ztracené,“ říká režisér John Krasinski. Fiktivními hrdiny jeho filmu jsou právě ti imaginární přátelé, jimž už jejich dětští parťáci dospěli a zapomněli na ně. A právě Bea, která je díky své unikátní schopnosti všechny vidí, se těmhle „sirotkům“ rozhodne najít nové kamarády. Pomáhá jí v tom trochu podivínský soused (Ryan Reynolds), jenž má stejný dar. Improvizovaná seznamka pro imaginární přátele se záhy promění v dobrodružnou výpravu do světa naplněného bezbřehou fantazií, kde se může stát opravdu cokoliv. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 9

Recenze (47)

elanius 

všechny recenze uživatele

(59/2024) / Podľa mňa sa ten film moc nepodaril. Ono zdanlivo je to namiešané podľa dobrého receptu, dajme tomu, že aj ingrediencie sú v poriadku (typická Reynoldsovská postava), ale výsledok moc nechutí. Totižto aj keď na papieri ten nápad s IFami pôsobí dobre, výsledok je strašne neprirodzený a ťažkopádny. Nedokázal som sa na ten koncept namotať (ako sa to má robiť ukazuje napríklad Inside Out, alebo Monsters Inc.). Tešil som sa, ale IF je po väčšinu času otravný film. (4/10) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Každý sa občas potýka so svojimi imaginárnymi priateľmi. Takých imaginárnych hľadal napríklad aj vodkopič Heger, keď blúznil o nájdení 76tky, rozumej 76 imaginárnych priateľov, čo by ho podržali pri koryte. Film pôsobí ako milá a vtipná záležitosť, ale v jeho deji nachádza človek príliš veľa smútku a celkovo mi to ani neprišlo ako film, ktorý by si deti príliš užili. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím komu to je určené děti to nezaujme jelikož ti tvorové tam hrají křoví ačkoliv se to jmenuje o nich a dospělé to bude  nudit, protože to nemá čím zaujmout  nedivím se, že to nevydělalo děti raději zajdou na jakýkoliv animák a pro dospělé jsou taky lepší volby v kinech . Je to takový myšmaš z Paddingtonů (jedna postava  vypadá jak on dokonce i tak rozumuje naštěstí nezpívá díky bohu za ty dary) Příšerek s.r.o (Modrous je v podstatě Sully ve větší verzi) filmové verze Chipa a Dalea (ten detektiv byl podobný  i tam) V Hlavě (imaginární přítel) a všeho možného. Reynolds je tam od doby kdy ta holka zjistí svou schopnost k úplnému hovnu  kdyby tam pak už nebyl nic se nestane. Humor je stupidní (zakopávání pořád o neviditelnou příšeru což zde nedává ani smysl , když ostatní jdou vidět) a celkově ten svět nefunguje jelikož je řečeno, že zmizí pokud se na ně zapomene na ně se zapomene a stejně nemizí jako třeba ten medvěd co má 83 let  (jak to vůbec funguje pokud zemřou zemře i ta příšerka nebo se nějak napojí třeba na jejich děti a bude žít dále?). Ta jedna hvězda  je za tu holku a druhá za tu příšerku co je nějaká motýlí holka nebo co to bylo.  Jinak Tina Turner může být ráda, že se nedožila toho, že někdo použil její song do něčeho takového po tomhle musí rotovat v hrobu chudina ať byla  jaká byla tohle si nezasloužila Hollywood už nemá úctu k nikomu koukám. 40 procent P.s jako vážně si její otec dělal srandu z toho, že on žije a její matka ne  a ta kráva se tomu i smála? P.s. 2 jako vážně mě má dojmout nějaká rašple co tančí na nějakou sračku, ke které nemá divák žádný vztah její backstory je řečena v minutě a diváci z toho mají být dojatí ? P.s. 3 Je pěkné, že zde daly velkou příšerku , ale neměla by se do ničeho bouchat pokud je imaginární P.s. 4 Váš otec měl zdravotní příhodu neměl by ho nikdo rušit, ale dceru tam pustí pohodička jen ať si pokecá  proč tam vůbec nepustily tu tetu nebo kdo to byl to se za příbuzné nepovažuje? ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Podľa reakcií to asi má väčšina divákov inak, no ak ide o môj názor, v "IF" mi John Krasinski doručil skutočne srdečný a nádherný film, na ktorý do konca roka určite nezabudnem. Išiel som na to s domienkou, že to bude len ľahký detský film, pri ktorom si trochu oddýchnem, uvidím nejaké pekné efekty a užijem si prítomnosť Ryana Reynoldsa. S druhým a tretím tvrdením súhlasím, no reálne si myslím, že IF je viac príbeh pre dospelých, než pre deti. Tie si možno užijú ten sympatický vizuál a vtipné spracovanie rôznych imaginárnych priateľov. No vo mne to vyvolalo skutočne emocionálny zážitok, kedy som povedal, že ma film na konci úprimne a nefalšovane dojal. Nech je to akokoľvek zvláštne. Dôvod je možno aj ten, že podobne ako hrdinovia v našom filme som patril do generácie, ktorá mala svojho najlepšieho priateľa v obyčajnej plyšovej hračke, ktorá pre mňa bola skutočná a bola mojim najlepším priateľom v časoch, kedy som nemal nikoho pri sebe. A zvládol tú úlohu na jednotku. Dodnes ho mám u seba a kedykoľvek si ho vezmem do rúk, cítim tú energiu, ktorú mi priniesol. Možno hračky, ktoré žijú sú síce spracované v sérii "Toy Story", no prečo by sme to nemohli vnímať tiež ako imaginárnych priateľov? Aké fantazijné zážitky sme zažívali a aké schopnosti sme im dokázali vymyslieť? Za mňa veľmi srdečný film, po ktorom sa vo mne objavila skutočná nefalšovaná radosť z návštevy kina. A to o niečom svedčí. Preto bude moje hodnotenie také aké bude. Som proste v tomto ohľade zaujatý. No mal by som aspoň dodať, že vizuálne je film pekný, Ryan Reynolds je rovnako skvelý ako kedykoľvek ho vidím a Cailey Fleming v hlavnej role fungovala tiež dobre. Film mal nápad, ktorý potiahol za správny koniec a som za neho vďačný. Nemyslím si, že potrebuje nevyhnutne pokračovanie (skôr si myslím, že by to tomu zážitku čo som mal neskôr mohlo ublížiť), no niekedy by som sa do tohto sveta imaginárnych priateľov rád vrátil. Hodnotenie: A+ ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Opravdu mě bolí ohodnotit tento film třemi hvězdami už jen proto, že tam hraje můj milovaný Ryan, ale nešlo to jinak. Dle traileru jsem měla vysoká očekávání. A i ten příběh měl myslím veliký potenciál, jenže ten nebyl plně využit. Beru to tak, že je to zaměřený na děti, ale pro ně to bylo příliš vážné téma. A mě to nudilo ...hrozně pomalý děj. Čekala bych aspoň, že udělají vtipnou část, kdy si IF shání svoje lidi, ale i z toho se pokoušeli udělat pouze doják. No nic Ryane, Deadpool to spraví...😁 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Steve Carell vyjadril už pred natáčaním veľké nadšenie z toho, že sa opätovne spojí s kolegom z Kanclu Johnom Krasinskim: "Nemôžem sa dočkať našej spolupráce. Očakávam jednoducho radosť a zábavu. Myslím, že je najlepší a skvelý režisér. Ale dám mu zabrať, chápete. Zapotí sa. Môžem byť jedným z tých starostlivých hercov, ktorí sa nie vždy zhodnú alebo nevyjdú z prívesu. Myslíš, že si si najal niekoho, kto je priateľom, ale to si za zmýlil!" (Arsenal83)
  • Když jde Bea (Cailey Fleming) a Cal (Ryan Reynolds) na první „pohovor“ s imaginárními přáteli, tak si Cal zapisuje poznámky tužkou, kterou drží obráceně. (Guilemot)

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Reklama

Reklama