Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejná náctiletá holka Bea (Cailey Fleming) má jedinečný „dar“ – je schopná vidět imaginární přátele lidí ve svém okolí a povídat si s nimi. „Imaginární přátelé nejsou jen roztomilé postavičky stvořené dětskou fantazií. Jsou to časové schránky, do kterých jsme si jako malí ukládali naděje, sny a plány. Všichni se k nim můžeme vracet, i když si jako dospělí myslíme, že jsou dávno ztracené,“ říká režisér John Krasinski. Fiktivními hrdiny jeho filmu jsou právě ti imaginární přátelé, jimž už jejich dětští parťáci dospěli a zapomněli na ně. A právě Bea, která je díky své unikátní schopnosti všechny vidí, se těmhle „sirotkům“ rozhodne najít nové kamarády. Pomáhá jí v tom trochu podivínský soused (Ryan Reynolds), jenž má stejný dar. Improvizovaná seznamka pro imaginární přátele se záhy promění v dobrodružnou výpravu do světa naplněného bezbřehou fantazií, kde se může stát opravdu cokoliv. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (47)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Chcete si s dětmi užít ještě trochu společného času, než vám vyrostou a odloží vás do podprahového archivu stejně jako své imaginární přátele? :)) Skočte si do kina. Tohle je fajnová volba. Děcka sice neporozumí úplně všemu, ale určitě jim to vadit nebude, a vám velkým možná ukápne slza právě proto, že jste už chvilku na světě a víte, co je ztráta a jak krásné a vděčné je nalézt. Průzračný rodinný film s pomalým rozjezdem, Tinou a naplněným dojemným finále. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Ježíš to je roztomilý! Film, který si užijí děti i dospělí. John už dokázal, že mu kromě herectví jde i režie. Tady zapojil velmi milý cast, film má rozjezd, myšlenku, dramatické zauzlení aby se pak vše rozuzlilo a spojilo v krásném kruhu. Zřejmě to John hlavně vytvořil pro své ratolesti, ovšem barevnost a představivost by mu mohlo závidět jakékoliv dítě a hlavně pointa filmu se dá aplikovat na každého jediného z nás, takže nad případným jedním malým otazníkem divák přivře shovívavě oko a setře slzu. Doporučuje celá family. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Někde mezi staršími pixarovkami a Spielbergem 80. let, bohužel se spoustou výhrad. Na oko pěkný rodinný film s fungující hudbou ale nefunkčním světem a celou řadou scén, které jsou jen proto, aby film vypadal pěkně ale příběhově nedávají větší význam. IF jsou rozporuplným filmem, který současné děti nejspíš unudí a rodiče jen občas, nostalgicky zavzpomínají. ()

mrksik 

všechny recenze uživatele

Predstavte si situáciu: šesťročná Elektra, úplne pohltená túžbou po výhradnej láske svojho otca, sa ocitá v tragickej konfrontácii so smrťou matky. Táto trauma ju prinúti obrátiť sa do seba, kde v zmäti sebaobviňovania a hlbokého zármutku konštruuje imaginárneho priateľa. Tento imaginárny priateľ --- štyridsaťročná, svalnatejšia a chlpatejšia verzia jej otca --- nie je len únikom z reality, ale je aj sublimáciou jej nevyriešených konfliktov a túžob. Je len škoda, že pri písaní tohto filmu neparticipoval Slavoj Žižek, žiadne zásadné rozuzlenie tak neprichádza, objatie s imaginárnymi priateľom neprináša očakávanú katarziu a konflikt, zdá sa, zostáva nerozuzlený. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Imaginární přátele (d)ocení nejvíce ti, kteří si v dětství i nějakého toho "ípáka" vytvořili, aby na něj pak pod vlnou dospěláckých povinností pozapomněli; zároveň může oslovit i dětské publikum, kterému se budou líbit svérázné postavičky "ípáků" a onen celý barevný svět. Svět, který mi přišel místy maličko nedořešený a nedotažený. Calův background nebyl ve výsledku nijak překvapivý a divákovi, který už má nejeden film za sebou, to sepne v hlavě celkem brzy. Filmů o vyrovnávání se se ztrátou blízkých pomocí rozličných fantaskních rovin či realit je vícero a IP k tomuto tématu přistupuje vcelku nápaditě, nicméně v rámci této tematiky mě oslovily spíše filmy, které šly do více dramatické hloubky - viz Volání netvora nebo Most do země Terabithia. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Steve Carell vyjadril už pred natáčaním veľké nadšenie z toho, že sa opätovne spojí s kolegom z Kanclu Johnom Krasinskim: "Nemôžem sa dočkať našej spolupráce. Očakávam jednoducho radosť a zábavu. Myslím, že je najlepší a skvelý režisér. Ale dám mu zabrať, chápete. Zapotí sa. Môžem byť jedným z tých starostlivých hercov, ktorí sa nie vždy zhodnú alebo nevyjdú z prívesu. Myslíš, že si si najal niekoho, kto je priateľom, ale to si za zmýlil!" (Arsenal83)
  • Vince Vaughn nahral svoje repliky ako hlas nemenovaného imaginárneho priateľa vo filme, ale boli vystrihnuté kvôli postprodukčným zmenám vo filme. (Arsenal83)

Související novinky

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

Osmá Mission: Impossible se o rok odkládá

24.10.2023

Mise: Posunuta. Tak by klidně mohl znít název příštího filmu v sérii Mission: Impossible herce a producenta Toma Cruise, který byl studiem Paramount nejenže čerstvě odsunut z června příštího roku až… (více)

Reklama

Reklama