Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 5

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 5

Recenze (304)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ten film zabíjí délka ono to má dobré myšlenky dobré nápady, ale přes 2 hodiny je prostě moc vidět to v kině tak se nudím i doma jsem to musel dát s přestávkama. Tak, že nerudný děda co dělá jen problémy se chystá několikrát zabít jelikož jeho manželka zemřela na rakovinu první se zkusí oběsit pak udusit výfukovými plyny pak skočit pod vlak a pak zastřelit (zajímavé , že si to skládal od méně bolestivé smrti po nejvíce bolestivou) a vždy ho někdo přeruší. Mezitím má novou sousedku co pořád něco chce (hodně neschopná ženská)  pomůže chlápkovi co spadne do vlakového kolejiště , pomůže sousedům co mají jít do domova důchodců (tohle je píčovina pokud ten syn měl na jejich dům dědické právo a neměl tam doložku k dožití mohl to udělat a nikdo by mu v tom nezabránil a zdravotní stav není těžké zjistit stačí se optat doktora a mít štěstí)  pomůže trangerderovém klukovi a pomůže kočce . Do toho máme flashbacky  jak se seznámil se svou ženou (nejlepší postava)  jak zemřela a tak. Jinak líbí se mě jak je zde podaná ta problematika transgerderu zatímco Netflix to do lidí cpe ve stylu jsme jiní jsme něco lepšího než ostatní a musíte nás respektovat tady je kluk co byl dříve holka a má své problémy rodiče ho nepřijmou za to jaký je on sám říká, že za to nemůže takhle by to měl spíše být a neměl by s tím nikdo problém.  P.s. jako on fakt na konci málem umřel a ona se tomu smála na druhou stranu co čekat od ženské co do 30 roku nebyla schopna si udělat řidičák. Za film 40 za kočku a tu problematiku a flashbacky 20 navrch. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Nic, co už by tu několikrát nebylo a lépe (ano, ukazuji na tebe, vynikající a syrové Gran Torino) zpracované. Hanks už s věkem celkem nudí a projekty si vybírá na míru svému herectví, ale starého a nerudného dědka jsem mu nevěřil ani za sklizený a vykouřený mák. Paradoxně to ale táhnul kupředu právě on. Což není zrovna pozitivní věc. Na mě to bylo málo příběhem a hereckým projevem. 2* a.k.a 45% ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Muž jménem Otto změnil původního Oveho na laskavé omalovánky. Jestli máte podobného souseda, zkuste mu na dveře zabouchat s enčiládas, buď to po vás hodí nebo si uvědomí, že dluží nebožce manželce a z piety roztaje a sází dobré skutky. Věříte tomu? Pak směle do toho. Forrest Gump zestárl, ale pořád jede. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Originál som nevidel, ale táto jednohubka v americkom prevedení sa mi páčila. Hlavne vďaka skvelému Hanksovi. Forster je talentovaný žánrový režisér a hoci nemá výrazný rukopis vie pracovať s námetom a s detailmi. Ten film vďaka tomu plynie, je príjemný a na nič sa nehrá. Viete presne kam to celé bude smerovať, ale popritom si dokážete užiť ten jemnocit s akou sú jednotlivé scény podávané. Či už tie retrospektívne, ale aj tie odohrávajúce sa v súčasnosti. Film je to vyvážený a po mnohých stránkach príjemný. Možno mi trošku vadilo, že v niektorých scénach veľmi výrazne tlačil na emócie, ale v rámci celku ako takého mi to nevadilo. Je pravda, že s podobnou témou sa mi Eastwoodov zárez páčil omnoho viac, ale zase som si vedomí, že takéto príjemné filmy občas treba. Idylické, miestami naivné, ale spravené takým spôsobom, že sa mi chce vlastne veriť, že to čo vidíme na obrazovke môže byť niekde u niekoho skutočné. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Silně mě mrzí, že jsem neviděl švédský originál, protože jsem kromě Oskara asi ještě nenarazil na americký remake, který by u mě překonal původní snímek. Do komfortní pohody mě nedostalo ani obsazení Toma Hankse, protože jsem už poněkud přesycen jeho spasitelských rolí. Naštěstí se hbitě ukázalo, že si budu s jeho protivným seniorem v mnoha ohledech rozumět, takže jsem na něj už krátce po začátku hleděl se sympatiemi, které u mě vzbudil, a nemohl jsem se ubránit myšlenkám na Volný pád. Postupem času se můj příjemný pocit vytrácel, protože se ve scénáři začaly vyskytovat mnou neoblíbené klišoidy a patosoidy v množství větším než malém, a celá nadějně rozjetá záležitost pro mě postupně stále více ztrácela glanc. Do reality mě definitivně vrátila postava Malcolma, díky níž se mi opět dostalo ujištění, že v současné (bohužel, už nejen americké) filmové tvorbě už nejde ani tak o kvalitní scénář, režii a herecké výkony jako spíš o propagaci módní politiky. Mně prostě vždycky vadilo a bude vadit, kdy je mi opakovaně něco cpáno takhle na sílu. No, a proto se žádné nadšení nekonalo, přestože film nepovažuji za ztrátu času. Asi si radši seženu knihu. / Poučení: Já vím, že je Jarek Nohavica v současnosti zlý vyvrhel (což je mi při poslechu jeho písniček zcela u kloaky), kdyby ale Otto znal slova Černé jámy, asi by se divil. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Mladý Otto je hrán hercem Trumanem Hanksem, což je skutečný syn herce Toma Hankse (starší Otto). (Puxina)
  • Film vychází z knižní předlohy, švédského knižní bestselleru „Muž jménem Ove“ („En man som heter Ove“), kterou v roce 2012 jako svou prvotinu napsal spisovatel Fredrik Backman. (Posheidon)
  • Na začátku roku 2022 si společnost Sony Pictures předplatila práva na film za přibližně 60 milionů amerických dolarů na evropském filmovém trhu. (Posheidon)

Reklama

Reklama