Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Dominik je u vytržení, když na turnaji století v Naganu naši poráží Kanadu a míří do finále. Přestože i on je trochu outsider, rozhodne se koupit hokejku a s kamarády hrát hokej, jak to jen jde. Hlavně s tenisákem na plácku za domem. Sestaví tým a plánují si zahrát svůj vlastní velký zápas proti klukům z vedlejší vesnice. Vedle toho chce Dominik vyhrát i srdce, úsměv a pusu od Katky ze třídy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že v roce 1998 jsme byl právě v 5. třídě, kdy neexistovalo nic než hokejové kartičky, všechny kšiltovky jsem měl zničené na Vánoce dostal luxusní retro vyrážečku a jako třešnička přišlo NAGANO, přesně vím, o čem film byl. Sympatičtí herci, super myšlenka. Hokej bylo všechno a i pro to možná * nadhodnocuji, už jen z té nostalgie. Ale i tak jde o lehký nadprůměr. Rodinná příjemná záležitost. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

V Detech Nagana uvidite misto hokejovych hvezd generaci skolaku se spolecnymi vypravami na kolech a v zaveru kdy dej mu graduje i zapas ve stylu Okresni prebor, kde se outsideri postavi starsim frajerum ve stylu Kokosi na snehu. Filmu se me podarilo vtahnout. Je to typ snimku o lehce oblecenim uvalenych tymech s trenery za zenitem, kteri to vsem nandaji. Trochu mi chybelo vic vypjatych chvil a vubec napadu i hlubsi zaber socialniho tematu. A take uveritelnejsi postavy a lepsi herecke vykony detskych hercu. Ale uprimnost zapletky a atmosfera pusobi zdarile. Cilove publikum bude spise prevazovat misto deti pametnici s nostalgii. Na par vterin uvidite skutecneho Dominika Haska, ktery se ale do deje nezapoji. ()

Reklama

kukkik 

všechny recenze uživatele

Sport mi nikdy nic moc neříkal a sportovním filmům se obecně spíš vyhýbám. Co se mi tady ovšem velice líbilo je atmosféra a nostalgie, která z filmu čiší a která je v našich končinách velice neobvyklá. Víc podobných filmů, český divák chce na minulost a na dětství vzpomínat i jinak, než jen formou depresivních detektivek a kriminálek o korupci. Celkově tedy mínus jedna hvězda za téma a nedostatky v logice děje ale za formu a atmosféru zcela zasloužené 4/5 ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Děti Nagana je film, který kromě svého názvu ničím nevyčnívá z klasického českého průměru. Příběh je předvídatelný, a z hereckých výkonů se budete svíjet ukrutnou bolestí, ale i přesto se jedná o příjemnou oddychovku, u které se zasmějete a třeba si i zavzpomínáte na dětství. Není to mistrovské dílo, ale lepší než pukem do zubů. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel film, který balancuje na poli několika subžánrů, ale neví čím chce přesně být. Filmem o dospívání v devadesátkách? Nebo filmem o naplňování svých snů? O první lásce? Či hledání sebe sama a své role v nově vzniklé rodině? To všechno tam naleznete, ale nic z toho nemá dostatek času pro detailnější probrání či rozebrání. Jde cítit, že režisér trávil své dětství v devadesátkách, protože řady detailů odpovídají tomu, jak jsem i já toto dětství prožíval (pogy, tomagotchi). Bohužel ale pro výše řečené nemohu udělit alespoň ty tři hvězdy. 55% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Když Dominik (Tom Brenton) v závěrečné scéně odjíždí na kole po vyhraném zápase, veze si opět obyčejnou (hráčskou) hokejku. Přičemž mu ale děda před zápasem zakoupil brankářskou. (bruno.buick)
  • Hláška: „Čágo bélo, šílenci,“ která ve filmu zazní, odkazuje na Terezu Pergnerovou a pořad Eso (od r. 1994), který uváděla. Dále zde zazní věta: „Když máš hlad, utrhni si malej kousek.“ Jedná se o odkaz na reklamu žvýkaček Bubble Tape, ve které vystupoval Jaromír Jágr. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno