Reklama

Reklama

Zkušená a uznávaná psycholožka Susanne neočekává nic neobvyklého, když se toho dne setká se svým posledním klientem Markem. Jakmile však zjistí, že se jedná o nechvalně proslulého sériového vraha, uvědomí si, že následující hodina změní její život jednou provždy. Mark jí dá ultimátum: pokud ho nevyléčí, stane se jeho další obětí. Začíná tak napínavý boj na život a na smrt, v němž čas rozhodně není Susanniným spojencem. (Cinemax)

(více)

Recenze (38)

zdenny 

všechny recenze uživatele

58 %. Film o diliňákovi, kterého matka v téměř bezvýchodné životní situaci nechala svěřit do péče neznámé rodině. Podstatnou část filmu jsme nuceni poslouchat rádoby chytré kecy od ublíženého pičusáka, protože on je na světě jediný s tímto osudem. Za to, že on je lidská bestie, mohou všichni ostatní - třebaže nepopírám vliv rodiny a prostředí na vývoj jedincovy osobnosti. Jednalo se prostě o zakomplexovaného debila, jenž zosnoval ďábelský plán, který by mu mohla závidět i FBI. Může si jej najmout coby poradce pro realizaci brzkého  Zelenského konce. PS: Téma opuštěných (nechtěných) dětí je velice smutné, nicméně si myslím, že o tomto film být nechtěl. PPS: Signe Egholm Olsen ne nepodobná Nicole Kidman. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Je vidieť, že v scenáru má prsty Anders Rønnow-Klarlund. Minimalistické prvky a nároky na prostredie – dominantná časť príbehu sa de facto odohráva v jednej miestnosti v podaní jednej herečky (Signe Egholm Olsen) a jedného herca (Anton Hjejle). Obidvaja podávajú veľmi solídny výkon, ale na Antoana je vidieť už v prvej scéne, že s ním niečo nie je v poriadku. Síce film má občas trochu slabšie momenty (napr. pokusy o útek), ale vedenie príbehu a postupné odkrývanie jeho drobných kúskov vás jednoducho nepustia od obrazovky. Štvrtú hviezdu dávam za pre mňa nečakaný zvrat a vyvrcholenie príbehu na konci filmu, kde aj veta „Chcem zmiznúť a to tak, ako keby som nikdy neexistoval.“ dostáva plnohodnotný význam. Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Hledám mámu ke kojení, nad mateřskou lásku není.“ To je tak, když chudák pacient tři měsíce žere jen lišejníky a okusuje kůru ze stromů, aby si z minimální mzdy našetřil peníze na 45 minut u nejdražší psycholožky v celé Skandinávii, ale pak, spolu se znechucenými diváky, zjistí, že ta čůza jedna ošklivá (!) je nejen nejdražší, ale i nejpředraženější. Neb je blbá jak troky a nedostala by se do hlavy ani mentálovi s jednociferným IQ. Nezbývá mu, než ze zoufalství strčit svou ďábelsky inteligentní hlavu do LEDOVÉHO OKÉNKA: [][] Jak se mi jevil jeho plán? ## Jednoduše geniální. ## Šíleně překombinovaný ## Taky blbý jak troky. Že by geny? [][] Kdyby totiž ve finále místo pidly v zádech došlo např. na říznutí krční tepny a hru na lachtana v Golfském proudu by nahradilo zdechnutí na zemi, nemuseli by policajti ani kooptovat Sagu Norén, aby jim došlo, že ve vykonstruovaném obvinění něco nehraje. A roky pracně osnovaný plán ušatého odložence by se zhroutil jak domeček z terapeutických karet. Jen tři rány do hlavy, těmi debilními přesýpacími hodinami. Btw, něco takového uvidět u psychologa, tak rozčilením spadnu z lehátka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sympatický komornější psychologický Thriller z Dánska. Příběh se většinu času odehrává v jedné místnosti, kde sledujeme uznávanou psycholožku, jejíž poslední klient je proslulý sériový vrah, který ženám vyřezává jejich plody. Rozhodně jde o netradičního vraha s netradičními chouťky a trochu zamrzí, že většina času jde jen o psychologickou konverzačku mezi těmi dvěmi, rozhodně bych raději viděl vraha se činit, protože vidět jak vyndává plod za živa zní samo o sobě nepříjemně ( potenciál na slušný gore scény tu zkrátka byl), ale co se dá dělat. Film alespoň zaujme slušnými dialogy a jsou tu překvapivé zvraty, ten v půlce je docela zajímavý, ale nejlepší je úplně samotný konec, který je nečekaně hezky promyšlený a lehce pomkrává i po vyšším hodnocení, je to trochu twist jak od Španělů, což je celkem škoda, kdyby k těm twistům přidali i mrtvoly, tak se tu můžem bavit o novém malém kultu, ale i tak fanoušci Severu a sériových vrahů rozhodně zbystřit. 6/10. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak jsem rád, že jsem nedal na nízký ČSFD hodnocení a dal tomuhle filmu šanci. Když jsem se včera začínal na film dívat měl tady na ČSFD odrazujících 31%. Teď když ho hodnotím má sice už o něco přívětivějších 46% což ale pořád ani zdaleka není tolik kolik by si zasluhoval. Mě to totiž neskutečně bavilo. S hororem bych to sice nespojoval ale doporučil bych to každýmu komu nevadí konverzačky. Z větší části stopáže je to totiž opravdu o konverzaci dvou postav. Žánrově je to psychologickej drama/thriller kterej má ale neskutečný grády a mně osobně se zaryl hluboko pod kůži. Tady nemám co řešit a uděluju tomuhle snímku nejvyšší počet hvězd. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama