Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (246)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Asi nic vyloženě originálního, ale děsně zábavný film. Prostě poctivý napínavý thriller, který může působit ve finále trochu jako Mission Impossible, ale proč ne? První půle snímku se jeví jako klasický katastrofický film, který se později zvrtne v napínák, kde se nakonec vyskytne několik solidních přestřelek. Ani mi nepřišlo, že bych zde viděl něco nelogického. Butler mě po delší době překvapil, ty jeho poslední filmy jsem vůbec nedával; ne, jen kvůli nízkému hodnocení, ale podle inf uživatelů na CSFD apod. Zde mu role nebojácného a hrdinného pilota letadla sedla jak ulitá. Celkově je film fajn, takže by si z něho někteří viz Willis, Cage apod měli vzít příklad! Možná bych si přál, aby byl tento film delší a možná dějem a scénářem víc rozvinutější, ale to bych chtěl asi moc. Další vidění si někdy ještě určitě dám. Skvělá práce! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Žérárovi tentokrát upadlo "jen" letadlo a aby toho neměl málo ještě mu do toho hodily vidle lokální povstalci a to prostě neměli dělat. Plane je solidní Butlerovka, která se v první půl hodince lehce vleče, ale od nouzového přistání se rozjede ve slušné béčko, které sice nepřinese nic objevného, ale svůj účel splní bez problémů...60% ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Když já toho Gerarda fakt nemusím. Nemůžu za to, ale je to prostě tam. Ne nějaká nenávist, spíše fakt, že nikdy nenatočil opravdu skvělý film. No, snad Doupě zlodějů, ale tam měl o pár let míň a pár kilo víc. A taky to nebylo úplně top, ale mnohem lepší konec, ne jako tady. Tady je to všechno předem dané, přímočaré, koukat se na to dá, ale za čtyři? To ani náhodou. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

V rámci šablonových a naivních akčňáků s Gerardem Butlerem příjemné osvěžení díky exotickému asijskému prostředí a se záporáky, na jaké jsme zvyklí spíše z Rambovek. Kapitánova odpovědnost ze cestující a jeho zkušenosti z armády, které mu udrží v rukou i samopal. Buddy motiv, volání si s dcerou na dálku a tak. Efekty s nouzově přistávajícím letadlem ale průměrné. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Butler opäť v akčnom móde, ktorý mu sedí viac, ako romantické snímky. Taký béčkový kráľ akčných filmov, sympaťák a reálne uchopený borec. V tomto snímku síce nesype hlášky ostošesť a až na pár výnimiek neseká mŕtvoly jednu za druhou ( na to sú tu iní ), ale odvážne zachraňuje s pomocou prevážaného väzňa rukojemníkov z rúk únoscov. Priaznivci akčňákov ( hlavne tých Rkových ), by mali mať dušičku na pokoji. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)
  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)
  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno