Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (246)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchý děj, kdy kapitán neví, jestli má být víc Gerard nebo Butler. Každopádně se z něj stane akční hrdina, protože to je přece Gerard Butler. Sekunduje mu k tomu Luke Cage, kterej takovou podobnou vizáž měl už i v pár epizodách tohoto seriálu. A je to ve filipínské džungli, což je tak jediný originální aspekt. Že budou nepřátelé padat jak hrušky, s tím se tak trochu počítá. Jako oddechovka ideální. Nic víc se od toho ale čekat nedá. A já vlastně ani nečekal, takže cajk. Jo a ty záběry na letadlo v obležení CGI efektů si mohli odpustit. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento akčnák je skonštruovaný úplne zo známych častí, bez jediného prelomového alebo originálneho prvku. Ale film je schopný lietať nad svojou generickou pôdou tým, že čo najlepšie využíva svojich hercov a premisu. Režisér Richet pri tomto filme používa takmer výlučne ručnú kameru a mám z toho zmiešané pocity. Pomáha to pri chaotických sekvenciách zvýšiť nepokoj, ale tiež to bráni filmu, keď by sme mali vidieť výsledok bojových sekvencií a niekedy je to na škodu. 6/10 ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne hloupé drama, v porovnání s průplachovými pitominami, co Butler obvykle točí. Je vidět, že to stvořil šikovný Francouz, takže klišé, typické pro akčňáky z dílny Holého Údu, vás v jeho podání neuráží a má to takový příjemný starosvětský náboj, jaké měly filmy starší o několik desetiletí zpět. Akce tu vlastně ani moc není, a když už je, tak je fajn syrová (sniperka!) a skvěle ozvučená. Tohle se fakt povedlo. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak jako vždy si po necelým půlroce připomínám tenhle kousek. K Richetovi mám poměrně vřelej diváckej vztah, stejně jako k Butlerovi. Oproti premiéře jsem do toho šel jako akční divák, kterej v současný době má silnou abstinenci, a to nejenom v akčním žánru, ale i v žánrech tomu podobných. Film je to vlastně poměrně uspokující, sice podobnejch bitek, jako v tý zbořenině mohlo bejt víc, ale nakonec proč ne. Dobrý. Ta odstřelovačka dělá vždycinky tak pěknou paseku. Radost pohledět. 80%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Taká akčná jednohúbka s dobrým a sympatickým Leonidasom Buttlerom, ktorý okrem pilotovania plne funkčného lietadla, nemá problém ako správny kapitán vziať zbraň do ruky a zachrániť pasažierov pred nebezpečnými povstalcami alebo odletieť s polofunkčím lietadlom s ostrova na ostrov. Veľké plus je tempo a strih filmu, pretože to moc nemá nudné pasáže, dobre to plynie a vlastne sa na to aj dobre pozerá. Pre lepší zážitok by to chcelo strhujúcejšie scény, ktoré tu tak trošku chýbajú. 70% - 3* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno