Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Percy Jackson se vydává na nebezpečnou výpravu. Na své cestě napříč Amerikou musí přemoct netvory a přechytračit bohy, aby přinesl zpět Diův blesk a zabránil vypuknutí války. Když přijde Percy o matku, najde azyl v táboře Dvojí krev, v útočišti pro dětské polobohy. Jakmile zjistí, že je také polobůh, musí se vyrovnat se svým původem a osvědčit svoje kvality a vydá se na riskantní pouť do spárů nepřátel a do podsvětí. S pomocí svých druhů Annabeth a Grovera se Percy během svého putování přiblíží odpovědím na palčivé otázky: jak zapadnout do světa, kde se cítí nesvůj, jestli ještě někdy uvidí svou matku a jestli někdy zjistí, kým je mu souzeno se stát. (Disney+)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (33)

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70 % Knihy mě tolik neoslovily, jelikož jsem je četl v pozdějším věku a přeci jenom je to literatura pro mladší. A to stejné se dá vlastně říci i o novém seriálovém zpracování, které je mnohem, ale mnohem lepší než původní filmy. Pořád to je pro děcka, přeci jenom tam běhá parta dětí s mečem a bojuje s monstry a bohy, takže od toho nemůžeme očekávat nic extra výjimečného. Přesto mě to bavilo. Postavy měly mezi sebou skvělou chemii, mladej herec, co ztvárnil Percyho, je sympoš a celkově mi bodla řecká mytologie... ()

Comics.jto 

všechny recenze uživatele

ADAPTACE, DĚTŠTÍ HERCI A EFEKTY 📖 🧒🏼 🗡️ .  Nakonec to nebylo tak špatné. První dva díly jsou ale fakt skoro průměrné a málem jsem to vzdal. Seriál je adaptací série knih (série seriálu = jedna kniha cca) od Ricka Riordana. Tuto sérii i první dva díly další jsem osobně četl a mám k ní dobrý vztah, ale mám radši až další díly - série roste s čtenářem podobně jako Harry Potter. Ze stránky scénáře to celkem sedí narozdíl od filmové adaptece, ale něco vzali už z druhého dílu. Jak název napovídá příběh vypráví o míšení moderní doby s řeckou mytologií. Děti dostanou od orákula proroctví a podle toho se pak vydají na výpravu a u toho plní sidequesty plné greekfantasy motivů a řeší rodinné vztahy.  .  Na čem seriál oproti filmům selhává jsou hlavní postavy. Dětští herci jsou ze začátku dost nesympatický a herectví není tak uvěřitelné. Vypadá to jako jen přeříkávání scénáře. Vtipy a poučení působí trapně. Ale od půlky už je to celkem ok, ale možná jsem si jen zvykl. Obsazování herců tmavé pleti je tady docela kontroverzní, u Annabeth měli vlasy v originále důvod ale to chápu polobůh (prosim ne polokrevník) může být kdokoliv. Ale bohové? Jako ano Řecká mytologii má prameny i v egyptských krajinách, ale jakože ne.  .  V seriálu je občas něco hloupé či nelogické ale to není problém adaptace, přece jen je to převážně zaměřené na věkově 11-14 leté děti. Co je ale problém je CGI ktere je občas dost mizerné. Jde vidět že všechno se snaží schovat do stínu či mlhy ale kdyby použili praktické efekty, hlavně u monster tak by to bylo o hodně lepší. Ale chápu že se to nevejde do rozpočtu a není to něco co se teď dělá. Navíc spoustu věcí vynechali/osekali kvůli tomu že by to bylo náročné na efekty. Ale jinak to má docela dobrou estetiku např. barevná paleta.  .  Celkově 6,5/10, pokud jste ještě mladí zkuste knihy.  🌊 🌊 🌊 🌊 ❌ ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně dost zklamání. Knížky neznám, ale první film byl celkem ok a i když ten druhý už tolik ne tak to téma má rozhodně potenciál na slušnou teen fantasy. Bohužel výsledek je ale většinu času nudné a nevýrazné low budget béčko, kterému by se asi dalo leccos odpustit kdyby ho točilo Voyo a ne moloch jako Disney. Akce (když na ní dojde) je mdlá, obsazení bez energie a efektky by neobstály ani před deseti lety. Celkem by mě zajímalo jaká je podle tvůrců cílovka, protože podle mě by to měly být primárně děti kolem 13-15 let a ty se u toho budou dost nudit…40% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 60%. Čo ja viem, asi som mal prehnané očakávania podľa tých pozitívnych ohlasov, ale moc ma to neoslovilo. Príbeh a aj hlavný hrdina sú síce zaujímavý, ale prišlo mi to miestami lacné a dlhé. Chcelo by to niečo trošku viac pútavejšie a strhujúcejšie. Úvodný diel fajn, zvyšok priemer. S filmami neviem porovnať, nevidel som ich, no druhu sériu asi vynechám. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Důstojná adaptace fajn předlohy. Příjemná žánrová podívaná, teoreticky pro celou rodinu, ale přesto s jasnou cílovou skupinou. V tomhle případě opravdu není třeba mířit výš. Obsazení je výborné, hlavní trojice je skvělá, tempo občas maličko drhne, vizuál neurazí - výsledkem je nadprůměrný seriál, který si svou existenci snadno obhájí. Celá recenze zde. 7/10 ()

Galerie (133)

Zajímavosti (2)

  • Každá chata v Táboře polokrevných byla propracována do nejmenších detailů. I když při sledování epizody nemůžeme vidět všechno, Rickovi Riordanovi se líbilo, že v chatce dětí Herma byla na jednom z lůžek rozložená karetní hra „Mythomagica“ a na boku palandy bylo vyryté graffiti. (Azuko)
  • Aby Tábor polokrevných vypadal naprosto dokonale, nebyl natáčen pouze na jednom místě. Tým si dal záležet na tom, aby na různých místech našel „dokonalou pláž a dokonalý les“, aby tábor vypadal přesně tak, jak si ho čtenáři knih představovali. (Azuko)

Související novinky

Seriálový Percy Jackson našel představitele

Seriálový Percy Jackson našel představitele

12.04.2022

Streamovací služba Disney+ našla svého Percyho Jacksona. V chystané seriálové adaptace populární knižní young adult série tak hlavní roli ztvární herec Walker Scobell, jenž má za sebou čerstvě… (více)

Reklama

Reklama