Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (208)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

První třetina dobrá, postupně ale příběh sklouzne ke klišé, co jdou vidět v téměř každém moderním hororu. Lekačky jsou fajn, ale nedá se vystačit jen s nimi. A klasicky tu platí, ze nejvíc strachu vyvolává to, co není vidět. Hororem posledních let zůstává i nadále Emptyman.  ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Vlastně fakt dobře natočený horor, ve kterém fungují lekačky i strašidelná atmosféra. Nohy celému filmu sráží jen jeho neoriginálnost. Předlohu jsem nečetl, ale celý příběh je banální až běda a nenabízí inovativního vůbec nic. Hrdinky filmu jsou bezva a triky ucházející. Celkové vizuální ztvárnění Boogeymana mě taky bavilo. Souhrnem dobrý horor, který ale velkou díru do světa neudělá (a neudělal). ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Na tento horor jsem se velmi těšil. Trailery slibovaly nejděsivější, minimálně jeden z nejděsivějších hororů roku. Povídka podle Stephena Kinga, talentovaný režisér Rob Savage (Host je úžasně děsivý horor). Natěšení bylo na místě. Obstál The Boogeyman? ANO.  V kině jsem si v ten den dal Insidious 5 a potom Kostlivce. Po slabém Insidiousu jsem byl velmi rád, že mi Kostlivec nadělil příjemný hororový zážitek. Atmosféra je velmi dobrá (scéna se Sawyer, která hraje videohru je skvělá) , technicky skvěle zpracované (monstrum, ač je digitální, tak nevypadá vůbec špatně, ty peníze v tom jdou vidět… film stál 35 mega). Postavy jsou úplně v pohodě a herecky je to nadprůměrné. Co bych vytknul, tak to je jedna akčnější pasáž, která je bohužel předvídatelná a shazuje atmosféru, kterou snímek pěkně buduje. Následně přijde akční finále, které mě nijak nenaštvalo, a ačkoliv bych samozřejmě uvítal hororovější finále, tak jsem s tím neměl problém. Ve výsledku je Kostlivec jeden z těch povedenějších hororů roku a mile rád se na něho podívám znova. Slušná žánrovka. 7/10 ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Kostlivec je slušný horor, který neurazí prací s atmosférou a občasným vizuálním nápadem, vlastně ovšem ve finále s motivem zármutku a snahou se s ním vyrovnat skrze konfrontaci s titulním bubákem nepracuje kdovíjak působivě a i když se spíše snaží fungovat jako pokračování původního příběhu nežli přímá adaptace, krátký příběh zvládá ve finále mrazit o poznání více, než celý tento očividně ambiciózní, ale v součtu přesto neuspokojující a jen ideálně neurážející hororový výplach.... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Porovnám-li Kostlivce s posledními adaptacemi Stephena Kinga, musím napsat, že je rozhodně lepší než Žhářka, ale rozhodně horší než Telefon pana Harrigana. Zajímavě se přitom rozjíždí a buduje atmosféru, ta rodinná nepohoda je výborně zahraná... Ale když "to" začne, kouzlo tichého psychologického příběhu se postupně vytratí a z Kostlivce se stane prostě lekačka. Ne špatná, ale ani nijak extra zajímavá. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama