Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (208)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Dlho očakávaný horor, na ktorý som nešiel do kina, lebo som tušil, ako to cele dopadne. Rob Savage nieje moc skúsený a jeho Host som bral ako začiatok nejakej ery. No Dashcam som zatial nevidel, ale mal som tusenie, zýe toto tiež nebude celkom jeho ranná kávička a mal som pravdu. Technicky je na parádnej urovni a kamerovo hádam ešte viac, lenže problémom sú lakačky, ktorých je tu niekoľko, ale po čase už sú riadne otravné a tak som svoj tv musel riadne stíšiť, čo aj ubralo na celkovej atmosfére. Lebo ja horory zasadne pozerám v noci a nepotrebujem kvôli jednému mopslíkovi zobudiť celý barak. Chválim, že sa režisér rozhodol ísť cestou mystéria okolo príšerky. Dlho sa cela neukázala a keď konečne prišiel ten čas a ukázala sa v celej krase, tak to bol teda zážitok. Je fakt, že mi nešli do hlavy niektoré kravinky, ako je tá, že prečo ten neandertálec priviedol ťažného koňa do ďalšej rodiny, o čo mu naozaj išlo, to sme sa nedozvedeli. Alebo prečo niektoré postavy boli tak naivne a hlúpe tiež nie. Ale zas riadne potešila tá facka tej pizde, zaslúžila si ju. Mladé herečky hrali užasne a aj keď nechcem nikoho hejtovať, ale pri niektorých komentároch žasnem, že nepovedali žiadne negatíva k filmu, ale slabé hodnotenie dať už vedeli, smutné. Chcel som dať silné 3*, ale kvôli niektorým , čo nevedia oceniť ani remeselnú stránku či herecké výkony dám slabé, ale 4*. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

S predstihom môžem zaradiť medzi najlepšie horory roku 2023. Keby Kostlivec na určitých miestach dostal väčšiu péči, tak mohol smerovať aj do medziročných kandidátov. V čom sa odlišuje od priemerných hororov? V budovaní fungujúceho prostredia. Sledujete síce tuctové, ale na hororový žáner dobre odprezentované rodinné drama, ktoré viac a viac nahlodáva temnota. Zlo je dlho neuchopiteľné, ale neustále prítomné. Veľmi dobre dávkované, a postupne čoraz výraznejšie momenty hrôzy vytvárajú výbornú atmosféru. Každé vkročenie do tmy prinieslo ten správny efekt, a to bez ohľadu na aktuálnu lokáciu. Za zbytočné nedomyslenosti považujem šlendrián polície naprieč celým mestom a záverečný súboj mohol byť náročnejší, krutejší. ()

Reklama

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Jak vytrhnout velrybě stoličku a tatínka dostat do polepšovny. Jako povídka do Creepshow - Plíživý děs by to bylo skvělé, byť na Kingův „Prám“ to nemá. Ale na celý film to je zbytečné. Navíc celé téma je mnohem lépe zpracováno v románu Kinga, který byl u luxusně adaptován jako seriál: Outsider. Chci vrátit z kina třetinu vstupného, protože třetinu filmu jsem měl zavřené oči. Mám rád horory, ale pokud je to celé založené jen na lekačkách, tak to je jako s pálivým jídlem. Trocha to okoření, ale hodně znamená, že to jídlo pak nemá žádnou vlastní chuť. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horory, které působí jako reklama na kreativní impotenci, mě bytostně iritují. Dle mého odborného soudu by měl každý tvůrce usilovat o to, aby se vůči současným hororům alespoň trochu vymezil a vnesl do žánru závan novosti. A tím opravdu nemám na mysli světový rekord v počtu bouchnutí dveřmi. Rob Savage se bojácně schovává za spoustou žánrových klišé a servíruje řemeslně podprůměrný kousek, u kterého si každý znalec žánru akorát znuděně odfrkne. Snímek vrší jeden logický nesmysl za druhým, kdy protagonisté například překonávají panickou hrůzu ze tmy tím, že většinu času tráví při svíčkách či v doprovodu decentních vánočních světýlek. Většina scén navíc vyšumí do ztracena, jelikož kvůli špatnému nasvícení divák mnohdy vůbec nepozná, že se ho režisér právě pokouší strašit. Jakožto zdejší hororový expert tak snímku The Boogeyman uděluji pouhou jednu hvězdu, a to s dodatkem, že podobný materiál do kinodistribuce v žádném případě nepatří. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodina je moc fajn. Intenzivní, atmosférická. Krátká povídka Stephena Kinga se vyškrábala až na stříbrné plátno a představuje nám rodinku, která se vzpamatovává z tragické smrti matky. Táta i dvě dcery truchlí po svém, zatímco u otce psychologa zaklepe zoufalý pacient hledající pomoc, který dost věrohodně hovoří o záhadných úmrtích vlastních dětí. Než se terapeut nadechne, muž spáchá v jeho domě sebevraždu, ovšem zanechá po sobě nepříjemný dáreček. Ač jsem první minuty chválil, nakonec je z toho klasická bubákovina. Slušná, ale často utopená ve tmě… A mnohé tak zbytečně vyšumí do ztracena. Holt nic originálního, ovšem není to jen o „aktuálním“ Boogeymanovi: divák už je z posledních opakujících se hororových let celkově unavený. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Niektoré scény boli také intenzívne, že sa museli po skúšobnom premietaní zmeniť. Publikum kričalo tak hlasno, že dôležité dialógy po scéne vytratili. Úpravy boli zmenené tak, aby sa po scénach vložila pauza a získal tým čas vypočuť si dialógy. (Arsenal83)
  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama