Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (204)

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Každý má svojho strašiaka, s ktorým sa musí vysporiadať. Je to určite boj, ktorý človek buď vyhrá alebo tomu podľahne. A ešte, ak vás terorizuje aj skutočný boogyman, máte čo robiť, aby ste ostali nažive. Takto celé by som to asi zhrnul. Väčšina príbehov Stephena Kinga má prevažne psychologický podtext, kde sa hlavné postavy musia vyrovnať alebo sa vyrovnávajú s reálnymi problémami, rovnako ako aj v tomto filme. Ja osobne som spokojný. Niekedy je lepší horor aj ten, ktorý má aj hlbokú myšlienku. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Vlastně fakt dobře natočený horor, ve kterém fungují lekačky i strašidelná atmosféra. Nohy celému filmu sráží jen jeho neoriginálnost. Předlohu jsem nečetl, ale celý příběh je banální až běda a nenabízí inovativního vůbec nic. Hrdinky filmu jsou bezva a triky ucházející. Celkové vizuální ztvárnění Boogeymana mě taky bavilo. Souhrnem dobrý horor, který ale velkou díru do světa neudělá (a neudělal). ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Poviedka je výborná a pekne mrazivá. A hoci si z nej Savage berie úplne všetko, vystačí mu to len do prvej polovice filmu, kde mu tie uzatvorenia scén, cez zatvárajúce sa dvere fungujú. Potom sa dostávame k pointe ( bez mytológie o hlavnom bubákovi) a jediné čo tam postavy robia je, že kukajú do tmy. A robia to tak často až jednému príde smiešne, že si nerozsvietia mobilom alebo baterkou, aby tú tmu rozohnali. A hoci tu máme emocionálny prienik a vysporiadanie sa s traumami a očistný oheň a iné symbolické motívy, ako celok to pôsobí trošku rozpačito. Hlavná hrdinka to nemá šancu utiahnuť, na to jej chýbajú potrebné sympatie a zvyšok je aj napriek mnohých superlatívom len rutinnou žánrovou záležitosťou, kde sa o postavy nielen že nebojíme, ale aj ten strach je kŕčovitý. Naťahovačky bubáka s dievčatkom, začnú liezť celkom rýchlo na nervy a ochudobňujú príbeh o potrebný element hrozby. Finálna scéna je potom len ďalší zbytočný výsmech, ktorý výslednú pointu a ako tak fungujúci symbolizmus podkopáva. Takže priemer, bez využitého potenciálu. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hezky přímočará a atmosférická hororová podívaná, která bravurně pracuje se světly a stíny, takže výsledný děsivý dojem je ještě o pořádný kus umocněn. Za zmínku samozřejmě stojí i ústřední “bubák”, který je i navzdory skromnému rozpočtu velmi pečlivě zpracovaný. Jsem vážně velmi rád, že i v dnešní době, až po okraj napěchované průměrnými a zbytečnými “horory”, ještě stále vzniká něco tak vydařeného. Skvělá práce! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já se obecně držím názoru, že je velké umění vytvořit nadprůměrně kvalitní adaptaci podle předlohy Stephena Kinga. A ve většině případů to dopádá právě asi nějak jako v případě The Boogeymana: průměrně. Herecky je to přijatelné, atmosféra celkem šlape, příběh je opravdu opravdu jednoduchý, možná až moc. Proto vás tam nemá v podstatě co překvapit. Jedná se zde akorát o funkčnost, což z řemeslného hlediska lze potvrdit a jinak je to pak už jen o tom, jak rychle se vám tenhle kousek vypaří z hlavy. U mě to šlo upřímně poměrně rychle, takže tak. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Niektoré scény boli také intenzívne, že sa museli po skúšobnom premietaní zmeniť. Publikum kričalo tak hlasno, že dôležité dialógy po scéne vytratili. Úpravy boli zmenené tak, aby sa po scénach vložila pauza a získal tým čas vypočuť si dialógy. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama