Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po smrti Carmina Falconeho se Oz pokouší legitimizovat v gothamském zločineckém podsvětí. (Max)

Recenze (24)

Nach 

všechny recenze uživatele

Vlastně jsem si lepší začátek ani nemohl přát. Tučňák je čistokrevnou kriminálkou, která přímo navazuje na Reevesovo Batmana a rozvíjí zajímavý charakter jednoho z těch vedlejších batmanových záporáků. Excelentní Colin Farrell z něj ale dělá áčkovou záležitost a scénář zde rozehrává zajímavou hru, která určitě bude umě kličkovat a rozkvétat do zajímavé podoby a polohy. Moc se na to těším. Pět sluncí za pilot. 85% ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Show pokračuje přesně tam, kde pro Oswalda Cobblepota aka Tučňáka, jeho příběh v 'The Batman' skončil. Podsvětí Gothamu je destabilizované smrtí bosse Falcona a ambiciózní (a kulhající - od té doslovnosti, třeba v Burtonově pojetí - je Tučňák veliký skok realističtějším směrem, zjizvený a jako tučňák chodící) a protřelý Oz se snaží dostat k moci a neštítí se zmanipulovat, poštvat, zabít, přesto si jeho pokřivená a podrazácká mentalita získá jisté sympatie, jak neskutečně ballsy je a jak riskuje, a na základě prvního dílu by se dalo říct, že risk je zisk. Než se člověk naděje, zápletka se rozjíždí odděláním (bez spoilerů) osoby a prostředí nelítostného Gothamu evokuje to nejtemnější vyobrazení kriminalistické Ameriky, jejímž je hlavní hrdina produktem, nevypočitatelným a ambivalentním mafiánem, antihrdinou, který se snaží sám dostat do čela celé show, ale je pouhým "vojákem, vzešlým z ulic, proti kterému jde vše a on si musí svoje místo doslova urvat, ať to stojí co to stojí". Scénáristé ale chápou, že když uděláte, byť protřelého, ale pořád čistě a jen zmrda, tak to fungovat nebude a proto se ukazuje Oz i v pozici "známého" co je respektovaný šlapkami, má "blízko ke své matce" a při své nutnosti, zbavit se těla i "adoptuje" kluka z ulice, který se rve o to "dostat šanci" a tak mu ji Oz dá a jeho gamble se mu i vyplatí. Už jen kdyby měl člověk hodnotit úvodní epizodu, samostatně, nelze než nebýt nadšený. Další chmurná gangsterská záležitost, ve které je Colin Farrell opět v jedné ze svých ambicióznějších hereckých poloh, která ho nutila trávit dost času v maskérně, ale taky přivolat vlastní variaci na Tonyho Soprana a tradičně gangsta DeNira. Ale samozřejmě, má na tohle kombo vlastní potměšilý spin. Intenzivní postava, která je dost nepředvídatelná a schopná se vykecat a ukecat všechny svojí mazaností, ale také schopnostmi, načasováním a sebevědomím se z toho neposrat a jít si pro to. S ohledem k tomu, jak málo prostoru měl v úžasném předchozím filmu je tohle fajn dezert. Dlouhé čekání skončilo a teď dalších sedm týdnů tohohle blaha. Dope. Nečekal jsem, že to bude tak dobrý. ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Povedený návrat do světa The Batman od Matta Reevese. Má to vizuální styl filmu, teda z většiny, Greig Fraser je samozřejmě úplně jinde. Každopádně seriál vypadá skvěle. Colin Farrell si to dává parádně a bavil jsem se u každé jeho scény " Seď a hledej svůj smysl pro humor, někde tady bude". A pak je tady úžasná Cristin Milioti. První epizoda rozehrála zajímavý děj a myslím si, že to bude skvělá záležitost tento seriál. Doufám v to. 8/10 ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Vizuální styl zůstal do velké míry zachován, byť se samozřejmě nikdo nemůže měřit s géniem Greiga Frasera, stejně tak si Gotham uchoval i svoji špinavější, sociálně uvědomělejší atmosféru. Samotná hlavní postava je pak vděčná a byť vás příběh okolo Tučňákovy cesty k moci nevtáhne ihned (mně se to stalo až ve třetí epizodě), je tu pořád dostatek dalších kvalit (jako třeba skvělá Cristin Milioti v roli Sofie Falcone), kvůli nimž to sledování stojí za to. Jediná věc, co prostě chybí, a bude těmto spin-offům o „jeho městě“ chybět vždy, je pán s netopýrem na hrudi. I tak se těším na druhou půlku seriálu. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Neskáču rozhodně radostí, na to je příliš brzy a většinou otvíráky seriálů na mě hned neudělají dojem. Colin, že si dává postavu "tučňáka" bylo jasný. Co nebylo už více jasný, jak to bude probíhat. Colin je v každým záběru, každá scéna je vlastně o něm a o to je to paradoxně utahaný. Už jsem popravdě koukal kolik minut zbývá do konce. Do toho nějaký chlapec, který my tam absolutně nesedí, ale asi chápu, že má ukázat Oze v jiném světle. Atmosféra je jak z nového Batmana ,je to prostě víc dospělejší, což je fajn, ale zase je my jasný, proč zde nebude nějaká dávka akčních seancí, protože ty jsou zvláštně až Al stylizací, která vypadá se zbytkem příšerně. CGI je až moc viditelná, jakoby někdo měl špatnou grafickou kartu, která dosnímá pozadí. Vlastně podobné jak film Vrána, déšť neudělá atmosféru, chybí i zde tomu více lásky k detailům, které prostě lehký žlutý filtr úplně neudělá. Už někdo psal, že utahanější to bude, protože v pátém díle už nevím co bude, protože vesměs první díl už skoro z jedničky vykreslil hlavní postavu dokonale. Uvidíme no. Za Colina jak jsem čekal pěkných 70% ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama