Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladí outsideři Hunter a Kevin si myslí, že se můžou proslavit jedině díky metalu – úplně se mu oddat, vyhrát soutěž kapel a nechat se uctívat jako bohové. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

verbal 

všechny recenze uživatele

No, na první pohled taková vcelku příjemně tupá, šablonovitě klišovitá kokotinka s milým hudebním podkresem. Ovšem na ten druhý se vplížil těžce neurčitý pocit, téměř totožný, jako když jsem viděl TOTO. Prostě Netflus s Weissem vzali metal, ohnuli jej o povrchní neomarxistickou matrici privilegizace rádoby utiskovaných minorit a slaboduše vyprcali do prdele. Ale co chci po době, v níž zaprodaní, hrabiví pačuráci z Metallicy dělají hudbu k Bambimu, že ano. A efekt vypadá lavinově. Čili u vrcholně trapné scénky u bazénu si kromě plytce prostituujícího Hammeta uboze nasral do huby dokonce i Scott Ian z Anthraxu, no a prüdce olatexovaný děda Boboušššš Halford jakožto vztahový poradce pro heterosexuální páry už byl jen žinantní třešničkou na tom rozplizném dortu ubohé pozérské komerční marnosti. V pekle již dozajista rozžhavují ocelová anální dilda a doufám, že klukům budou při tom eternálním pykání furt dokola pouštět největší kvičivé shity Axela Rose. Weiss morgulis. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Hudební stránka filmu je skvělá a moje slabost pro cello a celkově klasické nástroje v rockové muzice si tuhle část opravdu užívala. Až teď se dívám, že za hudbou stojí Ramin Djawadi, to mnohé vysvětluje. A i když jsem viděl potenciál přiblížit se k legendárním Superbad, nemůžu říct, že se tak stalo. Bez muziky jde o klasickou teen komedii ze střední s pár výbornýma scénama, ale spoustou kliše a stokrát opakovaného schématu. Nakonec film pobavil a vážně dobře se poslouchal. ()

Reklama

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Bol som celkom príjemne prekvapený, keďže netflixovské filmy sú podľa mňa v poslednej dobe v lepšom prípade priemerné. Bol som prekvapený o to viac, že vo filme majú prsty Weiss a Benioff známi tým, že kolosálne posrali Game of Thrones. Soundtrack špičkový (a troška som si rozšíril hudobné obzory). Akurát škoda toho Sheerana a pár klišé v scenári. ()

Grondal 

všechny recenze uživatele

Filmy o súbojoch kapiel (najmä tých školských) sú moja slabina... a je to vonku. Máme tu outsiderov, ktorých život je metal (+-), kvalitnú montáž (aka. z dreva na bubeníckeho borca rýchlo a ľahko) a teda samozrejme finálny súboj kapiel, ktorý je však v tomto prípade oholený až na kosť. Ako náplasť dostávame ľahkú teen romantiku, ktorá naozaj funguje, na čom má určite zásluhu casting. Všetci hlavný predstavitelia sú super, veril som im to, chémia fungovala a bolo to cítiť.  Prvé cca. dve tretiny som si vyslovene užíval všetky klasické klišé, bez ktorých sa tieto filmy nezaobídu a aj menej tradičnú linku a už bolo treba to iba nepokaziť. Toto sa však nakoniec celkom nepodarilo, pretože v poslednej tretine film náhle spomalí a ešte aj zahne do zlej uličky, pretože príliš dlho sledujeme konflikt medzi hlavnými postavami resp. postavami a realitou, miesto toho, aby sme sa všetci pripravovali na finálny súboj. Ako som spomínal, keď tento príde nemá dostatočný buildup a celkovo, akoby to bola iba povinná jazda a nebol mu venovaný dostatočný priestor ani vyznenie. Škoda premrhaného záveru, ale aj tak som si film užil, takže odporúčam všetkým podobne postihnutým ako som ja... a vy ostatný, vy si ho dajte dajte ako ľahkú oddychovku za 3*.  P.S. Za Prelude od Johanna Sebastiana Bacha, ktoré sa mi spája s milovaným Master & Commander bodík k dobru. ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Jako nebylo to vůbec špatný, ale ty hlavní hrdiny mohli udělat méně pozérský. Přece jen rozmazlený děcko s hellcatem a bohatým fotříkem co mu je schopnej nakoupit v guitarcentru Marshally za desetitisíce dolarů uplně tak k metalu nepatří! Krom tohodle je to ale jinak plnohodnotná oddychovka s tím že mě film dokázal vrátit o 14 let zpět, kdy jsem měl vlastní kapelu a byl jsem 100% pure metalhead - takže za mě dobrý! ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme spomenú v škole, že Emily (Isis Hainsworth) je niekde z Veľkej Británie alebo Škótska. Keď sa jej domov príde Hunter ospravedlniť a požiadať ju, či by sa nepridala do kapely, na dome jej rodiny je zavesená škótska vlajka. Predstaviteľka Emily - Isis Hainsworth je v skutočnosti zo Škótska, pochádza z Edinburghu. (Stillborn83)

Související novinky

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

18.04.2022

Ano, čtete správně. Populární hra Minecraft se dočká svého vlastního filmového zpracování. Stát za ním bude studio Warner Bros., a snímek už má podle všeho v hledáčku i hlavní hvězdu. Měl by se jí… (více)

Reklama

Reklama