Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (419)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mám podobný problém jako někteří tady - splývání. A ačkoliv Bond na Bahamách a kolem Miami provozoval hodně vodních sportů (až to chvílemi vypadalo na dokument o potápění), nejde o splývání s vodní hladinou, ale všech Conneryho Bondovek dohromady. Thunderball rozhodně nemá hromové koule, ale za to disponuje spoustou suchopárných míst, které ani hlavní hrdina svým šarmem nerozhýbá a když si přidáte pofiderního záporáka Larga, jenž z levého profilu vypadá jak Dr.Divnoláska a z pravého jak Leslie Nielsen, začne se vše ztrácet v mlze průměrnosti. Kdyby to Seanovi v roli agenta jejího veličenstva nezakazoval bontón, nosil by atletické nožky odhalující trenýrky snad i k saku.. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Film chytne trošku tempo až někde v půlce a v nevýrazné režii se nejdřív nechytá ani Bond se svými hláškami. Neslaný-nemastný hlavní padouch si navíc vypomáhá mou neoblíbenou rekvizitou - páskou přes oko a vůbec, vztahy mezi ním a Bondem, Bondem a Bond-girl a mezi tím vším dohromady působí scénáristicky hodně nepřesvědčivě (srv. třeba s předchozím "Goldfingerem"). První ve filmu použitý funkční jet-pack a podmořská bitva (vesmírně zkopírovaná v "Moonrakerovi") tak celkový dojem moc nevytáhnou. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Thunderball bohužel sráží hned několik faktorů. Neopodstatněná stopáž, zmatený střih při bitkách, zrychlené akční scény a nepřehledné záběry pod vodou. Naštěstí Bond si jede to svoje a má rozhodně z čeho vybírat. Bond girls jsou zde opravdu božské. Nad všemi ční Claudine Auger, které v té době neodolal ani samotný Connery. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-4 Ve snímku s atraktivním jménem Thunderball jsme svědky nápaditých akčních scén, které se tentokráte odehrávají zejména pod vodní hladinou. Za zmínku zde rovněž stojí i charismatická bong-girl Domino či již tradičně spolehlivý Sean Connery jakožto James Bond. Z dopravních prostředků musím zmínit kultovní Aston Martin DB5 nebo třeba jachtu Disco Volante s nádhernými tvary. (HBO GO) „Try to be a little less than your frivolous self, 007.“ ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu výborný. Postupem času ovšem nadšení utichne a člověk si uvědomí, jak moc dlouhé můžou dvě hodiny být. Zároveň jak moc dokáže udělat jeden charismatickej Connery z jinak průměrnýho filmu a jak mohou fanoušci zblbnout nefanoušky a přesvědčit je, že průměrný film je nadprůměrný. Thunderball je bondovka, a kdyby to bondovka nebyla, neštěknul by po ní ani pes. Zejména po těch nechtěně vtipných soubojích či nudné závěrečné čtvrthodinovce pod vodou. ()

Galerie (244)

Zajímavosti (100)

  • Když plavidlo Disco Volante vyletělo do vzduchu, byla exploze tak silná, že otřásla okny ještě 20 mil od místa natáčení. (džanik)
  • Natáčelo se od 16 .února do 9. července 1965 v Anglii, na Bahamách, ve Francii a na Floridě. (Varan)

Reklama

Reklama