Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (419)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Thunderballu se dá vyčítat ledacos, ale určitě ne to, že zahambuje sérii. Exotický a podvodní příběh má úžasné vtažení do děje. Teroristé hrozí atomovkou a nezbývá než na agentovi tajné služby MI6 vyrazit hledat vrak letadla a zároveň zastavit padoucha, který to zincenoval. James Bond se opět bude potýkat se zlořády SPECTRA a i tentokrát se svým šarmem, klukovským úsměvem a drsným vstupováním jim bude házet klacky pod nohy. Podvodní scény jsou super a jako Bond s harpunou. Nu proč ne? (74 procent) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#4 - Typický Bond, no hlavne prostredím veľmi atypická bondovka. Vodná, dalo by sa povedať. Niektoré zábery, hlavne súboje z vody mi po pokroku času prídu až príliš ťažkopádne. Taktiež mi chýbalo aj viac technologických bondovských vymožeností spolu s autom. Navyše Záporák sa dá páskou cez oko urobiť z každého. Ale Connery je aj tak pašák. 65%. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ale jo i tady na ty čtyři hvězdy nakonec půjdu. Úvodní scéna nám připomene, že Connery byl v bitkách ze všech představitelů nejlepší. Na scénu se nám vrací Blofeld opět tedy pouze jako to hlavní kápo v pozadí. Oproti tomu jeho pravá ruka Largo není až tak úplně zajímavý, ale obě dvě bondgirl ať už ta kladná nebo ta záporná jsou opravdu kus a asi nemá cenu abych tady vzpomínal jako všichni ostatní ty revoluční akční podmořské scény které by bylo v současnosti téměř nemožné natočit s přepočtem na tehdejší rozpočet. Jenom ty občas poněkud komicky působící zrychlený akční scény to kazí. Každopádně tak jako tak i když tuhle Bondovku řadím v rámci těch s Connerym ve svém žebříčku až na předposlední místo, tak i ona si u mě v rámci repete to vylepšený hodnocení zaslouží.70% ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Thunderball bohužel sráží hned několik faktorů. Neopodstatněná stopáž, zmatený střih při bitkách, zrychlené akční scény a nepřehledné záběry pod vodou. Naštěstí Bond si jede to svoje a má rozhodně z čeho vybírat. Bond girls jsou zde opravdu božské. Nad všemi ční Claudine Auger, které v té době neodolal ani samotný Connery. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 4 - Thunderball měl být první bondovkou. Navíc prodal více lístků v pokladnách kin než kterákoliv jiná bondovka před ním. Nicméně filmu předcházela soudní pře mezi autory. Výsledek se často odehrává pod vodou a vyžadoval spoustu práce se žraloky. James Bond už byl mezi diváky definitivní ikonou, nicméně tady je k ženám poměrně nátlakový – to by mu dnes neprošlo. Výsledek zase sráží divný střih a „zrychlování“ třeba rvaček. Trakční stůl pro natahování páteře komický, mnoho momentů zase bez tempa, finále připomíná skoro až válečný film. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Adolfo Celi, který hraje Larga, je dabován Robertem Riettym. Celi je u nás známý také díky seriálu Sandokan, kde si zahrál postavu Rádži ze Sarawaku. (džanik)
  • Aby už nikdo další nemohl použít k natáčení maketu bombardéru Vulcan, tak ho produkční tým zničil dynamitem. Kostra zůstala na dně. (džanik)
  • James Bond v tomto filmu nepije martini s vodkou, ale při večeři u bazénu si poručí šampaňské Dom Perignon ročník 55. (džanik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno