Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po smrti krále Edwarda vyrazí Uhtred z Bebbanburgu se svými druhy po boku na dlouhou cestu po rozdrobeném království. Podaří se mu konečně sjednotit celou Anglii? (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Z tohto nemal vzniknúť film, ale celá séria. V každom prípade všetko to neomarxistické revizonistické šialenstvo už popísal verbal, ale je naozaj na pováženie, ako si svoje kroky Netflix zdôvodňuje. Prvé štyri série seriál vynikajúco šiel takmer historicky presne, alebo aspoň kvalifikovaným odhadom. V piatej sérii Netflix už našiel čierneho kňaza, čo dobehol z Tanzánie, teraz odrazu našiel v prvom kráľovi zjednoteného Anglicka teploša. Aethelstan sa nikdy neoženil ani nemal deti - čo je divné pri 15 ročnej vláde a v podstate povinnosti zabezpečiť následníka - no a netflixovskí spisovatelia prišli s teóriou, že automaticky musel nakladať sodomicky. Nie sú na to síce absolútne žiadne historické záznamy, ale ako Netflix povedal: nemusí to byť pravda, ale automaticky je postava zaujímavejšia. Možno pre jeho dúhových predplatiteľov áno. Ako ďalej tvrdia, je dosť možné, že kráľ bol gay alebo fluidoval, teda bol premenlivého pohlavia. Takže v predstavách "historikov" z Netflixu si stredoveký zbožný kráľ počas modlitieb menil svoje pohlavie podľa potreby, ale nakoniec aj tak skončil v riti svojho verného služobného. A vypláchnuté deti woke generácie si pozrú film a povedia si: Tak toto bola tá história, len škoda, že tam zabudli dať na Bebbanburg dúhovú zástavu, nech to je dokonalé verné pravde. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

45 %. Nuda, nuda, nuda. Takovéto starodávné dějinné události je možno natočit různě. Buď se budu snažit je přiblížit co nejvěrněji (exteriéry, interiéry, kostýmy atd.) anebo to pojmu jako legendu anebo z toho udělám dobrodružný příběh. Sešlo se pár dědků, z nichž každý, protože šéfoval tak dvěma vesnicím, se hned nazýval králem, které dojebal největší král Teplomet první za pomoci debila, který možná znal své pohlaví, nevěděl ale, kam vlastně patří na té jejich dobrodružné mapě. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl a ani nechci tak, že mě uchází i souvislosti asi je dobré ho k tomuhle vidět jelikož se zde řeší věci , které se staly a bez něho to nepochopíte.  Tak, že v Anglii 9 století bojují proti sobě Anglosasové a Dáni ty všechny drží na uzdě král Edward, který zemře královnou má být jeho žena tu, ale někdo neuzná a chce ji svrhnout. Ona uteče za nějakým chlápkem co je hodně vážený a ten jí dá ochranu mezitím ten co ji chce svrhnout zabije jednoho krále a chystá se na další a ten královnin ochránce se snaží tomu zabránit. To by nebyl Netflix, aby tam nenarval nějakou agitku tentokrát píchání mezi dvěma muži. Na konci zjistíme, že jeden  co  píchál je zrádce a donáší na druhého  Skotům pak máme bitvu co za moc nestojí a máme konec.   Průměrný historický film co nemá moc čím zaujmout  .  40 procent ()

KiritoSenpai 

všechny recenze uživatele

Bohužel, filmový formát The Last Kingdom úplně nesvědčí. Všechno je tak nějak zrychlené. Asi nejvíc mě dostala asi 10 minutová pasáž, kde Uhtred stihl 1. naštvat krále, 2. nechat se vlákat do pasti, 3. přijít o svou pevnost, 4. najít nepřátelské krále a nechat se nabriefovat co má udělat, 5. vrátit se zpátky do Winchesteru, 6. nalézt své ztracené přátelé, 7. opět navštívit (teď už) svoji zpustošenou pevnost. Opravdu hodně věcí nacpaných do stopáže, tvůrci si s tím nevěděli prostě rady. A to je škoda, protože seriál je vážně dobrý. Alespoň tu poslední bitvu nechali vkuse celou a to je v podstatě asi ta nejlepší pasáž z celého filmu (i když i k té bitvě mám své výhrady). Hlavním faktem je, že věci tak nějak nedávají smysl, zvlášť pokud je divák z seriálu zvyklý na nějaký standard vyprávění, tak tady se na něco takového úplně vykašlalo. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Je milé vidieť, že aspoň v desiatom storočí v Anglicku ešte neboli zberači, čo ma pri Shitflixe udivuje. Buzeranti sa tam ale dostali. Neviem o čom to bolo, nakoľko seriál nepoznám a samotný film ma svojou komplikovanosťou neoslovil. Bojovky ale fajn a potešila aj absencia zberačov a možno trochu pridržanie sa historických faktov. To je asi tak všetko. 1 z 5 ()

Galerie (177)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama